Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kinesiska passagerare slog ihjäl muslimska flygkapare


DEN FREDLIGA RELIGIONEN Sex sunnimuslimska uigurer, som försökte kapa ett flygplan i Kina blev snabbt övermannade av både polis, passagerare och besättning i luften, varvid två av muslimerna slogs helt enkelt ihjäl av den uppretade folkmassan ombord. The Global Times rapporterade att två av de muslimska kaparna dog på sjukhuset av skadorna de åsamkades av den efterföljande misshandeln utförda av passagerare och besättning.

Händelsen inträffade på ett Tianjin Airlinesplan, som var på väg till den regionala huvudstaden Urumqi i fredags. Bara minuter efter att flyget hade lyft från Hetian, sydväst om Xinjiang, ställde sig alla sex kaparna, alla mellan 20 och 36 år, upp och meddelade sina planer för att sätta skräck i passagerarna.

Muslimgänget ska enligt uppgift ha brutit av några aluminiumkryckor och använt dessa som påkar för att attackera och misshandla passagerarna, samtidigt som man försökte bryta sig in till cockpit. Sunni-muslimerna kastades ner av polis och passagerare som band fast dem med säkerhetsbälten, innan planet med 101 personer ombord återvände till flygplatsen bara 22 minuter efter starten. Polisen har testat materialet muslimerna hade med sig ombord, som kan tänkas vara sprängämnen, rapporterade den regionala regeringstaleskvinnan Hou Hanmin.

De muslimska kaparna är uigurer, som är den lokala muslimska etniska minoriteten. Det har tidigare varit sammandrabbningar mellan myndigheter och uigurer, som är förbittrade över den statliga kontrollen av sin religion och kultur.

Dilxat Raxit, talesman för den tyskbaserade World Uyghur Congress, som kampanjar för uigurers rättigheter, körde på med lite äkta taqyyia och uttalade sig om att det inte var ett kapningsförsök, utan mer ett gräl om en sittplats.

”Vi varnar Kina för att använda denna incidenten som ytterligare en ursäkt för kraftåtgärder”, skrev han i ett e-postuttalande.

Ytterligare två av de muslimska kaparna ska enligt uppgift vårdas på sjukhus efter att ha lemlästat sig själva.

Angående sunni och shiamuslimer. Splittringen mellan sunni- och shiamuslimer uppstod när profeten Muhammed dog år 632. Sunniterna menade att den mest kompetente av profetens anhängare skulle vara deras överhuvud, medan shiiterna ville att den positionen skulle gå i arv till Muhammeds kusin och svärson Ali.

Muhammeds vän och rådgivare Abu Bakr valdes till islams förste kalif och blev då både politisk och religiös ledare för religionen. En minoritet, de som grundade shiaislam, höll dock fast vid att Ali och hans släkt var islams rättmätiga arvtagare.

Under religionskrigen mellan shiiter och sunniter på 600-, 700- och 800-talen mördades tolv av shiiternas ledare. Shiiterna tror i dag att den tolfte och siste imamen är osynlig. Han lever fortfarande och kommer en dag att återvända för att göra världen till ett rättvisans hem.

patdollard

 • Blodsven

  Skönt att få läsa lite positiva nyheter emellanåt.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Resolut och beundransvärt ingripande,något att ta efter i liknande situationer om möjlighet finns! SLÅ IHJÄL TERRORISTERNA !

  • Bhoman

    A A A !
   DO !
   Blir för dyrt .

 • xbenedictx

  deleted

 • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

  ”Ytterligare två av de muslimska kaparna ska enligt uppgift vårdas på sjukhus efter att ha lemlästat sig själva.” Hehe…

 • Andersonszkan

  Kul för kineserna – vi svenskar får väl se fram emot att dom överlevande entreprenörerna dyker upp som ensamkommande baaaaarn här i Sverige.

 • Birgitta S

  Enligt etablissemanget så behöver vi massor av arbetskraft till Sverige, oavsett att vi har stor arbetslöshet, de styrande kan ju som bekant inte tänka logiskt. Nu ber jag på mina bara knän, försök att locka hit kineser, de är en tillgång, kanske vår räddning !

 • 585961

  Kineser vet hur en slipsten ska dras, varför inte importera den sorten i stället för en massa muslimer som inget vill och inget kan

 • Bhoman

  Jag bara ler !

 • SM811

  Synd bara att de inte fick sig en omgång så de blev jordade.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Ibland blir man riktigt glad!

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  De kommer hit så småningom likt denne terrorist.

  Agiza får uppehållstillstånd
  Egyptiern Ahmed Agiza, som avvisades med CIA-flyg från Sverige 2001, får permanent uppehållstillstånd i Sverige, säger Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik till TT.

  – Jag gav hans fru det glada beskedet för en kvart sedan, säger Ribbenvik.

  • Agera1

   Kunde han inte resa hem innan kan han det garanterat nu när mobarak är borta. De har ju haft ”fria val” nu…

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Varför? Med allt jävla arbete och allt gnäll som varit i samband med hans utvisning skall de väl för fan inte släppa in honom igen?

   Idioter.

  • janrickolina

   Äcklig jävel den där agisa ser ut som en psykopat när man kollar in i hans ögon ett riktigt svin kan jag lova.

 • Elenazorn

  ”Shiiterna tror i dag att den tolfte och siste imamen är osynlig. Han lever fortfarande och kommer en dag att återvända för att göra världen till ett rättvisans hem.

  Som jag förstår saken, så tror muslimerna att den sista Imamen kommer att återvända när jorden som vi känner den idag, totalt kollapsat. Och det är ett av de stora problemen med många av de muslimska ledarna, till skillnad från andra ledare som tror på armageddon osv. Andra ledare tror inte man kan påverka jordens undergång, utan den kommer när den kommer, muslimerna tror att man själv kan påverka och snabba på denna jordens undergång, genom att själv påskynda skedet. Irans galna president är en av dessa. Vi får tacka gud, eller någon annan, för att Iran ännu inte har kärnvapen, den dagen, den sorgen…

 • Buttington

  Kapning eller ej. Ställer sig 6 män upp i ett flygplan och börjar svinga vapen och skrika pga av ett bråk om en sittplats så talar det lika mycket för att man bör massutvisa denna grupp som en riktig kapning. Alla musimer hör hemma i öknen med murar runt omkring sig. 

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Fy fan vad bra – mera sånt – utan skador på plan och passagerar. Ju flera terrorister av alla de slag som elimineras ju bättre. Kanske man skall invitera kinesiska turister hit, så de kan hjälpa svenska polisen som ju inte verkar få gjort särskilt mycket?

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Kineser är i allmänhet inte särskilt blödiga. Om man betänker att KIna och kineser formligen tar över afrika ser iaf jag detta artikel som ett ljus i mörkret. Så länge dom, kineserna  alltså, inte flyttar hit.

 • Mariah_Magdalena

  Kineserna har min välsignelse.
  Bra gjort!

 • Saxtorparen

  Det skulle jag vilja se .

 • janrickolina

  Kineser är bra folk med stake och IQ

 • Woffe

  Lysande.
  Låt ingen sitta på dig. Det är någonting som borde läras ut här hemma…

 • JM

  BRA GJORT! Att Kina ska behöva vara det land som visar mest civil kurage är ju lite pinsammt. Men nu är det så, låt oss följa deras goda exempel!

 • Anton Melin

  Härligt att höra Kina! Ryssarna hade nog kanske klarat det också.

 • Oberst

  Kineserna har precis stigit i min aktning.

 • antondavid21

  Skottarna gjörde precis samma sak mot Glasgow bombarna…passagererna spöade dom ordentligt…

  • http://patriaomuerte.bloggsida.se/ Caesar Apostata

   Var det du som skrev att det efter incidenterna i Glasgow skedde tiotals, om inte hundratals attentat mot muslimer och muslimska företag där?

   • antondavid21

    Ja det var jag

    • http://patriaomuerte.bloggsida.se/ Caesar Apostata

     Ok. Skottarna verkar inte vara att leka med. Pratade nyligen med en kvinna från Skottland, Inverness, och PK-eliten hade nog blivit chockerade över hennes ordval när det gällde att beksriva muslimer :) Kan även nämna att hon var ”gypsy”, dock av den hederliga varianten.

     • antondavid21

      Dom flesta zigenare i Skottland är skottar som bor på  deras sätt men är integrerade , går i skolan och så vidare. Jag har själv bott bland dom ….dom är helt ok men rätt vilda även enligt skotsk mått mätt