Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

103-åring vräks – kommunen ska spara pengar


UPPDATERAD MED FACIT DET NYA SVERIGE I det nya Sverige kan allt hända, men nio gånger av tio är det inga positiva händelser, som för den gamla damen Anna Svensson till exempel. 103-åriga Anna Svensson vräkt från sitt boende, Oskarshamn kommun ska spara pengar. Anna Svensson, 103, vräktes från sitt hem på äldreboendet. Lillängen i Fårbo. Efter ett års strid mot Oskarshamns kommun står beslutet fast.

-”Det är för jävligt”, säger sonen Siwert Gunnarsson, 70.

Socialtjänstlagen säger att ”omsorg om äldre ska inriktas på att  äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande”. Men Oskarshamns kommun behövde spara pengar. Därför beslöt socialnämnden att lägga ner Lillängens äldreboende i Fårbo. Vinsten blev 1,7 miljoner kronor. För 103-åriga Anna Svensson och fyra hyresgäster i 90-årsåldern vändes livet upp och ner.

Plötsligt skulle de vräkas från sina hem och tvingas flytta. De vägrade och tog strid mot socialnämnden. De ifrågasatte också om kommunen hade laglig rätt att säga upp deras hyreskontrakt. När deras överklagan avslogs i förvaltningsrätten gick Anna Svensson och hennes grannar vidare till kammarrätten. Men kammarrätten sa nej.

I måndags kom det skamliga beskedet att inte Högsta förvaltningsdomstolen  prövar socialnämndens beslut.

– Det finns bara ett uttryck och det är för jävligt helt enkelt, säger Siwert Gunnarsson. Politikerna verkar kunna göra vad de vill utan att ta hänsyn till det mänskliga, som kämpat för sin 103-åriga mamma.

För några veckor sen tvingades Anna att flytta från sitt kära hem.

– Nu känner hon inte längre igen sig. Det är inte som Fårbo, där hon har bott under alla år. Så är det, säger Siwert Gunnarsson.

Han blir tyst innan han fortsätter med konstaterandet som vi alla frågar oss idag i Reinfeldtska Sverige:

– Det går väldigt fort utför. Vem vill bli äldre i det här landet om det blir så här?

ostran

UPPDATERING I november 2011 fattade Socialnämnden i Oskarshamn beslut om att man skulle ta emot sju ensamkommande barn. SD överklagade beslutet till Förvaltningsrätten då de ansåg att ett sådant beslut endast kan tas av kommunfullmäktige. Efter överklagandet gjorde Socialnämnden helt om och rev upp sitt eget beslut. Och nu börjar PK-sandlådan.

För att göra lång näsa till SD så utökade de i stället antalet så kallade ”ensamkommande barn” från sju till tio, enligt Socialnämndens arbetsutskott. Vilka faktiska omständigheter var det som fick Socialnämnden att ändra sitt första beslut? Oskarshamn är en ”rödvinspimplande” sosse-kommun om nu någon undrar.

Oskarshamns kommun har även ett avtal med Länsstyrelsen om att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd i Sverige. Enligt avtalet ska kommunen ta emot 40 individer per år. Kommunens hemsida skriver att ”Flykting är man när man fått uppehållstillstånd genom Migrationsverket som asylsökande i Sverige. Kommunens uppgift är att vägleda den enskilde för att kunna bli en del av det svenska samhället och för att kunna försörja sig själv genom arbete”.

Frågan är varför då inte kommunen gör sitt jobb, då majoriteten inte jobbar utan i stället blir kriminella. Med andra ord så är kommunen skyldiga till tjänstefel då de inte uppfyller sina skyldigheter.

För den som vill förkovra sina kunskaper ännu i ämnet om Oskarshamns oegentligheter och kostnader runt och kring sammanhanget i skandalen till att 103-åriga etniskt svenska Anna Svensson vräks kan läsa här, här, här och här.

 • kirre

  Lösningen på problemet är privata försäkringar och ett avskaffande av välfärdsstaten.

 • CLbelieve

  Alla har inte råd med privata försäkringar….

 • diedummenschweden

  .. och hur många ”ensamkommande” ”flyktingbarn” tar Oskarshamns kommun emot ?

  *  Är de ensamkommande?
  *  Är de verkligen flyktingar?
  *  Är de verkligen barn?

  Vad kostar inte det?

  • västeråsaren

   Oskarshamns kommun kanske har fått fint besök av Ullenhag som gett dem direktiv vilka prioriteringar som är viktiga.

 • http://www.facebook.com/people/Anders-Gorro-Johansson/626841038 Anders Gorro Johansson

  En sak är då helt klar,JAG vill då inte bli gammal i Sverige.

  • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

   Jag vill inte ens bo i Sverige.

 • Morgondagen

  Tårar rinner ned på Moder Sveas kind.

  • Daniel Spansk

    Tårar?!

   Urmoder Svea vredgas och låter förhoppningsvis detta drabba samtliga skyldiga och deras apologeter!

   Fay faaan, säger jag.

   • Morgondagen

    Kan inte annat än underteckna Din repsondering

    Mvh.

 • Oleg_Datsishin

  Kan nästan slå vad om att inom kort kommer detta hus att göras om till tillhåll för ”skäggbarnen”….

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom gamla måste ut så dom hinner bygga om det innan den nya adeln kommer.

 • boonkaan

  Själv är jag glad att jag lämnat det sjunkande skeppet for 11 år sedan. Jag har lämnat skutan, när jag insåg att den skulle sjunka. Trodde dock inte att den sjunka fortare än titanic. Det är en skrämmande utveckling i sverige. Och jag, som bor i Thailand, har bättre vård här i ålderdomen, än vad svenska foretag kan erbjuda, efter att ha foert over miljarder till skatteparadis. Egentligen vill jag skriva mer, men finner inga ord for det. sverige är åt helvete på ren svenska. 

  • http://www.facebook.com/people/Anders-Gorro-Johansson/626841038 Anders Gorro Johansson

   Vi håller till i khanom. Så händer det inget här så blir det pension i Thailand.(så vi får se vad som händer på 20 år.)

   • Pantertanten

    Dit får du inte ta med din garantipension…

 • Berntf90

  Den 103-åriga kvinnan blir med all säkerhet flyttad till ett annat äldreboende. Det är väl inte så konstigt. Kommuner liksom alla vi medborgare måste rätta oss efter vilka förutsättningar som finns. Det är tråkigt när ett ärende vinklas på det här sättet.

  • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

    Ja. Det stämmer i sak att vi måste rätta oss efter de förutsättningar som finns. Däremot tror jag att situationen hade sett annorlunda ut om man hade prioriterat på ett annat sätt.

     Problemet i det hela är att det kommer fler och fler historier där äldre rent ut sagt misshandlas psykiskt i sina vårdhem samtidigt som till och med personer utan rätt att vistas i landet får fördelar.

     Du påstår att det vinklas, det säger inte jag eftersom verkligheten tyvärr ser ut på detta sätt. För mig verkar det som att du tar väldans lätt på det och inte har någon som helst vilja att förändra det som sker runt dig. Helt enkelt ett får som vår media och regering vill ha.

  • Legimitation

   Hade det varit ett äldreboende för pensionsräddarnas gamla hitplockade släktingar hade tjänstemännen inte vågat andas besparing oavsett hur stort ekonomiskt svart hål verksamheten varit. Sparandet på verksamheter i dagens Sverige är kraftigt selektivt.

  • västeråsaren

   Vad är du för hjärtlös människa? Har du ingen egen mormor eller farmor?

  • PetterssonlinaH

   ….att tvångsförflytta så gamla människor medför oftast att dom dör pga av det….men det skiter väl du.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Tänkte precis på samma sak men det är väl förmodligen det som är tanken bakom. 

  • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

   Vad är det du inte förstår?
   Det är för att spara pengar som Oskarshamns kommun vräker Anna. Samma kommun som tagit emot 12 ensamkommande unga män samt minst 40 flyktingar per år. Försök räkna ut vad de kostar.

  • Benny L ”Pursvensk”

   Ja så svarar man om man inte hyser några känslor för de gamla!

 • janrickolina

  Det borde införas skyddsjakt på politiker och myndigheter för att skydda det svenska folket från galenskaper.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Skulle dom verkligen införa skyddsjakt på sig själva? Ska det bli av så får det nog bli Breivik-style.

 • svartamalin

  På varje ensamkommande skäggubbe går det en till två uppassare full- service,städning,omsorg,fri sjuk/tandvård,medicin,resor,nöjen-m.m.m…Det är lönsamt för skrupelfria PK-människor att vara generös med andras pengar(vår skatter).Klart de får medhåll i kommentarsfälten av likaså skrupelfria ”välfärdsglidare”som månar främlingar före våra gamla! Nedvärderande omdömen och behandling av gamla har ingen rätt att ta sig!!! Svenskar – NI skall skämmas!!! ”Förutsättningar”är skitsnack,som inte är vardigt i detta fall!!

  • 585961

    Vi borde begära folkomröstning om invandringen och då får dom som vill ha den betala för den också, vi andra slipper och satsar våra pengar på en bra skola, vård och omsorg för SVENSKAR, rättvist tycker jag

   • svartamalin

    Folkomröstning vågar de ”GODA”-svenska/utländska människohandlarna inte ha då går deras judaspengar dem förlorade…Dessa goda monster är korrupta egoister. Jag håller med dig vi behöver en nystart av Sverige..Men folkomröstning är bara rådgivande i detta DDR landet-Sverige,så skurkarna är helgarderade!!

 • Oxis

  Iofs har äldreboenden lagts ner och nya kommit till och en hel del sammanslagningar mellan äldreboenden har gjorts alltsedan kommunsammanslagningarna 1971. Så det är inget nytt!
  Det intressanta är ju varför kommunen inte har råd med äldreboendet längre. Var lägger kommunen de pengarna? Är det ett flyktingboende eller ett hem för ensamkommande barn(?) eller någon annan insats för de sk ”nya svenskarna” som får förtur, ja då är det illa, riktigt illa.

  • 585961

    Ja dom får ju 60000 i mån per skäggbarn från migrationsverket(våra skattepengar) så dom tjänar mer på detta än att ta hand om en svensk gamling, så djävligt har samhället blivit

 • SM811

  Skulle inte förvåna mig ett ögonblick om det efter en tid kommer ensamkommande barn som skall bo där. Framtiden får utvisa.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Ja det är konsekvensen att ha odugliga politiker.  Alla dessa inkompetenta skitstövlar skulle givetvis bli behandlade såsom Benidito blev i Rom -45.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Varför inte gå tillbaka till dom lite äldre romarna istället? Låt dom slåss för sitt liv mot professionella gladiatorer eller bara släng dem åt lejonen istället.

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    Ja det är väl än bättre. Då gör dom någon nytta. Föda till djuren.

 • christervoigtblog

  Det här är inte enbart Reinfeldska Sverige, ett gäng rödingar har sedan tidigare inlett kampanjen. Sveriges fall !!!

 • västeråsaren

  Jag är nu så upprörd och förbannad så orden stockar sig i halsen. Jag är nu så desillusionerad att jag tappar snart tron på demokratin. Jag litar inte på någonting längre. Sverige är förlorat, det land jag i trygghet och framtidstro växte upp i finns inte längre.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=709058170 Annika Rydh

  Instämmer med västeråsaren i varje stavelse….jag mår illa! 

 • Martinolsson222

  Pengarna behövs till invandringen 

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Därför hatkampanjerna mot dels Ingvar Kamprad men även mot kungahuset. Hade dom kunnat lägga rabarber på dom pengarna så hade det säkerligen gått till nya projekt för att öka Sveriges befolkning ytterligare.

 • Mcmlxvi

  Men att ge en fängelskund från Egypten permanent uppehållstillstånd – det är helt logiskt…
  Hur i helvete tänker dessa politiker, OM dom överhuvudtaget tänker alls?
  Denna dam har fan varit med och byggt upp landet Sverige och förtjänar endast lugn och ro samt trygghet på sina äldre dagar.
  Önskar att politikers äldre blev behandlades på samma sätt som vanliga svenskar.
  Tror inte att exempelvis Reinfeldts pappa eller mamma skulle ens tänkas att tillåtas att behandlas på detta sätt. Likaså att vräka folk bara för att spara pengar… Spara penger till vad? Ahmet?
  Kan dom inte vräka Fredrik Reinfeldt för att spar pengar också?
  Då skulle vi spara en hel jävla massa pengar så det skulle bli mer än inkomst.

  • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

   En svensk politiker behöver inte tänka, de har sin framtid tryggad.
   Jag skulle vilja se den politiker, oavsett parti, som ställer sig upp och försvarar utvecklingen i Sverige.

   • västeråsaren

    Jag har sett 2 stycken bara den här veckan… Åsa Romson och Fredrik Reinfeldt. Och vi lär nog se några till de närmsta dagarna… som är stolta över vad de gör emot vårt Sverige.

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Här ser vi nu konsekvensen av att mentalsjukhusen lades ned för 20 år sedan. 

     • j_london

       Ja, och så hamnade psykfallen på Helgeansholmen i Stockholms ström i stället!

    • Mcmlxvi

     Reinfeldt och Romson är två som jag inte skulle pissa på om dom brann ens.
     Likaså den där andra MP-knarkaren Fridolin *urk nu mår jag illa bara av hans namn*
     BTW – borde inte dom drogtestas – Romson och Fridolin?

     Det som kan förändra detta med deras inkomstgaranti är vi genom en namninsamling för en omröstning angående detta. Lovar att fler än 1 person kommer skriva på så en omröstning är väl ett måste om man kommer upp i en viss mängd namn.
     Det är VI som ska bestämma om deras ersättning – INTE dom själva!

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Gräv i detta, SweCon! Jag kan ge mig faen på att invällningen till Oskarshamn är hög. Samt att kommunalpolitiker har fingrarna i syltburken precis som i Grums. Skulle inte bli förvånad om ni hittar skäggbarn och eventuell förberedelse för att ta emot zoomalier. Då får givetvis dom gamla stryka på foten.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Bra idé. Ska kolla upp detta…

 • Oberst

  Och vi låter detta ske!

 • http://www.facebook.com/people/Roger-Hermanson/100001467570737 Roger Hermanson

  Människor kan inte värderas i pengar, tror jag mig ha hört någon gång. Förmodligen har jag hört fel.

 • elefantter

  Kära. Hon är äldre än vad Eva Anna Paula Hitler hade kunnat vara. Tre år äldre, närmare bestämt.

  • VargArg

   Eva , Anna & Paula det låter som bekanta namn som uppför sig fint ! 

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Det ska bli intressant att se vad som kommer att ske med det tömda äldreboendet…

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Undrar lite över en sak i Halland i Hyltebruk finns en gammal filadelfia kyrka mitt i byn som tagits över av invandrare. Dom skulle ha det som ”samlingslokal” men flera i samhället har noterat att dom tvättar sina fötter med vatten från flaskor innan dom beträder byggnaden?! Konstigt?! Är det månntro en moske på gång? Samhället har invaderats av zomalier och allehanda berikare så det finns förutsättningar.

  Äldreboendet som finns i samhället är fullbelagt så där finns inga möjligheter att avhysa dom äldre eftersom filadelfia kyrkan redan är tingad ;)

  • j_london

    Hylte ligger ju som bekant i HallandspEstens spridningsområde. För bara ett par veckor sedan (eller tre) hade man ett ”hemma hos reportage” om hur man jobbade och stod i med sin ”samlingslokal”.

   http://hallandsposten.se/nyheter/hylte/1.1624056-filadelfiakyrka-blir-foreningslokal

   Även av intresse:

   http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.601163-muslimska-forsamlingen-vill-bygga-samlingslokaler

   Det Sverigefientliga lokala fekalieutsläppet HallandspEsten ifrågasätter naturligtvis ingenting, i vanlig ordning utan applåderar islamiseringen av landet.

  • 585961

    Och i Malå blev en värdfamilj  hotad till livet av en eritran som skulle  skära halsen av dom och alla kristna om dom inte   avsa sig sin kristna tro och erkände sig till  Allah, han är fortfarande inte utvisad ( varit i Eritrea på semester trots att han flytt därifrån, men menlösa  migrationsverket  tror han är en flykting som söker skydd vilken bullshit

   • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

    Ja du.. det finns bara en sak och det är att ge den där eritranen rejält med stryk så att han vet att det är dom kristna som styr och ställer i det här landet och att han än så länge är i minoritet! Det språket förstår dom ju så väl eftersom dom alltid är så snabba att bruka det själva! :)

 • Skåningen

  Vi som en gång byggde Sverige skall idag ta vägen om Ättestupan för att göra plats för ensamkomna ”nysvenskar”.
  Förstår inte vart landet är på väg.Untan gamlingarna hade Vi inte haft det som en gång var välfärdssverige.

 • SM811

  Vilka stollar till sju(k)klöverpolitiker. Det kan inte finnas mycket av sunt förnuft kvar när PK sjukan har slagit rot. Hoppas innerligt att de en dag smärtsamt får kännas vid att de har svikit det svenska folket. Hoppas domen blir mycket hård.

 • 585961

  Ja så mycket kriminellt skit som politiker och domstolar släpper in så har man ju inte råd att ta hand om gamla svenskar som byggt upp detta land och nu raseras av idioter i riksdag, landsting, kommuner och domstolar, vi röstar ut skiten nästa val och satsar på skola, vård och omsorg av svenskar inte av analfabeter

 • Absolutsvensk

  Det handlar om mänskliga rättigheter som en oikofob svarade mig angående nybyggarnas gratis är gott resa genom sveriges gränser. Vad handlar detta om då? Jo det finns bara ett svar, vi svenskar (vita) är totalt överkörda vår existens äger ej rum längre. Vi kommer att sluta existera då vi inte har några rättigheter längre o framför allt vi har ingen sk mänsklig rättighet….se er runtom i världen o inse att inom en snar framtid kommer vi ej finnas, vi har haft makten för länge o det kommer komma till ett slut. Rahowa skreks det förut (racial holy war) ha ha det är bara o glömma vi kommer bli krossade, stackars tant som blev helt överkörd av våra förrädar politiker samt andra som totalt skiter i såna här omänskliga beslut, dem vill inget annat än o bara få hjälpa sina underbara krulltottar o musslor i spökdräkter, sina kniv o tjuvaktiga odjur, dem skäggiga baaarnen o stackars gamla icke svenska pensionärer. Nån som ser en röd tråd?? Det gör jag.

 • Absolutsvensk

  Å det värsta är nog fan att denna underbara tant vid frågan om sverige ska ta hand om flyktingar o då menar jag riktigt jävla mycket i behov av asyl, vilket hon inte vet att till 98% inte så är fallet när dem väller in, skulle godhjärtat svara ja för att själv bli skulle kunna använda extremt grova ord för den behandling hon får utstå men bör nog avstå, det om något är ett utmärkt ex på hederlig hjärntvätt.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Jag hittade dessa siffror som verkar bekräfta MINSTA kostnad för ”barnen”

  Sidan citatet är hämtat i från (inte misslyckande) verkar vara officiell!

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/06/25/1285/

  Den ekonomiska ersättningen brukar det ekonomiska
  bidraget uppgå till 1800 kr per belagd plats och 1500 kr per tomplats
  och dygn vilket innebär att HVB hemmet för en ungdom får runt 54.000 kr
  per månad vilket per år innebär närmare 650.000 kr.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Är detta ännu ett lysande ex att ”slitna bostäder” duger inte åt svenskar men flyktingarna där utgifterna måste vara så minimala som möjligt men inkomsterna så mycket som möjligt?

  Sen är jag övertygad Sverige ljuger om Dublinförordningen

  DVS det finns ett undantag i lagen ett ”tredjeland” ska ta emot ”barn” under 18

  Varför anmäler ingen Sverige till EU domstolen?

 • Pingback: Fyra äldre svenskar avled till följd av kommunens tvångsflytt « Sweden Confidential