Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalier greps med 340 kilo khat – ej grovt brott


SVERIGE I ETT NÖTSKAL Det var i början av juni som gränsskyddsgruppen i Hån kunde gripa en 41-årig man av somalisk härkomst efter att han fått bensinstopp utanför Töcksfors i Värmland. Han hade en dramatisk färd bakom sig genom Dalsland, mot Norge, där han bland annat vägrat att stanna för polis.

Gränsen för grovt brott vid innehav av khat höjdes nyligen från 240 kilo till nya gränsen 400 kilo. Man underlättar alltså för knarkarna, i stället för tvärtom. ”400 kilo” av den narkotikaklassade drogen kommer våra välfärdsräddare undan med. Det är inte nog med att de är analfabeter, de ska vara nerdrogade också.

I Töcksfors körde somaliern över i fel körfält och tvingade mötande bilister att väja ut i vägrenen. Polisen i Dalsland larmade tullen i Hån som kunde gripa somaliern i en bil som var totalt fullpackad av jJutesäckar fulla med somaliedrogen khat. Efter kontroll kunde man konstatera att det rörde sig om närmare 340 kilogram och därmed ett av de största beslagen av khat som gränsskyddsgruppen någonsin gjort.

Den 41-årige somaliern åtalas nu misstänkt för narkotikabrott, försök till narkotikasmuggling samt grov vårdslöshet i trafik. Åklagaren yrkar på att mannen, som är bosatt i Norge men av somalisk härkomst, utvisas. Khat innehåller katinon och katin som är centralstimulerande och har stora likheter med amfetamin, och drogen är narkotikaklassad i bland annat Sverige.

Ett kilogram färska khatblad anses, med hänsyn till förekomsten av det centralstimulerande medlet katinon i khatblad, ha en effekt motsvarande fem gram amfetamin.

Relaterat
197 kilo khat på väg mot Norge – togs av tullen
”Svenskor” arresterade i Norge med 100 kilo khat
Invandrardrogen khat ett enormt problem
Khat-smugglare gripna på tåget
Hade-bilen-full-med-växtdrogen-khat

NWT

 • 585961

  Typiskt 

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Gränsen borde istället sänkas för att få dessa människor att förstå att knarklagarna är synnerligen stränga i det här landet. Men vissa ska tydligen alltid ha gräddfiler ….

 • Oleg_Datsishin

  Vadå brott? Han är ju ”entreprenör”, ”nybyggare” och ”människa som resurs” enligt centers Annie Lööf.

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  motsvarande 68gram amfetamin hm en svensk som ertappas med denna mängd amfetamin skulle få ett betydligt hårdare straff..

 • Oxis

  Varför har gränsen höjts från 200 till 400 gr? Vilken urblåst hjärna har fått igenom detta?

 • xbenedictx

  Smuggla khat från Sverige till Norge, så khat odlas alltså här i landet, eller?