Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rysk 15-åring intagen på LVU-hem dödshotade behandlingsassistenter


INVANDRINGEN KOSTAR 15-årige Magomed Aydamirov som är intagen på Skolhemmet på Trastvägen i Perstorp skulle vid tre tillfällen ha dödshotat flera behandlingsassistenter samt ha uttalat att han skulle skada deras familjer.

Magomed Aydamirov skulle bland annat vid ett tillfälle, efter att konflikt uppstått om huruvida han fick ringa sin syster, ha uttalat att han skulle döda assistenterna samt skära huvudet av ett av deras barn. Magomed Aydamirov förnekade gärningarna.

Tingsrätten finner efter en sammanvägd bedömning åtalet styrkt. Vid påföljdsbestämningen tar tingsrätten hänsyn till att Magomed Aydamirov endast är 15 år gammal och inte tidigare har dömts för brott, och påföljden bestäms till ungdomsvård.

Fyra av behandlingsassistenterna yrkade även skadestånd. Domstolen anför att personalen på ett behandlingshem måste vara beredda på att mötas av en viss grad av hot och våld och anser inte att hoten mot tre av behandlingsassistenterna är så pass allvarliga att de ska tillerkännas kränkningsersättning.

Den fjärde behandlingsassistenten har dock hotats vid två tillfällen, och mot bakgrund av detta tillerkänns han skadestånd med 5 000 kronor.

Ur domen:
”Magomed Aydamirov har sedan 2008 varit aktuell hos socialtjänsten. Under hösten 2011 placerades han för andra gången enligt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU, på SiS-institutionen Skolhemmet på Trastvägen 4 i Perstorp på grund av kriminalitet och socialt nedbrytande beteende.

Skolhemmet i Perstorp är ett behandlingshem för utåtagerande ungdomar med sociala problem. På skolhemmet finns ett avskiljningsrum som får användas under strikta regler när en ungdom bedöms vara en fara för sig själv och/eller andra.

Magomed Aydamirovs placering på Skolhemmet i Perstorp var under hösten 2011 turbulent då han inte ville inrätta sig i verksamheten utan önskade komma tillbaka till föräldrahemmet.”

Helsingborgs tingsrätt dömer:

 • Magomed Aydamirov, 960930, Skolhemmet i Perstorp, medborgare i Ryssland till ungdomsvård för hot mot tjänsteman.
 • Katarina Nordquist tillerkänns ersättning av allmänna medel med 24 328 kr.
 • Mål nr B 6928-11

 • j_london

  Om jag får fråga: vad har Magomed att göra i Sverige och Perstorp? Förutom att kosta skattebetalarna en massa pengar…

  • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

    Turistvisumet måste ju ha gått ut för år sedan. Kör ner han till Helsingborg och sätt han på ett skepp till Ryssland. Billigt och bra.

   • j_london

     Utmärkt förslag!

   • xbenedictx

    Går det inga ubåtar längre, eller var det uttrar, som ryssarna skickade efter U-137 som gick grund i Karlskrona skärgård.

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Det var väl minkar dom höll på och tjafsade om? Oavsett vilket så kan han ju hållas inlåst tills nästa gång Bildt har nåt möte med Putin. Då kan ju avskrapet följa med på regeringens plan till Moskva.

  • Oberst

    Absolut ingenting!

   • j_london

    Nä, det var väl det jag trodde… då är vi fullständigt överens!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Han är ju bara ett baaaaaaaarn ju!!!!

 • louislegrand

  Låt gossen få en enkel biljett till Moder Ryssland. Slutet gott, allting gott!

 • troutbum55

  Vad gör han i Sverige???UT MED KRÄKET!!!

 • modernghost

  Magomed Aydamirov är ungefär lika rysk som Mostafa är svensk. Musumani båda.

 • 585961

  VAD  fan gör en ryss i Sverige, har det utbrutit krig där eller????????????????? skicka ut skithögen direkt, betalar inte en dag till för gangstern

 • Pantertanten

  Mogamed, en rysk variant av Muhamed?

 • boonkaan

  vad fan gor han i Sverige??

 • Rafael

  Han krävde att släppas och ville hem till föräldrar. Vad sa kommunanställda till honom, att han får inte åka hem till föräldrar och kanskede sa nåt mer också.Säkert. För att sedan ska kunna spärra in han i fängelse. det är sådär de gör till barn.Och kräva skadestånd från ett barn, inte skäms naturligtvist. Enligt Barnkonvention, barnens önskemål och barnen röst ska respekteras och beaktas. Men tydligen inte i perstorp.Nu Barnombudsmannen krävde ut stärkta rättgiheter och rösträtt för barnen. Varför de släpte inte pojke hem till föräldrar? Spärrade in i fängelse och fick pengrna i sina fickor, bra affär. Det är att det finns skattebetalarna som betalar kommunanställda för allt det här.Hela cyniska barnfientliga kakalaset. 4 vuxna män rädda för 1 stackar pojke som de berövade hans föräldrar. Närman ska avskeda alla de pengarsugande och barntorterande  kompisarna?

  • scarface_sweden

   Hej!

   Du har nog missat poängen med att det finns en anledning varför han är på ett behandlingshem.

   • barntortyr

    han blev placerad på behandligshem därför att han ville inte åka hemifrån ifrån sina föräldrar, nrä socialerna kom hämta honom .Socialerna säkert förtalade hans föräldrar för att de inte kan ta hand om barnet. barnts röst lyssnas sosse-socialer aldrig på. Sen tjönstemän håller varandra om ryggen, det veet ju alla de stuntar ju i barnen.Det är ett fall för Strasbourg.Men fick pojke en advokat? AAA?Litar du kanske på svenska socialtjönster kanske?När någon på socialen hade gjot nåt rätt beslut och behandlat barnen på ett trevligt och rättvist  sätt? Det har ingen nånsin  hört talas om. Fråga  alla dem som hade varit där bakom stängda dörren hos ss-socialen.Fråga ”samhllets styvbarn”.O 20 år när nästa generation blir vuxen, dett blir ”samhällets styvbarn 2″ som ska fråga kompensation för miishandel, förtal och våldäkter som kallas ”för barnet bästa och barnets omhändertagande” från staten och staten inte ska vilja ge.