Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Islamister förstör världsarv i Timbuktu


ISLAMISTISKA DÅRAR Beväpnade islamister från terrorgruppen Ansar al-Din, som har kopplingar till al-Qaida, uppgav i veckan att de tagit kontroll över den norra delen av Mali, och kontrollerar staden Timbuktu i Mali. Kuppen var en följd av att Muammar Gaddafis regim störtades i grannlandet Libyen. Dessa muslimska dårar förstörde i dag en helgedom som finns med på FN-organet UNESCO:s världsarvslista. Samtidigt lovade islamisterna att förstöra samtliga tempel och helgedomar i staden.

”Ansar al-Din kommer i dag att förstöra varenda mausoleum i staden. Samtliga utan undantag”, uppgav islamiströrelsens talesperson Sanda Ould Boumama för nyhetsbyrån AFP via tolk.

Islamister i Mali


Ansar Dine säger att templen är avgudadyrkande, vilket radikala grenar inom islam menar är haram – förbjudet.

Totalt ska det finnas 16 snarlika helgedomar med kvarlevor av heliga muslimska personer i staden. Ett vittne uppgav för AP att islamisterna börjat attackera helgedomarna med skyfflar. Enligt vittnet ska de ha sagt att de svarar på att Unesco fört upp platserna på listan över världsarv i fara.

Unesco beklagar den ”tragiska” förstörelsen:

”Detta är tragiska nyheter för oss alla. Jag vädjar till alla inblandade i konflikten i Timbuktu att ta sitt ansvar”, sade Unesco-ledaren Alissandra Cummins i ett uttalande i dag.

Enligt Unesco är två av världsarvsplatserna i Mali – staden Timbuktu och Askias grav i staden Gao – hotade av konflikten mellan de rebellgrupper som tagit över den norra delen av landet. Så sent som i maj rapporterade SweCon att islamistrebeller angripit världsarv som mausoleum.

Relaterat
Islamister förintar Timbuktus världsarv

euronews

 • SM811

  När skall världens ledare fatta att islam värre än kommunism, nazism.
  När kommer dagen när västvärlden slår tillbaka mot islam.
  Islam skall utrotas.

 • Morgondagen

  Det är en himla tur att Vi svenskar inte har någon kultur och därmed
  inga kulturskatter värda att bevara när islamisterna tar över.
   

 • Chronologie

  Oj, då får jag väl boka om min semester för i år då…
  Vi åker till LEGO-Land istället för Timbuktu.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Timbuktu kan du ju annars besöka i Malmö om du skulle känna för det.

 • BannlysHedersmord

  Vänta bara tills pyramiderna förvandlas till smågrus.
  Pyramiderna är dels avgudadyrkande, dels polyteistiska (det värsta brottet i islam eftersom det är direkt brott mot Allah) och dels så stjäl dom uppmärksamheten från minareterna.

 • svartamalin

  Världen har nog tagit sig ”vatten”(blod) över huvudet som inte stoppat dessa primitiva varelser i tid…Och de ”upplysta” svenskarna fattar noll vad vi har att vänta oss . Fy fa….

 • xbenedictx

  Vi har 14 världsarv i Sverige, när islamisterna har förstört dem, tror ni att det blir något mer än kanske en liten notis i media om det.

 • Adam

  Det är muslimska världsarv, kanske bra att nämna det? Idioter..