Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hera Lamppu Maduro: ”Vi och dom?”


BLOGGARTIKEL Bloggerskan och andra generationens invandraren Hera Lamppu Maduro på Sevedbloggen, skrev en insändare i tidningen Skånskan igår den 29 juni, där hon tar upp ämnet ”Vi och Dom”, om Sverige och dess naiva invandringspolitik. ”På 60talet drev vi en generös invandringspolitik och tog emot människor med öppna armar. Nu har vi kvar samma politik fast tiderna har ändrats. För sent har vi insett konsekvenserna. Är man invandrad tycker jag att man ska utvisas. Ja, jag tycker faktiskt det, skriver hon. Läs hennes insändare här, den är i stora drag ganska nyktert skriven.

.

.

”En vän till mig säger att man ska inte dela upp människor i vi och dom som jag har gjort på sistone. Jag lyssnar på henne och får tänka på vad hon säger.

[...]

Vem det var som började med att separera sig från den andre har vi nog alla glömt vid det här laget. Vissa är dock arga och tycker vi är för mesiga. Invandringsfrågan t.ex kan bli mycket het. Jag har alldeles för lite fakta och ska helst inte uttala mig om sådana saker men det är ändå viktigt att inte sopa under mattan saker som alla tänker på ändå.

Gängen som gör livet surt för oss tenderar att vara ihopsatta av andra generationens invandrare med en viss religös bakgrund.  Malmö kommun har frikostigt tagit emot fler flyktingar än hela USA t.ex. Vissa kommuner vägrar att ta emot. Många är arga. Jag kan förstå det, jag är det med nu. Sverige har med öppna armar tagit emot flyende människor och erbjuder fred, mat och fri skolgång.

[...]

Det är ju inte alla som blir kriminella men de är starkt överrepresenterade. Jag har träffat många invandrare som jag tycker jättemycket om och är hur trevliga som helst så det är inte själva invandringen som är problemet, jag är andra generationens invandrare. Problemet är de som väljer kriminalitet, våld, samhällsförakt och ofredar människor och barn. Svenskar som gör det samma känner jag likadant för så det är inte vilken nationalitet folk har heller. Sverige har länge varit skonat från problem som tex USA, Mexico mfl har. Det är nya tider och våldet letade sig hit till oss med. På 60talet drev vi en generös invandringspolitik och tog emot människor med öppna armar. Nu har vi kvar samma politik fast tiderna har ändrats. För sent har vi insett konsekvenserna.

[...]

Vi behöver bli bättre på att skydda kvinnor som utsätts för hedersrelaterade brott och andra hemskheter som kvinnor utsätts för. Vi behöver mycket, mycket bättre lagar för att kunna ta hand om våldsbenägna människor och alla ekonomiska brottslingar. Sverige har fortfarande en naivitet som inte längre fungerar i ett land som öppnat upp sina gränser för människor som tar hit ett våld som vi inte sett på flera hundra år.

Min slutkläm: allt våld från vem det än är oavsett nationalitet borde gå att straffa. Är man invandrad tycker jag att man ska utvisas. Ja, jag tycker faktiskt det. Många tycker synd om invandrare och tycker de ska åtnjuta samma rättigheter som svenskfödda. Många tycker det är Sverige som ska ändras och anpassa sig. De bor inte på Rasmusgatan.

Det är beundransvärt men så länge jorden inte är ett enda stort land med utsuddade gränser och att vi människor är ett enda folk som gemensamt gör världen bättre så fungerar det inte så bra.”

skanskan

 • BirgittaSvedjot

  Den damen gillar jag!

 • naivtive

  Vi kan ju börja med att hantera ansökningarna på ett korrekt sätt. Inget ID ingen behandling. Inget samarbete …. förvaring på läger i LapphelvetetSibirien eller varför inte på Grönland. Lite val-tran och en ergometercykel att hålla sig varm på så kommer papperna fram lita på det.

 • Guster

  En av många problem som Sverige dras med idag är att det finns så många specialkonstruerade lagar som är för snäva i sina tolkningar. det hade varit bättre att ha lagar som är enklare där specificeringen med klarhet framgår av förarbetena till lagarna. Ett exempel är att det finns könstympningslag i Sverige… finns det någon som har dömts enligt den lagen? I Frankrike går detta under grov misshandel – alltså det behöver inte vara svårare än så.

  Det kanske behövs mer invandrare bland rättsskranken i Sverige, många personer med invandrarbakgrund i min bekantskapskrets skulle gärna sett att det straffet används oftare. Även personer med medborgarskap skall kunna fråntas sina medborgarskap om deras brott är grova nog…

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Jag funderar mer på varför det nästan är uteslutande ”invandrar”kvinnor som höjer sina röster mot detta och Islam? Kan det vara så att de ser hur ett liv utan medeltidskulturer fungerar?

   

  • Oxis

   Dels det, men också för att svenska kvinnor är förtryckta. Inte i hedersrelaterad mening, men antingen verkar de vara ”batikhäxor”, journalister eller andra med ordet i sin makt och då är de PK in i märgen, eller så är de vanliga, arbetande kvinnor som bara försöker få vardagen med,  make/sambo,  barn och barnbarn att gå ihop. De har sitt eget ”helvete”, arbete, kanske sjukskrivna eller arbetslösa och då säger man inget, man har inte orken,  man är underklass, man har inte orden. Då behöver man uppmuntran, t.ex. från välutbildade kvinnor som går före, men dessa kvinnor har rejält svikit sina egna. Alla här ropar efter Gudrun Schyman vad gäller hedersrelaterat våld och det är på sin plats, men sina egna i vardagslivet kämpande svenskor har hon glömt.
   Sverige har, trots allt prat om jämställdhet knappast varit ett land som fört fram sina kvinnor. Några har kommit fram, som Alva Myrdal, men vardagens kvinna är glömd. 

 • 585961

  De flesta invandrare har  större rättigheter än svenska skattebetalare , en invandrad  kvinna med  tre barn kan få 21810 kr/mån skattefritt dessutom retr barnbidrag 259200 kr  och bidraget dras inte in  även om invandrad  vägrar erbjudet arbete , plus gratis sjukvård, medicin, tandvård , skolor, en svensk pensionär  kan få 6500 kr /mån efter skatt inget bostadstillägg får betala all sjukvård, medicin, tandvård själv just så demokratiskt är Sverige i dag, inte undra på att vi är förbannade på de höginkomstintagande maffian i regeringen

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  http://hallandsposten.se/asikter/debatt/1.1680845-pa-ungdomars-sprak  
  Här ska ni sen vad Niclas Erlandsson bloggar om i dagens Hallandspost.
  Så här ser hans syn ut på invandrande ungdomar och hans nedlåtande syn på oss ”konstiga tråkiga tv tittande osociala svenskar. Han höjer ensamkommande invandrar ”barn till skyarna som besitter så mycket mer kunskap och utbildning mer än svenska ynglingar. Må tro är han släkt med Mona Sahlin?

 • Jenny

  Tycker det är så himla starkt av henne att att kunna skriva allt detta. Att till och med hon kan se bristerna i vår invandringspolitik och även säga att invandrare ska utvisas om dom bryter mot lagarna. Att kunna skriva att hon ser att det gått för långt och säga att dom som kommer ska anpassa sig efter oss inte tvärtom. 

  Nu hoppas jag bara att politikerna ser detta och faktiskt förstår innebörden av att dom blundat för länge. Dom lyssnar inte på en vanlig svenson men dom kanske kan lyssna på en andra-generationens invandrare. 

 • guest

  och så försvann sidan från Skånskan….
  Väntat?

 • David

  Försöker bara komma underfund med om jag tycker att hon är snygg…