Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”De utländska ficktjuvarna är som en flodvåg”


UTLÄNDSK SOMMARSPORT Ficktjuvar härjar som aldrig förr, både i Norge och i Sverige. Men det finns en väsentlig skillnad i sammanhanget, vad är det? Jo, den mediala rapporteringen av vilka det är som härjar runt i invånarnas och turisternas fickor med pengar och mobiler. Norsk media är glasklara med besked.

I svensk media är det lika intressant att läsa om ficktjuvar som att det är att titta på gräs som växer, men i norsk media är det som vanligt klarspråk – vilka som utför brotten. Beröringsskräck, invandrarvurm och svenskhat betecknas svensk media.

Oslo är på väg mot nya rekord i ficktjuveri kan man läsa i norska dagbladet. Igår hade polismästaren med sig den inviterade justitieministern Grete Faremo på en rundtur på Grönland i Oslo. Med sig hade han stationschefen på Grönlands polisstation, Corey len, och stationschef vid Sentrum polisstation , Bjørn Aage Hansen. Oslo poliskår presenterade 41 nya poliser som tilldelats arbete från den 1 juli.

Förra året sattes det rekord med 14 962 fickstölder i Oslo. Det var en ökning med 45 procent från året innan. Men detta året är förra årets rekord i stort sett slaget . Senaste rapporterna från polisen visar att redan i slutet av april var det anmält 5 903 fickstölder i Oslo, en ökning med 35 procent jämfört med antalet vid samma tidpunkt förra året.

Polisen sätter ökningen i samband med att flera inresande brottslingar kommer  till landet. Under den senaste veckan har polisen tagit tolv ficktjuvar, alla rumäner, (zigenare i klarspråk) enligt stationschef Hansen.

Polisen skräder inte orden om dessa samhällsparasiter:

- De er veldig spesialiserte. Damene går på butikkjedene, andre går på restauranter, og andre igjen stjeler lommebøker på buss og T-bane. De dyktiggjør seg på feltet sitt. Det er som en flodbølge som kommer. Et så rikt land som oss vil bare oppleve mer av dette, skyter politimester i Oslo, Anstein Gjengedal inn.

 Här kan ni läsa hur SVENSK media beskriver alla ficktjuverierna.

Norska dagbladet

 • http://avpixlat.info/ AnnaKonda

  Svensk slaskmedia och zigenare ligger på samma nivå vad gäller bedrägeri.

  Lika barn leka bäst, så klart att de håller varandra om ryggen.

 • Michael_Svensson

  Kapten Krok, måste få delge dig min stora beundran för allt arbete du lägger ned på sidan. Kanske är tabu men jag läser hellre denna sida en Avpixlat. Alltid nya och bra artiklar. Hoppas du kommer att fortsätta länge.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Tackar :)

  • http://avpixlat.info/ AnnaKonda

   Jag håller med. Mycket mer och snabbare uppdatering här än någon annanstans och dessutom tillåtet att skriva vad man tycker.

   Din sida är den första jag öppnar numera. 

   Tack kapten!

  • xbenedictx

   Håller med.
   Och på Avpixlat har jag blivit blockerad från att kommentera, utan att de har givit mig nog förklaring, arrogant och oförskämt. Expo fasoner.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Det kan jag garantera, vi har riktigt stora planer för utvecklingen av den här sidan.

   Vänta en månad eller så, då kommer det bli för att citera en amerikansk vän till mig…”Awesome”

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Jag fick en försmak på FB. Visserligen kommer det bli lite finjusteringar men det lilla jag fick se verkade rätt häftigt. Ser mer ut som en riktig tidning. :)

   • Agera1

    Jag måste säga att Avpixlat och SC kompletterar varandra väl. Min personliga uppfattning är att ni bör slå er ihop. En del skriver att på SC får man säga vad man vill vilket är helt rätt. Jag befarar dock att det skrämmer bort t.ex tant Agda 63 år eller Rolf 49 år. För att vinna den stora massan måste man nog vara lite behärskad i språket även om jag inser hur frustrerande det är för oss som börjar eller som för länge sedan fått nog av att landet totalt förstörs. Det finns en sak som Avpixlat slår SC på. Krönikörer… J.London är bra, riktigt bra men i mitt tycke finns det ingen som slår Mats Dagerlind. Han är den bäste jag läst när det gäller sättet att uttrycka sig, formuleringar, att använda hela svenska språkets flora av ord.

 • Afrikanen

  Jag la märke till nåt konstigt. Jag tog flyget från Bergen till Oslo och i väntan på nattbussen Swebuss, hade jag 4 timmar att döda. Jag beställde käk i Sentralstasjon i Oslo och satte mig ner. Jag kunde inte låta bli att lägga märke till, att trots utlänningar endast utgör mycket liten del av Norges befolkning, så är 95% av alla människor som hänger där en fantastisk och beundransvärt blandning av Rumäner, Ryssar, Blattar, Negrer, och Zigenare. Inte konstigt att folk blir av med sina plånböcker hahahahaaaaa

 • AliasDL

  DN skyller ökningen på turister och kryssningsfartyg, precis som om majoriteten av svenskarna vore notoriska ficktjuvar som bara väntar på offer.

  Norrmännen och Kaptenen berättar hur det egentligen ligger till. Dessutom rapporterar polisen i Göteborg att forna tiggare har börjat att stjäla istället.

  Sverige borde lära sig skilja på verkliga turister och långfingade ”turister”.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Dags att gå ut på stan med en stor axelbandsväska. Som är helt tom förutom en skarpladdad råttfälla.

 • Pingback: Ficktjuveri av plånböcker kallas “säsongsbrott” av gammelmedia « Sweden Confidential