Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sadam Mohamed Ali är fri i väntan på nytt avvisningsförsök


Salam Mohamed Ali

KLÅPARNA I SVERIGE Salam Mohamed Ali, som i snart en månad suttit på Migrationsverkets förvar i Märsta, släpps fri och får bo med sin lilla dotter Sandra och flickvännen Sabina Quliyiva från Azerbajdzjan, i väntan på ett nytt avvisningsförsök. Villkoret är han anmäler sig två gånger i veckan vid närmaste polismyndighet. Sabina Quliyiva ska avvisas till sitt land, men väntar också på den tröga motorn.

Mohamed skulle avvisas till Iran, men hans papper var inte i sin ordning så gränspolisen i Teheran godkände inte hans ID-handlingar och han fick flygas tillbaka till Sverige. Och där rök säkert en halv miljon till, som debiteras under posten ”Invandringskostnader för svenska skattebetalare”.

Vad som inte framgår av media tidigare eller vad asylkommitén i Gävle berättar för allmänheten är att tingsrättsdomen mot muslimen kom i april förra året. Den 7 februari 2012 fastställde hovrätten domen på fyra månaders fängelse. Salam har, enligt domen, misshandlat en annan man i Söderhamn med ett järnrör som tillhygge. Han är också dömd för en annan misshandel för ett par år sedan, och ett par andra mindre brott.

– Tack Gud för den iranska polisen, säger Salam Mohamed Ali.

Helt plötsligt tackar han Allah för den iranska polisen, som han en gång ”flytt från”, och Maud Lindgren, ordförande i Asylkommittén, ännu en daltande invandringsvurmare som inte riktigt förstått verkligheten rapar ur sig:

– Salam och Sabina hälsar att de båda är jätteglada att de får leva som en familj, åtminstone för en tid. Det här är en lycklig dag. Jag har inte varit så här glad sedan jag lärde känna dem.

I början av juni fördes Salam ut ur landet av gränspolisen, som ville överlämna honom till gränspolisen i Teheran. Men eftersom han inte hade några identitetshandlingar togs han inte emot i Iran utan fick föras tillbaka till Sverige. Migrationsverket kanske ska ha skulden till detta denna gången.

Blockad av Migrationsverkets förvar i Märsta februari 2011

– På det viset gjorde ju Migrationsverket honom en tjänst när de från början tog den enda identitetshandling han hade och sedan förstörde den, säger Maud Lindgren.

Salam Mohamed Ali och Sabina Quliyiva från Azerbajdzjan, som i februari fick dottern Sandra, ska avvisas till deras respektive ursprungsländer. Boendet är tydligen inget problem, Migrationsverket kan skaka fram ett boende utan vidare. Svårare är det för svenskar och ungdomar, de får bo där de får plats, utan någon högre makts hjälp som invandrarna alltid får.

– Var de ska bo är inte klart än. Han kan ju inte bo där Sabina bor nu eftersom det är en lägenhet för flera kvinnor. Någonstans i Hälsingland, troligtvis kring Hudiksvall eller Söderhamn, där Migrationsverket har en ledig lägenhet blir det, säger Maud Lindgren.

Relaterat
Avvisades från Sverige – släpptes inte in i Iran – tillbaks i Sverige

GDGD

 • Andersonszkan

  Nämen vaf-n. Hade jag varit den polis som eskorterade honom till Iran hade jag lagt benen på ryggen snabbare än ögat och låtit f-nskapet klara sig bäst han kunde bland sina landsmän och papper kunde man ju skickat med posten så att dom iranska gränspoliserna hade haft dasspapper i åratal.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Varför flyga ut alla skithögar? Vad är problemet?Sätt dom på en båt som ska till närområdet. Det räcker. Sparka ner skräpet i sjön innan landstigning och under båtfärden får dom väl jobba av kostaden för sin transport.
  Dom kunde ta sig hit själv då torde dom klara sin egen transport i området som dom kommer ifrån.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dagens bästa kommentar!!

 • j_london

  Iran godkände inte ID-handlingarna…

  I muslimlandet Sverige behöver man däremot inga som helst papper eller ID-handlinger. Ingen ställer här några frågor om din identitet eller varifrån du kommer. Eller undrar över ditt yrke eller vad du gjort tidigare… Det är grönt kort direkt – i synnerhet om du är neger från Somalia eller muslim från Mellanöstern.

  Men hit till världens största socialbyrå (finansierad av svenska skattebetalare á konto) välkomnas alla, bara man kan uttala ordet flykting på sitt respektive hemlands språk.

  Mördare, pedofiler, lögnare, bedragare,  terrorister, krigsförbrytare, kvinnoplågare, tjuvar, vandaler, misshandlare, rånare… precis alla är välkomna till ”Hotel Suecia” och världens största socialbyrå! 

  • Andersonszkan

   Det tro fan att Iran inte godkänner handlingarna när någon kommer och vill dumpa sånt här patrask, dom  är naturligtvis glada att dom blev av med honom från första början.

   Nu är risken stor att berikaren får PUT pga verkställighetshinder.

   • j_london

    Det extremkriminella muslimlandet Sverige, med sin ohotade positionen som världens i särklass största socialbyrå, befäster dessutom sin ställning som Europas största avfallsdeponi för etniskt högriskavfall!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det här är så sjukt! Alla ska få gå fria i fristaten Sverige

   

 • 585961

  Men i Sverige i lät migrationsverket slusken komma in UTAN papper de djävlarna tror på vilka sagor som helst, börjar ifrågasätta deras psykiska status, skicka tillbaka alla utan papper med vändande flyg , bara kriminella är utan papper