Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Länstidningen smutskastar SD – men skjuter sig själv i foten redan i rubriken


SMUTSKASTNING I ännu en smutskastande artikel från PK-media – denna gången från Länstidningen Södertälje – försöker de ge sken av att SD inte ska ha behandlat irakierna som svenskar. LT:s rubrik till artiklen är ”Irakier lämnar SD – Partiet behandlar oss inte som svenskar”.

Redan i rubriken gör ju Länstidningen väldigt glasklart för läsaren att dessa ”svenskar” är irakier, och inte svenskar. Och helt plötsligt så är etnicitet så väldans viktigt igen att skriva ut, eller hur Länstidningen Södertälje?

Tidningen skriver: En stor del av Sverigedemokraternas ­irakiska medlemmar lämnar partiet. De känner sig diskriminerade på grund av sin invandrarbakgrund. Mer än halva ­fullmäktigegruppen hoppar av. Partiets fullmäktigegrupp ­består av fem ordinarie ledamöter. Tre av dem, Laith Chalabi, Hakan Dawd och Clara Shawi lämnar partiet men kommer förmodligen att behålla sina platser som partilösa eller värvas av andra partier.

– SD:s program säger att de är emot flyktingpolitiken men inte emot invandrare. Men det stämmer inte. De behandlar oss som inte har svenska namn som sämre medborgare. De ser oss inte som svenskar, säger Nader Helawi.

Nader Helawi hoppade av sina politiska uppdrag i kommunen i början av året. Då uppgav han att det blev för mycket jobb med alla uppdrag samtidigt som han hade ett heltidsjobb. Men nu helt plötsligt lämnar han partiet av politiska skäl, heter det. Nån agenda ligger bakom detta, för hela sanningen står inte att läsa i artikeln.

Nader Helawi tycker också att partiet hetsar mot muslimer och att ledningen inte kan skilja på islam och islamism, säger han.

– Islam är en religion och det är varje människas rätt att få utöva sin religion. Islam­ism är när man gör ­politik av religionen och det är jag emot. Men den skill­naden förstår inte Jimmie Åkesson och de andra i ledningen.

Han och de andra irakierna – som är kristna – gick med i partiet mycket för att partiet sade sig vila på kristen grund, hävdar tidningen.

– Men vi uppfattar inte partiet som kristet. De har dåliga kunskaper om vad kristendom är, säger Nader Helawi.

Marwan Koro har till skillnad mot Laith Chabal ännu inte hoppat av.

– Men jag kommer att lämna partiet om de inte ändrar sin inställning till oss, säger Marwan Koro.

Rätt igenom hela artikeln är det endast ren smutskastning av SD, och Länstidningen har inte sökt någon Sverigedemokrat för en kommentar eller för att få höra andra lägret säga sin mening. Allt kommer endast från en sida, och genom en PK-tidning som inte känd för att vara objektiv. Detta kanske handlar mer om ”kristna irakier” som inte får köra sitt eget race – sin agenda.

Vi kommer kolla upp om Länstidningen kommer vara lika noga med etnicitet när det gäller brottlighet.

Etnicitet blev helt plötsligt viktigt i sammanhanget

LT

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Jo, dagens mainstreamjournalister är ju enfaldiga kretiner. Inget nytt under solen alltså…

 • j_london

  Jaaa… utan den katastrofala och degenererande och improduktiva massinvandringen från Mellanöstern, Somalia och Nordafrika, vad skulle de dresserade tangentpillarna på slasktrattar som Länstidningen fylla sina sidor med?

  Sedan om man skall ha så många irakier/utlänningar i en fullmäktigegrupp, kan naturligtvis diskuteras. Men det behöver vi inte göra här och nu!

  Utan jag nöjer mig att citera delar av SweCon:s sista mening:

  ”…kommer Länstidningen att vara lika noga med att påpeka etnicitet när det gäller brottslighet?”

  • 585961

    Sånt håller slaskmedia tyst om , det är heeeemligt

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Ja, bara fuck off era jävla blattar! Ni borde inte fått bli medlemmar från början överhuvdtaget. Var sedan vänliga och lämna landet också, tack!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  AB Daniel Swedin gör samma groda på twitter

  Kan marxist paradoxen bli tydligare om man ska vara svensk eller invandrare?

  I alla propagandor mot SD heter det vem är svensk

  Men när någon lämnar partiet kan man ju inte skriva svensk utan irakier!

  Invandrare är ALLTID invandrare när det är synd om dom och dom är offer!

  Samma journalister som utnyttjar detta förnekar det finns invandrare i SD i andra sammanhang. Är dessa invandrare i SD rasister med då?

  Paradoxerna är total

  • j_london

    Ja, fullständigt! Men så ser vardagen ut i hycklarsamhället, i muslimlandet Sverige!

 • BirgittaSvedjot

  Rubriken i LT är en kontradiktion. Den anti-svenska propagandan i MSM trasslar ihop sig alltmer.

 • LeffeF

  Länstidningen lever inte upp till sitt namn, man länsar inte bland nyheterna på rätt sätt.  Om jag vill veta något om det socialdemokratiska partiet, ska jag då endast tala med sådana som lämnat partiet i ilska eller som blivit uteslutna, men inte med partiets representanter? Tror inte att den principens utövare är de bästa frambärarna av sanning och adekvat verklighetbeskrivning.

 • snickersson

  dom var aldrig några sd áre helt planerat för att v skulle få in lite fler röster i komunfullmäktige håll koll på hur dom röstar hädanefter så vet vi vad som verkligen har hänt

 • 585961

  Dessa ärthjärnor har aldrig varit i närheten av SD allt är politikerstyrt för att skada SD, men det går vi inte på slaskmedia

 • Pingback: Irakiskt avhopp slår hårt mot SD « Sweden Confidential