Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

300 fifflande Fas 3-bolag slipper åtal


AB BLUFF & BÅG Arbetsförmedlingen har inte gjort en enda polisanmälan mot de anordnare som fått felaktiga bidrag. Samarbetet med 300(!) företag har nu sagts upp sedan de lämnat felaktig och missvisande information – fuskat medvetet med andra ord – för att tillskansa sig mer pengar.

En privarperson som gör sådan här bedräglig handling kan enligt lagen dömas till böter eller fängelsestraff, men de fifflande Fas 3-bolagen blir inte ens anmälda. Blatteförmedlingen AB:s VD Ivan Daza tjänade nästan en miljon år 2009. 

I november i tidningen Arena kunde vi läsa:

”Tusentals deltagare i fas 3 måste just nu byta anordnare. I jakten på gratis arbetskraft passerar vissa företag gränsen för vad som anses acceptabelt. Dagens Arenas frågor får Arbetsförmedlingen att agera.

I annonsen söker företaget efter ”medarbetare” till ”ett spännande it-projekt”. I själva verket handlar det om deltagare inom jobb- och utvecklingsgarantins sista steg, fas3. Enligt Arbetsförmedlingen i Göteborg handlar det spännande it-projektet om att ägna fyrtio timmar i veckan åt att läsa manualer till tekniska apparater, och påpeka otydligheter.

För varje fas 3:are tjänar företaget cirka 5 000 kronor i månaden. Och de slipper alla lönekostnader. Ersättningen till deltagarna står Arbetsförmedlingen för. Media har flera gånger rapporterat om företag som gjort stora vinster på att tillhandahålla platser för fas 3:are.”

Ur tidningen Arbetet feb 2011:

Blatteförmedlingens VD Ivan Daza

”Jobbfabrikens grundare och Blatteförmedlingens vd Ivan Daza är entreprenör i en framtidsbransch: långtidsarbetslösa i fas 3.

2009 tjänade han 952 000 kronor – 531 000 kronor i lön och 421 000 kronor i aktieutdelning – från Blatteförmedlingen AB och moderbolaget Ravolution AB.

Under 2010 femdubblades omsättningen till 30 miljoner kronor. Ungefär 90 procent, 27 miljoner kronor, kommer från skattebetalarna som ersättning för deltagare i jobb- och utvecklingsgarantins fas 3. Antalet anställda ökade från sju till 40.

– Vi kommer inte att bli så mycket större. Kanske kommer vi att etablera oss i ytterligare en eller två kommuner som anmält intresse, säger Ivan Daza.”

 • BirgittaSvedjot

  Totalt samhällsförfall!

  • Morgondagen

   Du är alldeles för modest i Din kommentar – skärpning anbefalls !

   • BirgittaSvedjot

    Kom med ett bättre förslag!

    • Morgondagen

     Vågar inte !

    • j_london

     Möjligtvis upphöjt till två (2)…;-)

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Risken är ju då att man blir anmäld för HMF, tyvärr. :(

 • pellesverige

  Pengarna som staten har, gör bättre nytta i en Sopförbränningstation!!!!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  invandrarkärringen som styr AF är korrupt så det skriker om det

  FAS 3 är ett haveri

  4% av 10.000 ”flyktingar” fick jobb

  Fattar inte media vad hon sysslar med?

 • Pingback: SSU-härvan med bidragsfusket satt i system sen 2004 « Sweden Confidential