Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muhammedkarikatyr på facebook gav 7,5 års fängelse


TOLERANSENS RELIGION Två Tunisiska män, Jabeur Mejri och Ghazi Beji, publicerade en karikatyr av profeten Muhammed på Facebook. Något som i mars i år ledde till en fängelsedom på sju och ett halvt år. Om detta skrev vi en artikel som kan läsas här. De sju och ett halvt åren i fängelse gällde för ”överträdelse av moral, förtal och störande av den allmänna ordningen”, sade talesmannen Chokri Nefti i första rättegången. 

Nåväl, domen överklagades i hopp om att domstolen skulle kunna visa lite bamhärtighet och humanitet – men icke sa nicke – överklagan avslogs igår, meddelar en källa från det tunisiska rättsväsendet till nyhetsbyrån AFP. Bilder på de ”grovt kriminella” männen finns nedan.

Jabeur Mejri och Ghazi Beji

Jabeur Mejri sitter i dagsläget fängslad i Tunisien medan Ghazi Beji är häktad i sin frånvaro då han befinner sig i landsflykt. Enligt nyheternas webbportal, Tunisia Live, är Mejri, en engelsk lärare, för närvarande i förvar efter att han greps av tunisiska polisen i början av mars. Beji, som är en 27-årig bioteknisk matingenjör lyckades fly Tunisien och är för närvarande i Grekland och söker asyl.

Representanten för Human Rights Watch i Tunisien, Emna Galeli, säger att organisationen anser att domen är ”ett angrepp på yttrandefriheten och trosfrihet”.

De båda fick även böter på 1 200 tunisiska dinarer (cirka $ 800) var, för användningen av sociala nätverk för att publicera innehåll som bedöms hädiskt.

Relaterat
Sju års fängelse för Muhammedkarikatyrer

SR

 • Aaaaandersson

  Domarna var mycket milda kan man bara konstatera – i alla fall om man sätter dem i relation till Lars Vilks och Salman Rushdies dödsdomar.

  Skämt åsido; Tunisien, ett av länderna där den arabiska ”våren” svept fram och som svenska begreppshavererade rödvinsförgiftade journalister hyllat i ett oändligt antal floskelartiklar visar nu sitt sanna ansikte – precis som i Libyen och Egypten.

  Efter att deras så omhuldade ”arabiska vår” förvandlats till en islamistisk istid satsar dom nu sitt redan förbrukade förtroendekapital på att förvränga sanningen i Syrien och försöka få det islamistiska kuppförsöket som pågår där att framstå som en väpnad kamp mot en brutal diktatur för demokrati – i själva verket är det exakt samma sak som pågår i Syrien, där de sk rebellerna av shiamuslimsk trosinriktning utrustas och  dirigeras av grannlandet Iran.

  Och som vanligt ställer Sverige upp och tar hand om allt avskräde i form av dom extrema islamister som den syriska armén jagar ut ur landet – på flyget till Sverige förvandlas dom till frihetskämpar och demokrativurmare – kiss my A.

  • Maggihaglund

    You are soooooo right, Aaaaandersson. Tänk om bara fler kunde se sanningen.   Kiss my A to bloody islam

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Nämen, riktiga flyktingar, var är snällismens vapendragare nu?

 • SM811

  Någon som är förvånad när det gäller islam?

 • jannejakan

  Visst är den arabiska våren härlig.

  • PPPan

   Arabisk vår? Det är som att lära hundar jama.