Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Lögnaktig Marockan blir utvisad för våldtäktsförsök


UTVISNING32-årige Abderrahim Amorus döms till fängelse och utvisning för försök till våldtäkt på Kyrkogatan i Tierp. Det var efter en blöt kväll på krogen som Abderrahim Amorus, som var på besök i Sverige försökte våldta kvinnan medan hennes pojkvän, som Abderrahim Amorus är morbror till sov ruset av sig på toaletten.

Läs gärna artikeln på UNT och jämför med det vi skrivit om ur domen nedan.

Kvinnans höga skrik på hjälp hördes dock av en granne i hyreshuset, som kallade på polisen. Våldtäktsförsöket avbröts när polisen fick upp dörren till lägenheten.

32-årige Abderrahim Amorus nekade till att ha begått gärningen under förhandlingen i Uppsala tingsrätt, men rätten anser att det finns stark bevisning bland annat i form av vittnen som hört kvinnans rop på hjälp. 32-årige Abderrahim Amorus döms också till att betala skadestånd på 40000 till offret och ska utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Relaterat
Marockan åtalas för våldtäktsförsök

Ur domen
Enligt Migrationsverket förekommer inte i den centrala utlänningsdatabasen någon vid namnet Abudlrahim Amrouz. Däremot förekommer en person vid namn Abderrahim Amorus född 1979-07-20 som sökt uppehålls- och arbetstillstånd vid två tillfällen, vilket även den tilltalade i målet vidgått. Tingsrätten benämner därför den tilltalade Abderrahim Amrous.

Abderrahim Amrous har bestritt utvisningsyrkandet. Han har därvid i huvudsak uppgett följande. Han är medborgare i Marocko och har uppehållstillstånd i Italien sedan fyra och ett halvt år. Han har bostad och arbete i Italien och han försörjer sin fru och sin mor som bor kvar i Marocko. Konsekvenserna om han utvisas till Marocko skulle vara förödande för honom. Han har skulder i Marocko och om han inte kan betala dem hamnar han i fängelse.

Uppsala tingsrätt dömer:

 • Abderrahim Amorus 1979-07-20, som saknar adress i Sverige och som är medborgare i Marocko, med tolkbehov på arabiska till fängelse i 1 år och 3 månader för försök till våldtäkt. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2017-06-20.
 • Patrik Solberger tillerkänns ersättning av allmänna medel med 37 847 kr. Leif Ericksson tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 15 816 kr. Kostnaden för försvaret och målsägandebiträdet ska stanna på staten.
 • Mål nr B 3066-12

 • zelotai

  Den bilden skulle man göra en t-shirt av.

  • ki_p

   Är det någon som kan,då vill ja beställa omgående

 • antenori

  Lite bättre vriststräckning av moder Svea tack..

 • BannlysHedersmord

  Är bilden copyright-skyddad?