Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Invandrarservice i Kalmar får besök av Janne Josefsson?


INVANDRARSERVICE KALMAR Jan-Ingemar Lundström (M) vädjar till nu Janne Josefsson med Uppdrag Granskning att gräva fram fakta i Invandrarservice i Kalmar. Det gäller härvan som SweCon uppmärksammade först av alla i bloggvärlden och har skrivit tre artiklar om, som ni kan läsa här, här och här. Nu har det gått så långt att Jan-Ingemar Lundström (M) alltså vädjar till Uppdrag Granskning för att få rätsida på myglet och bedrägeriet som kanske har kostat flera tiotals miljoner kronor.

Något vi hoppas Janne Josefsson kommer ställa upp på. Invandrarservice i Kalmar kan alltså ha betalat ut 25-35 miljoner kronor för mycket de senaste tre åren.

Pengarna har bland annat gått till att betala fortkörningsböter, utlandsresor och träningskort. Revisorernas stickprovsgranskning av 25 personakter, av 300 möjliga, har orsakat massiv kritik mot de ansvariga, då en mycket stor mängd fel hittades. Men någon fullständig utredning kommer inte att göras, trots att de felaktiga utbetalningarna kan ha varit cirka en miljon kronor i månaden.

Det märkliga i kråksången är att utbetalningarna helt plötsligt minskade med drygt en miljon kronor varje månad när invandrarservice fråntogs ansvaret och socialförvaltningen tog över.

– Det är locket på, säger moderaten Jan-Ingemar Lundström, som nu skriver till TV-programmet ”Uppdrag Granskning” för att få Janne Josefsson och hans kollegor att göra en djupdykning i Kalmars Invandrarservice.
– Jag kände att jag måste. Jag kommer inte någonstans annars. När man hittat så mycket felaktigheter när 25 av 300 akter granskats är det väl självklart att titta på de 275 som är kvar. Det är vårt ansvar som politiker. Det är skattebetalarnas pengar vi hanterar.

Den 1 januari i år fråntogs Invandrarservice rätten att lämna ut bistånd. Den fördes istället över till den vanliga socialbidragshanteringen. Det gjorde att många av Invandrarservice tidigare klienter nekades pengar till utgifter man tidigare fått stöd till. Flera blev så upprörda att Socialförvaltningen en tid måste anställda vakter på förvaltningen.

Jan-Ingemar Lundström är ledamot av socialnämnden och sitter i kommunfullmäktige. Han har yrkat på att de 275 akter som inte kontrollerats också måste granskas.

– Jag har inte fått något gehör. Min bedömning är att det finns ett antal personer som är rädda för omfattningen av den här härvan. Man bävar för vad som finns i akterna.

Redan år 2009 uppmärksammades Socialförvaltningen på hanteringens skillnader, och även misstankar om bristläggande handläggning. Revisorerna är också kritiska att nämnden inte informerats förrän i samband med granskningen.

En av de ansvariga – den jäviga Christina Magnusson (S), socialnämndens tidigare ordförande, sitter nu som vice ordförande för de förtroendevalda revisorerna. Moderaten Lundström anser att det är oetiskt, och yrkar nu att granskningen måste göras om, med nya revisorer.

Christina Magnusson (S)

Relaterat (finns mycket information här)
Invandrarservice brister – Moderat kräver ny revision pga jäv
”20-30 miljoner har försnillats av Invandrarservice?”
Invandrarservices korruption ska utredas kräver M

ostran

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

    Så klart han inte får gehör, det sitter ju folk på dubbla stolar som brukligt är i Sosse-kommuner.

  • Pingback: Invandrar(s)ervice i Kalmar, dyrt för skattebetalarna. « Nationell Yttrandefrihet

  • Orregyllensnorre

    Inte en chans ass SVT’s ledning låter Janne granska detta… Inte en chans !