Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bybor grep tjuv, kommer bli åtalade för misshandel och olaga frihetsberövande.


OMVÄND TRYGGHET Det pyr i Sverige, vår odugliga papperspolis är betydligt mer intresserad av att åtala de som sätter stopp för stölder än de som utför dem. I Nävlinge och andra byar runt Höör och Kristianstad har en stöldvåg pågått i ett par veckor, verktyg, diesel och annat löst av värde har fått fötter på nätterna. Inte ens kyrkan fick vara i fred utan stuprören från den försvann. Byborna började hårdbevaka bilar som inte hörde hemma i grannskapet.

skånskan.se uttalar sig en bybo.

– Det är främst verktyg, diesel och koppar som stjäls. Nu kan vi inte ha något ute. Även stuprör från kyrkan har stulits, berättar mannen.

En annan som fått hela sin verkstad tömd under en natt säger.

– Den var helt tömd på morgonen. Verktyg, svetsar och motorsågar för hundratusentals kronor var borta.

Att det är zigenare som härjar finner vi högst troligt och polisens beteende i denna historian är vidrigt. Har vi ingen nödvärnsrätt i Sverige längre. Historian fortsätter…

Den 10 juni 2012 sågs en okänd bil köra in på en gård i grannskapet, grannar notifierade ägaren om det ovälkomna besöket och han satte sig en bil och körde ut till gården. Där fick han se den misstänkte tjuven, utrustad med en bultsax, i färd med att linda av kopparkabel.

Nödvärnsrätten i Sverige ska gälla vid följande tillfällen

 1. Mot ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom.
 2. Mot den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning.
 3. Mot den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg.
 4. Mot den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse.

I min bok anser i alla fall jag att gårdsägaren hade nödvärnsrätt med stöd av tre av fyra av dessa punkter. Det trodde troligtvis gårdsägaren också som naturligtvis gjorde ett envarsgripande.

Envarsgripande är det svenska juridiska begreppet för den rättighet som envar (det vill säga vem som helst) har att i vissa speciella situationer gripa personer som misstänks för brott.

Rättegångsbalkens 24 kap. 7 § lyder: ”Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar. Envar får också gripa den som är efterlyst för brott. Den gripne skall skyndsamt överlämnas till närmaste polisman.”  Det är av stor vikt att den gripne ställs inför polis så snart som möjligt.

Källa: Wikipedia

Hittills har alltså allt skett inom lagen om det inte vore för den luddiga formuleringen runt envarsgripande att man ”inte får  använda mer våld än nöden kräver”. I detta fall hade den misstänkta tjuven troligtvis fått en smäll eller två och bundits i väntan på att polisen skulle komma.

Och det är här problemen börjar för våra papperspoliser tyckte inte om att tjuven hade blivit ”frihetsberövad” eller att han fått en smäll eller två i tumultet. Så ett par dagar senare kommer de ut och GRIPER hjältarna som tagit fast tjuven för hör och häpna grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Inte ens en person som blivit misshandlat av ett invandrargäng där händelsen blivit filmad kan räkna med ett sådant ”snabbt” ingripande av polisen. (Läs Kortedala)

En boende i Nävlinge tycker polisens agerande är mycket märkligt, och ställer en högst relevant fråga.

– Varför gjordes ingen husrannsakan hos den misstänkta tjuven? undrar Nävlingebon som upplever att polisen inte ställer upp för människorna på landsbygden.

– Det är så man kokar! Polisen ska ha sagt att de inte vågar släppa de två häktade eftersom de tror att det ska bildas ett medborgargarde i Nävlinge. Men ju längre de sitter häktade, desto värre blir det.

Ja, det är verkligen så man kokar, något är väldigt fel i landet halal-korv. Läs hela historian på Skånskan.

Att detta sannolikt är en zigenare är väl ganska uppenbart, men den informationen undanhåller naturligtvis både polisen och Skånskan.

UPPDATERING:

Enligt person i kommentarsfältet ska det tydligen vara polacker som varit tjuvarna som fått däng.

(Om någon från Nävlinge kan berätta den riktiga historien utan PK-filtrering från Skånskan så är ni välkomna att kontakta oss på Sweden Confidential)

Tingeling

 • 585961

  Klarar inte polisen sitt jobb så blir det medborgargarden, lita på det här lägger vi inte något emellan de  skithögarna som reinfelten släppt in

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Under all kritik – dessa poliser bör omedelbart, tillsammans med den inblandade åklagaren, för utan en sån kan de inte ta sådana beslut, sparkas och hindras från all offentlig anställning i framtiden.

  Det enda som sådant uppträdande från polisens/rättsväsenets sida kommer att resultera i är att bovarna ”planteras” i lämpligt tjärn eftere avslutat bestraffning.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Vad har skåningarna lärt sig här?

  A. Man ska ringa polisen när man omhändertagit en tjuv som blev tagen på bar gärning.
  B. Man ska INTE ringa polisen när man omhändertagit en tjuv som blev tagen på bar gärning.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Det är bara att konstatera att vi är helt utlämnade åt de av politikerna importerade svinen och brottslingar – så vi får helt enkelt använda oss av sunt förnuft – och SJÄLVKLART INTE ringa pappisarna – eeeh poliserna.

   Det kommer att hittas många svårt skadade brottslingar runt om efter detta – ingen mening utsätta sig för regimens hantlangare och deras svamlande och svenskfientliga ”rättvisa”.

  • Andersonszkan

   C. Man ska titta åt ett annat håll medan tjuven gör sitt jobb och skicka in en anmälan till försäkringsbolaget istället – så slipper man fundera på om man ska välja A eller B.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    D. Man kör Deadwood-varianten.

 • Henrik

  Enl information jag fått från personer som är rätt nära vänner med en av de anhållna, ska det röra sig om polacker som fick däng.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   ”Polacker” eller polacker?

   • Henrik

    Jag tror att det ska röra sig om ”vanliga” jordgubbs plockande polacker som drygar ut sin inkomst genom stölder av oss svenskar.
    Där jag bor, ca 20km från Nävlinge, sker det stölder av framför allt diesel i lastbilar och maskiner i ett. Samma längs med E22:an som byggs om till motorväg. 
    Av det man vet är det väldigt mycket just polacker som varit synliga på dessa ställen.
    Vet dock inte om det är zigenska polacker dock. Faktiskt aldrig tänkt på det. För många polacker som jag träffat har varit väldigt reko.

 • Blodsven

  Det är naturligtvis våra fjollagar som gör att ohyra från all världens hörn kan plundra oss ganska ostört. Så länge polis och åklagare tror att det hjälper med saft och bullar, finns det inget annat sätt än att skoningslöst slå tillbaka för att få stopp på skiten. Det sänder dessutom rätt signaler till övrigt avskum…

 • Kullen

  Nästa gång detta händer i samhället kan man ju nästan hoppas på att dom gör de rätta i stället. Spöa skiten ur tjuven sen dumpa resterna ett par km utanför stan
   

 • Sveasrika

  Haha Kling & Klang

 • Jan Ove Allan Malmgren

  Om man åker dit för att ha tagit fast bovarna kan man passa på att banka skiten ur dom på en gång (riktigt jävla rejält).

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Jag tycker inte att man skall blanda in polisen alls. Om dom har grisar på sitt gods, så kan dom ju göra som i Deadwood och mata grisarna med zigenarna.

 • Oberst

  Annat är det i USA:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15014265.ab

  • Andersonszkan

   Helt korrekt beslut – överraskar man ett äckel som håller på att våldta ens dotter, hur gammal hon än må vara ska man inte behöva ta konsekvenserna om äcklet råkar stryka med på kuppen.

   Ansvaret ligger helt och hållet hos förövaren som inte kan kräva att bli behandlad med silkesvantar i en sådan situation.

   Ett stort fång rosor både till den rådige pappan och de amerikanska myndigheterna.

   • Oberst

    Absolut! I USA har de vett att agera resolut mot drägg och gangsters. Klart som f-n att man ska få försvara sig mot vettvillingar.

   • Utflyttad svensk.

    Som amerikansk medborgare kan jag inte annat än att skratta åt Er naiva svenskar. Skyll Er själva. Ni har ju valt in dessa idioter som styr Sverige.

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Jag tycker du skall skriva på ditt hemlands språk eftersom du inte är svensk. De flesta här förstår nog engelska ändå.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Förstod genast att det inte hade hänt i dårhuset Sverige. Här hade pappan fått livstids fängelse.

   • Oberst

    Jo, men jämför med detta: http://sv.wikipedia.org/wiki/Skotten_i_R%C3%B6deby

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Jag önskar alla med- (och mot-) kommentatorer här på SC en riktigt bra och trevlig SVENSK Midsommar.

  Kommer ni på nån brottsling, ge honom en pungspark från mig, jag skall göra det samma för er.

 • Orregyllensnorre

  Bjuda de exotiska vildarna på korv och bötfälla svenskar på väg till jobbet är de i alla fall bra på…

 • Andersonszkan

  Det låter ju bra som det står i Rättegångsbalken – problemet är bara att när den togs i bruk 1948 så var en tjuv en tjuv och tom så var en kringstrykande tattare en tattare – idag 60 år senare är en tattare ingen tattare utan en kulturberikare och hamnar således inte i fängelse om han ertappas i utövandet av sin kulturgärning, i detta fall egendomsutjämning genom tillgrepp och då faller ju hela 24 kap. 7 § platt som en pannkaka.

  ”Om den som har begått brott, på vilket fängelse kan följa, påträffas på bar gärning eller flyende fot, får han gripas av envar.”

  Eftersom inget fängelse kan följa, så får man inte heller gripa ”polackerna” så som syltryggade PK-poliser tolkar lagen – tyvärr, men så är läget i det multikultihelvete som kallas Sverige.

 • Pedofiljakt

  Det är bara att tacka Palme och sossarna som påbörjade den här trenden. Smart drag förresten av dem att redan under 80-talet börja importera röstboskap… Nu är det upp till de blå att visa att man kan ta i lite mer med hårdhandskarna.

  Om det ska daltas vidare på det här sättet kommer de ju att falla under samma kategori som sossar och det kommer de att tappa många röster på. Antingen går fega svenne-banan åter till att rösta rött och gnälla om orättvisor eller så ilsknar han till och röstar SD! Vi får väl se!

  Hoppas att det svenska folket nu bestämt sig för att det får räcka med upplopp, stölder, rån, överfall, våldtäkter och allt som denna fantastiska mångkultur för med sig! Det kan ju inte finnas en normalt funtad människa som trivs med det här! Förändring, TACK!!! NU! 

 • Afrikanen

  Det är någor sjukt som håller på att hända i Sverige. Man släpper in horder med kriminella utlänningar och låter kriminella gäng frodas och vips har man FRA-lagen, IPRED och DATA lagringslagen  framme i syfte att bekämpa grov kriminalitet. Sverige är fan i mig ingen demokratisk land. Som Thomas Jefferson en gång sa ”När staten fruktar sina medborgare så har man frihet, men när medborgarna fruktar staten så har man brutalt diktatur”. Det som håller på att hända i Sverige Rikets land är planerad sedan länge. Varför tror ni alla dessa övervakningslagar plötsligt över en natt kom ut ur jorden  likt svampar? 911 var signalen de väntat på. Dessa lagar var färdiga långt före 911. Tro inte för en sekund att FRA-STAZI lagen är till för att bekämpa grovkriminella. Nej det är till för att avlyssna vanliga medborgare och mäta deras temperatur, och för att likvidera politisk aktiva nationalister.  

  • Andersonszkan

   Visst är Sverige en diktatureller demokratur som vissa föredrar att kalla det, se Wikipedias definition:

   ”En diktatur (av latin dictatura, ”en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet”) är en stat som är totalitär, styrd av en diktator.

   Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten.”

   Vad diktatorn Reinfeldt håller på med är att skapa ett så kallat 2/3 samhälle – ett samhälle där 2/3 av befolkningen känner sig så nöjda med tillvaron att dom stödjer regeringen och 1/3 av befolkningen befinner sig i djupt armod, utan några sociala skyddsnät och utför dom sämsta skitjobben till slavlöner – det är här våra somaliska och andra muslimska invandrare förväntas komma in i bilden i en framtid.

   Det finns också en liten klick, den ekonomiska och politiska eliten som styr och berikar sig samtidigt som dom plundrar landet på de resurser som medborgarna byggt upp under många generationer.

   Det märkliga med den svenska politiska eliten med diktatorn i spetsen är att dom kan kalla sina egna medborgare som håller dom vid makten för barbarer och kulturlöst patrask som inte ens kan klara av att föröka sig – skulle detta fungera i andra diktaturer. Till och med i Nordkorea hyllas den hårt slitande arbetaren (fast dom flesta vet ju att det bara är hyckleri).

   • Afrikanen

    Jaa, du har rätt, är säker på att jag har sett Reinfeldt säga ”Svenska är bara barbariet” Han borde avgå med dessamma ju. Va fan nån som föraktar sitt eget folk på det sättet. Fanskapet skrev ju åkså en bok ”Det Sovande Folket”. Jag ser tyvärr samma trender överallt i världen. Det har på något sjukt sett blivit mode att förråda sitt land, sälja ut allt till globala vampyrerna. Men va säger lagen då om man begår högförräderi? borde väl ge några års fängelse tom med känguru-domstolar

    • Andersonszkan

     Han har ju lagt ut texten i ”Det Sovande Folket” så det är ju inget som jag hittar på, men vad jag undrar är vad i h-e svenska sk journalister sysslar med på dagarna.

     Iofs undrar jag inte längre; dom sitter och pillar på tangenterna dagen lång som den gode j_london så fyndigt kallar det.

   • j_london

    Ännu en gång… Ännu en gång har du på sedvanligt magnifikt sätt genomskådat det absolut  förrädiska och lögnaktiga systemet…

  • j_london

   ”Tro inte för en sekund att FRA-STAZI lagen är till för att bekämpa grovkriminella.”Ja du Afrikanen, du har alldeles, alldeles rätt! När man inte bekämpat brottsligehten och de kriminella tidigare i det svenska samhället – varför skulle man eventuellt börja precis nu…?

   Det där med FRA är bara skitsnack, och precis som du antyder en moderniserad och uppdaterad STASI och NKVD ”grej”. Och har inget att göra med att bekämpa kriminella.

   Nej, nej… icke. Det är för att bland annat komma åt dig och mig och SweCom, som kritisera hela detta totalt sinnessjuka system.
   Hade staten önskat göra något gott och positivt för svenskarna och det svenska samhället – hade man naturligtvis aldrig för för det första släppt in kriminella, terrorister, mördare, rånare, vapen- & narkotikasmugglare, krigsförbrytare, identiteslösa individer från hela världen… etc. etc.

   Så länge man en sådan regering i landet som man har,  samt lagar och Kalle Anka-domstolar som är en ren parodi på dagis… tillsammans med en hårfrisörska som justitieminister utan juridisk kompetens, kvittar det om man så hade haft 1000 FRA och lika många DATA-lagringar…
   Det hade ändå inte hänt ett förbannat dugg på det området.FRA är till för att spionera på ”vanliga” medborgare som kan tänkas vilja ha en ”förändring…”

   Sverige är kört. Men det som förvånar mig väldigt mycket, är att så få människor har fattat eller begripit vad som håller på att hända. Detta är för mig en gåta!

   • Andersonszkan

    Du har helt rätt; Reinfeldtregimen utnyttjade Utöya för att dra åt tumskruvarna på landets regimkritiker som för närvarande endast består av sverigedemokrater – och alla tidigare FRA-kritiker klappade händerna av förtjusning och stoppade självmant halsarna i snaran – 7-klöverns kreatur är i sanning lättdresserade må jag säga.

    • j_london

      Ja!

 • Afrikanen

  911 was an inside job

 • Swemyth

  Hur ser man att det är en polack?
  :)

  • Pedofiljakt

    På-lacken? :) Hehe! Skåpbil, rakade huvuden… Äsch, man märker det. Har man någorlunda instinkt så får man magkänslan direkt.

   • Andersonszkan

     :O

 • jägarn

  Dessa papperspoliser och deras så kallade chef bör omplaceras, hittegodset nästa.
  K R Ä K !

 • SM811

  Hade tjuvarna slagit ned en svensk så hade rubriken blivit ”möte mellan människor” och givetvis inget straff.

 • Bulldoggen

  Typiska polacksymtom. Dom grep en i ett gäng hemma vid vårt på Nationaldagen,stöldgodset var av liknande art & deras bil försedd med stulna nummerplåtar. Poliserna vi pratade med bad oss att knyta ihop den andra om han dök upp hemma hos oss & sedan kunde vi ringa dom. Jag frågade lite snällt om vi även fick gräva & sneglade på grannens grävmaskin. Givetvis svarade polisen,men då behöver ni inte ringa. Vi flabbade gott hela högen.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/man-gripen-med-stora-mangder-stoldgods-i-strangsered

 • Steenson

  Bara slå ihjäl skiten och gräv ned den. Ring INTE Snuten!!

  • Pedofiljakt

    Har hört att det ska komma upp jävligt fina blommor ur marken sen. Bara bygga en liten berså och sitta med en kaffekopp i näven och lillfingret i luften som en engelsk lycklig tant och njuta av miljön. :)

 • j_london

  Kan ju bara säga det: de här polackerna kom lindrigt undan. Om man hade försökt sig på samma tilltag hemma i Polen… och de båda polackerna hade blivit påkomna – skulle jag för allt i världen inte velat vara i deras kläder. Den saken är säker! Där läggs inga fingrar emellan. Och det gäller även polisen…

  Här hade man inte häktat några som försvarat sina tillhörigheter!

  Och det är naturligtvis därför som man åker över Östersjön till Kalle Anka-landet och muslimlandet Sverige! Ryktet har för länge sedan spridit sig genom östra Europa. Varför tror att det finns så många zigenare i muslimlandet Sverige i dag?

  Jo, naturligtvis för att det är fritt fram att stjäla och bära sig dumt åt. Och har man tur i svenska statens eget BingoLotto – DO – kan man göra sig en ordentlig hacka genom att känna sig kränkt!

  Dessutom är det ju zigenarnas eget kulturår i muslimlandet, som man firar med dunder och brak – efter att ha fått tvåsiffriga miljonbelopp från Allmänna Arvsfonden; döda svenskar bidrar alltså till zigenarnas högt utveckalde kultur i Sverige. Det låter väl något!

 • BannlysHedersmord

  Svenskar har blivit üntermensch i sitt egna land, indianerna i Nord- och Sydamerika måste ha känt sig så här när européerna utrotade dom.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Den stora skillnaden var att både Nord- och Sydamerikas indianer var helt på det klara med de vita nybyggarnas avsikter.

   Här smyger man igenom den ena svenskfientliga planen efter den andra – utan att vara män som står för sina åsikter och avsikter.

 • Germanen

  Sveriges lag ska gälla för alla. Det har gått så långt i det här landet att man skyddar de som inte är av Svensk härkomst och hellre griper Svenskar. Det är inget nytt det ingår i vårt nya land. Rösta för fan rätt 2014 och det gäller alla från moderater till kommunister om ni vill bevara rättvisa och trygghet.

  Sedan får ingen glömma att Svensk polis agerar som politikerna vill att de ska göra.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Det är ju zigenskt kulturår just i år, så det är ju självklart att zigenarna då skall få utöva sin fina kultur ömsom till berikning för svenskarna. 

 • 585961

  Skäms på er ni som sitter i e eländiga domstolarna, tycker ni borde buras in

 • Prellen

  Jag ska ringa polismästaren i skåne och be om en förklaring. Jag tycker att vi alla ska göra det så får han sitta i telefonen några veckor. Vi kan ju maila också så att han får lite att sortera. Vi kan ju dessutom fråga om andra intressanta saker, korvgrillning i seved tex. En del kommer nog att gilla detta, men ring hellre Ulf Sempert och ställ era frågor.

 • Pingback: Far och son döms för misshandel av utländsk tjuv « Sweden Confidential

 • Pingback: Medborgargarde i Dalarna | Petterssons gör skillnad