Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Julia Kronlid (SD): Öka stödet till flyktingar och UNHCR


FLYKTINGSTÖDET Julia Kronlid, ledamot i utrikesutskottet och talesperson i biståndsfrågor, intervjuas kring SD:s flykting- och biståndspolitik i videoklippet nedan. ”Flera miljarder av våra svenska biståndsmedel slussas direkt in till den svenska statskassan för att hantera massinvandringen till Sverige”, skriver Julia i SVD. 

Imorgon är det internationella flyktingdagen. Det uppmärksammar FN:s flyktingorgan UNHCR genom kampanjen ”Skydda en familj på flykt”. För endast 2000 kronor kan man rädda en familj som befinner sig på flykt. Detta är ett lovvärt initiativ som vi Sverigedemokrater ställer oss bakom. Själv har jag personligen skänkt en liten slant vilket alla som önskar och har möjlighet också kan göra. Framför allt så tycker jag dock att Sverige borde utöka sitt engagemang för världens flyktingar, skriver Julia Kronlid (SD), utrikesutskottet.

”Sverigedemokraterna har föreslagit i sina budgetförslag att stödet till UNHCR ska öka med en miljard kronor. Det är pengar som skulle kunna rädda hundratusentals människor undan förtryck, svält och krig. Det är nämligen på plats i de utsatta ländernas närområden som de allra flesta flyktingarna finns.

[...]

Vi kan till exempel se att hjälpbehovet är stort i dag i Syrien för de många människor som är på flykt inom landet och i dess gränsområde. I Sverige har vi en märklig inställning till flyktinghjälp där vi lägger åtskilliga tiotals miljarder på den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken och flera miljarder av våra svenska biståndsmedel slussas direkt in till den svenska statskassan för att hantera massinvandringen till Sverige. Samtidigt tilldelas UNHCR endast omkring en halv miljard från regeringen av den totala biståndsbudgeten på cirka 30 miljarder kronor.

Till Sverige kommer i dag, på grund av att vi har EU:s mest liberala migrationslagar, rekordmånga ensamkommande unga asylsökande. Deras dygnskostnad kan uppgå till så mycket som 3000 kronor.

[...]

Det kan också nämnas att vi de närmaste åren väntas ta emot tiotusentals anhöriginvandrare som saknar skyddsbehov från Somalia. Detta kommer enligt regeringen att kosta miljardbelopp för svenska skattebetalare. Man kan fråga sig om dessa pengar verkligen används där de behövs mest.

 Sverigedemokraterna vill, tvärt emot vad många tror, rädda och hjälpa så många flyktingar som möjligt. Vi vill kombinera detta med att motverka den framväxande splittringen i det svenska samhället och istället skapa trygghet och gemenskap. Detta gör vi genom att prioritera svensk välfärd och riktig flyktinghjälp på bekostnad av ansvarslös invandringspolitik och ineffektiv biståndspolitik.

Sverigedemokraterna stödjer helhjärtat UNCHR:s kampanj för att rädda flyktingfamiljer och vi hoppas i fortsättningen slippa vara det enda partiet som vill lägga mer pengar på FN:s flyktingorgan UNHCR och deras viktiga arbete för att hjälpa flyktingar på plats i krisområdena.”

 

JULIA KRONLID (SD)

SVD

 • naivtive

  Det är nog nu, vi har satsat tillräckligt med svenska skattekronor till all sköns pack nu och nu får det vara bra med satsningen av skattemedel på icke svenska medborgare. Vi har betalt ett överpris på hjälpsamhet till kreti och pleti och vi går sakta under som en konsekvens av shit for brains styrande av detta landet.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Man kan – rent teoretiskt – tänka sig att stödja de som behöver det – i deras egna länder och via någon organisation som inte plockar på sig huvuddelen av biståndet och hjälpen – att som Röda Korset använda merparten av bidragen till administration kan knappasts vara till fördel för de behövande och skall självklart inte finansieras av bidragen.

  Att biståndspengar missbrukas är inget nytt, tyvärr – och att de används i landet för att underlätta import av ännu flera inkompatibla analfabeter och mera eller mindre lågutbildade människor måst stoppas. Det är inte här vi skall hjälpa – utan i de behövandes hemländer.

  • Andersonszkan

   Det som inte gick åt till Röda Korsets administration hamnade i Bengt Wsterbergs och Johan af Donners rymliga fickor, så att slänga till det genomkorrumperade UNHCR ännu en miljard garanterar inte någon hjälp där det behövs.

   FN är en fullständigt genomkorrumperad organisation där majoriteten av medlemsländerna är diktaturer och där samtliga muslimska länder, 57 st, tillåts att ha en egen tolkning av deklarationen om de mänskliga rättigheterna enligt vilken homosexualitet ska bestraffas med döden och kvinnor bara är värda 1/4 av en man.

   Jag stödjer SDs förslag om att Sverige bör lämna FN och riva upp alla ingångna avtal med denna skurkorganisation så att vi kan agera fritt och slippa finansiera kvinnoförtryck och häxjakt på homosexuella, kristna, judar och andra oliktänkande i dom muslimska länderna.

 • xbenedictx

  Att ödsla pengar på allehanda flyktingar inom och utom Sverige, är som att gödsla
  ogräset, vilket tar död på nyttoväxterna, vilket leder till svält elände och krig. 
  Det är en ond cirkel. 
  Och den måste brytas! 

 • http://pulse.yahoo.com/_ZF4EQ2UAEOKD6EOXSBICCSBZVM Måns

  Inget djävla land behöver ekonomiskt bistånd! Om man tycker det är man antingen kommunist eller nazist! Låt Grekland, Irland; Tanzania, Södra Sudan och allt vad dom heter gå åt helvete!!!!

  Ingen hemlös djävla luffare behöver skattemedel eller organiserat bidrag!!!!!

  Låt länderna och individerna gå under, allt annat är bara kommunist-socialistiskt jävla skit dravel!

 • janmilld

  Bästa flyktingstödet är att motverka NATO:s och USA:s krigande. Det är  erfarenhetsmässigt vad som genererat flyktingströmmar- inte minst till Sverige.

  Kosovoalbaner och Irakier, afghaner och libyer. Nu även syrier.

  Vad Sverige behöver är ett parti som värnar svenska intressen, inte ett som tävlar med pk-iterna i ”godhet”.