Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ensamkommande får betald hemsemester av Övertorneå kommun


VÄRDELÖSA SVENSKAR Daltandet och pengaregnet har inte en enda övre gräns då det gäller dessa invandrare i allmänhet, men ensamkommande i synnerhet. Att de ens får kallas för ensamkommande, som då ska ha kommit bort från sin familj, är ju rena lögnen när de erbjuds betald resa till sina familjer i hemlandet som de flytt ifrån på grund av krig, tortyr och andra påhittade skäl.

Nu har det genom ett tips kommit till vår kännedom att i lilla Övertorneå, så är det precis så här. De ensamkommande får lång semester hem – fullt betald av kommunen. När man läser vad som händer i detta korrumperade Övertorneå, så vet man att det är inte bara här detta sker.

I lilla Övertorneå kommun i norrbotten har det bestämts att de så kallade ”flyktingbarnen” ska få åka på semester och träffa sina släktingar i hemlandet. Så nu står socialen för flygbiljetter med mera för att ”pojkarna” får åka på en fin semester till Afganistan och Iran. Semestern varar i tre  veckor för vissa, en del får vara hos sina släktingar en hel månad.

Det finns någonting i detta som är svårt att begripa, socialen betalar aldrig i livet flygbiljetter till vanliga ungdomar ifall dom har släktingar till exempel i USA, Australien eller Spanien och vill hälsa på dessa. Dessutom har faktiskt lögnhalsarna aka ”flyktingarna” ansökt asyl på grund av att det är farligt att vistas i sina hemländer, där de riskerar tortyr, död och måste komma bort därifrån, men kanske dessa ”krig” och ”torterare” också tar semester i de här länderna.

Övertorneå hade i vintras en händelse då socialen vägrade hjälpa en svensk man som var helt utan pengar. Han var utan mat i tre dygn, innan han kontaktade socialstyrelsen i ärendet (detta stod även i NSD). Man ser var pengarna tar vägen, till ”flyktingarnas” semester och liknande. MEd andra ord kan de stanna kvar där, så slipper vi alla problem, och de ekonomiska belastningarna.

Förra veckan bjöd Övertorneå kommun 40 stycken ”ensamkommande barn” på cirkus – biljetter á 350 kronor stycket. Dom behöver något roligt, hette det. Samtidigt blev många riktiga barn utan denna upplevelse, då föräldrarna saknar pengar, men inte bjuder kommunen dessa på cirkus – ånej, här krävs det att man är en liten lögnare från MENA eller Somalia – då funkar allt bättre.

Ett vittne som själv stod i cirkuskön, tänkte för sig själv, varför kommer inte ”flyktingbarnen” in på barnbiljett? Men de flesta ser ut att vara över 30 år, de åldras fort alltså!, skriver tipsaren. Och SweCon kan bara hålla med, de måste ha en sjukdom som gör att de åldras fort som bara fa…

Flyktingungdomarna/männen har själva berättat detta till flera personer, trots att de blivit uppmanade från kommunens sida att tiga om detta, ”för att undvika konflikter”, som de sa. Två personer som själva jobbar på kommunhuset har även bekräftat detta, men ingen vill gå ut med sitt namn här.

Övertorneå är en liten kommun där alla känner varandra, vilket beror dels på det, och man räknas som rasist från den sekunden man uttalar sig något kritiskt om de ensamkommande ”barnen”. Ni som anser att detta inte är rätt och riktigt kan ju slå en signal till Jan, och artigt fråga varför denna diskriminering försiggår. Passa på att fråga hur de kan ha fått asyl från kriget, men ändå åka hem på semester.

Ansvarig för flyktingarna: Socialsekreterare/flyktingmottagning
Jan Haapalainen

Telefon: 0927 – 721 39
Mobil: 070-617 21 39
Jan Haapalainen, samtalsstöd
Beteendevetare – studier i både Sverige och Australien
Telefon: 070-227 67 95
Jan jobbar även för ”Kirunahälsan” och ”Lev väl”, där han skriver: ”Jag finns här som stöd för er i relationer mellan brukare, assistenter, arbetsledare, anhöriga, utredare och ansvariga.”

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Fy fan ….nu kräktes jag upp hela gårdagen kvällsmat. Urk…

 • Mcmlxvi

  Har haft detta på känn länge då man ser flygplatser och annat under sommaren där invandrare som INTE ens kan svenska åker hem ”på semester” från länder där dom skulle blivit dödade.. JÄVLIGT märkligt detta och en mer märkligt är att det får hålla på.

  Kan även tillägga en annan sak i samband med invandrares resor hem på besök.. En del betalar inte hyran under denna tid, vilket kan vara allt från 1 månad upp till 3 MÅNADER för som dom ”resande” säger: ”vi bor inte där då så varför ska vi betala hyran?” Vilket resulterar i att SOCIALEN godkänner detta och betalar då denna skuld som uppstått.
  För inte kan man räkna med att invadrare ska kunna tänka logiskt OCH göra rätt för sig. Men å andra sidan gör dom så för ATT DOM KAN och för att det tillåts, det är ju ändå ”synd om dom”…
  Hur vet jag då detta? Jo en bekants fru jobbar med att skicka ut räkningar och att fakturera hyror/hyresskulder hos ett kommunalt bolag där lägenheterna hyrs ut till dessa invandrare och hon har sett detta åtskilliga gånger. 
  Dessa invandrer som har mer semester än de som jobbar 100% *??* – hur förhandlar man till sig detta hos ett företag?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hade vi gjort samma sak så hade vi blivit svartlistade för tid och evighet.

  • Långtifrånbäst!

    Hörde av en bekant i centrala Malmö att man dessutom har mage att hyra ut lägenheten i andra hand dom månaderna,och plockar hela förtjänsten i egen fick utöver att socialen betalar hyran retroaktivt. Min bekant är själv invandrad men kan inte för sitt liv förstå varför människor gör så här.

 • jägarn

  Ni känner väl till att inavel är minst lika vanligt i byarna i Tornedalen som i de muslimska länderna. Det kan vara en förklaring till de grava bristerna i förståndet.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Vilka jä-la lättlurade byfånar till politiker! Hade dom haft lite förstånd borde dom genomskådat dessa  ”semesterresor” till hemlandet dom flytt ifrån, och gett parasiterna enkel biljett,samt krav att ej tillåtas återvända till sverige!Den politik som förs nu,kommer att utarma sverige och svenskarna,totalt!Nu hör man dagligen hur det dras ner på skolor,äldrevård,sjukvård m.m.!Men ingen politiker tycks fråga sig varför? SKRÄMMANDE !

  • stom72

   Det är inte dumhet vi kämpar emot, utan ondska. Politikeradeln har att vinna på att välfärdsstaten bryts ner med hjälp av massfjärrinvandring.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det här är så jävla sjukt! De är ankarbarn!! Kostar 1000 tals kronor per dyg!

  Vi har 10000 svenskar som blir utförsäkrade!

  Hur fan är man i ”behov av skydd” om man får betald semester för att åka hem??

  • 585961

    Det har jag undrat i flera år, men se det kan ingen politiker svara på, allt är bara humbug dom kommer först för att hela släkten ska få komma sen och också bli försörjd av dumma svenskar

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Jag har Sveriges mest kartlagda sida om ”barnen”

  http://22misslyckande.wordpress.com/

  119 Vi betalar
  20 1900kr dygnet
  21 4000kr dygnet
  22 12.000kr dygnet
  23 16.000kr dygnet
  24 12.000kr månad fadder
  25 60.000kr per månad
  26 485.000kr per år
  27 733.000kr per år
  28 106.000kr vinst
  29 30 miljoner vinst
  30 Schablonersättningar ensamkommande
  31 261 barn 261 miljoner
  32 2010-2011: 8,6 miljarder

  • stom72

   Heder åt ditt arbete.

   • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

    När jag gör mina kartläggningar behöver jag inte anstränga mig… artiklarna ”kommer till mig” svårt för klara

    När man sen får en bild, en helhet av det, var det lika bra samla allt på en sida

 • Perwic

  Jag ringde till Jan och han svarade vänligt att det var socialchefen Ann-Kristin Andersson som man skulle tala med i detta fallet. Han t.o.m. tog sig tid att ta reda på hennes diretnummer som är 0927-721 31. Ann-Kristin Andersson som jag också ringde, svarade att något sådant beslut inte fanns och att de inte skickar någon asylsökande till sitt hemland. Här ligger en gravad hund verkar det.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Kanske rent av en hel kennel eller två!

  • Pantertanten

   Tufft att du ringde! Detta måste undersökas!

  • Tant_Karin

   Jag tror inte man har rätt att åka till sitt hemland om man är asylsökande, bara till närliggande länder. Om det är sant gäller det troligen de som redan fått permanent uppehållstillstånd och då skickar man ju inga sylsökande till sitt hemland.

   • Perwic

    Ja det kan vara en undanglidning i svaret, men jag frågade om ensamkommande och då svarade hon nej vi skickar inga under 18 år till deras hemländer. Då var min fråga om de skickade folk över 18 år men det nekades det till också. Det fanns inga beslut på detta var svaret.

   • 585961

     Fel dom flesta asylsökande får betald semsester till det land dom flytt från , varje år en del i upp till tre månader (allt betalt av svenska skattebetalare) dom kommer hit för att få livstidsförsörjning , vi får neddragningar i välfärden

  • 585961

    Så klart när nåt kommer fram vill ingen stå för det men vi minns ju fram till valet

   • veryoldfool

    Tyvärr gör inte Svensson det. Minnet är väldigt kort!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Jag har 2 teorier om ”barnen”

  1. De är ankarbarn

  2. De är billig arbetskraft!

  En sak jag reagerat på! Sverige har tagit emot 11.000 ”barn” sedan 2004. Varför tiger hela mediakåren hur det ”gått för barnen”? Jag har hittat 3 artiklar och 1 tv-inslag där ”barnen” har ett jobb.

  Att ingen reagerar på de astronomiska utgifterna beror ju på sjukdomarna liberal och solidaritet

  3. En jobbar svart 30kr timmen

  4. En annan jobbar för 200kr dagen

  5. En annan har sommarjobb för 7000kr månaden

  Att det sker lönedumpning med ”barnen” är jag övertygad om!

  Jag mår illa av denna pedofilverksamhet! Och hur pedofilerna försvarar detta!

  • Andersonszkan

   Jag tror att det enda arbete som man förväntar sig av ”barnen” är att de ska gå iväg och rösta på sina rödgröna beskyddare var fjärde år.

   • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

     Du menar ”god man”?

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Jag skulle önska mer konkreta bevis så att detta kan spridas till vänner, bekanta och på diverse bloggar.

  • mittmotto

   Du har rätt utan bevis i form av media eller offentliga dokument går detta inte att använda. Man kommer bara att bli bemött med ”Rasistbloggs propaganda”.

   Frånsett detta så är detta mycket intressant.

  • Pantertanten

   Artikeln här är väl bevis nog!! Mejla den till alla du känner! Skriv ut den och skicka den med snigelpost till alla du känner i Norrbotten!!

  • Peter

   Jag skulle också vilja sprida det vidare, men vill ha mer kött på benen. Någon som vet hur man får fram dokument etc??

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Om dom nu nödvändigtvis ska ha en biljett så skall det givetvis vara en enkel sådan och därmed basta!

  • Pantertanten

   Inte ens den ska dom ha!!! Dom kan försvinna hem på samma sätt som dom tog sig hit! Alltså för egna pengar! 
   Eller GÅ hem!!! Tar inte så lång tid, och tid har dom ju.

 • SM811

  Detta var ett med de jävligaste jag läst på länge. Detta måste ut så hela svenska folket får reda på detta.

  • Pantertanten

   Detta trodde jag inte kunde hända i tuffa norrbotten där folk i alla tider arbetat hårt för brödfödan!!

 • SM811

  Vad har Jan för email?

  • Pantertanten

   Kanske går genom denna:
   Klagomål och synpunkterOm du har klagomål eller synpunkter på kommunens verksamhet, kan du e-posta kommun@overtornea.se så skickas ditt brev vidare till aktuell förvaltning.

  • stom72

   Bättre pressa honom via sms

 • ledsenfarmor

  Fy fan så vidrigt.

 • Andersonszkan

  När dom ändå gick på cirkus, kunde dom inte ha fått stanna där – tänk vilken freakshow det hade kunnat bli med 40 st halvmänniskor som kommunicerar med varandra med ett högljutt, gutturalt, hostande läte som bara dom riktiga cirkusaporna förstår.

  Låter jag rasistisk – efter att ha blivit kallad för islamofob och xenofob av PL-maffiani ett antal år så tar jag mig friheten att tala ur hjärtat och kalla saker och ting vid deras rätta namn.

  • Pantertanten

   Du har bara såååå rätt!!

 • Pantertanten

  Skylten från Övertorneå – är den på riktigt??!!!!

  • Nifare

   Eftersom jag reser till Övertorneå ca 10 ggr om året så vet jag att denna skylt och liknande var uppsatta runt i Övertorneå för några år sen. Det var Mikael Styrman (ägare för Ekfors Kraft) som har satt upp dessa skyltar och plakat. Fanns garanterat 20tal av dessa runt om i den lilla byn.

 • nitohu

  Det här är ju absurt.Känns som om en polisanmälan vore på sin plats.

  • Fridh_jeanette

    JO kanske?

 • http://www.facebook.com/people/Sven-erik-Karlsson/100001278078943 Sven-erik Karlsson

  Mailadressen till denne Jan , tack ! !

  • Pantertanten

   prova med @overtornea.se eller kommun@overtornea.se

 • BettanB

  NÅGON måste väl kunna få fram dessa dokument som jobbar inom kommunen? Detta MÅSTE ut till allmänheten!

  • 585961

    Hormedia säger inget , dom är politiskt styrda

  • Agera1

   Ring och ifrågasätt, spela in samtalet och lägg ut på t.ex youtube ..

  • RobertSt2

   Haha, det lär nog bli ”locket på” !

 • Rasmus

  Ringde nyss till Janne för en kommentar om detta. Han bekräftade cirkushändelsen men ej att de får betald hemsemester.

 • Svenskastavalla

  Myndighetsmissbruk? Förvaltningsfel? Allt fel? Det här överträffar till och med Merits berättelser från Migrationsverket! Låt Sverige veta!

 • stom72

  Motbjudande.
  Ska vi gissa att finnpajsaren attraheras sexuellt till skäggorcherna?

 • Tigeraldrig

  Tack och Cred till er alla som agerar för vårt land.
  Tack för att ni mailar och gör er röst hörd.
  Vi ska få stopp på orättvisorna och odemokratin mot Svenskar.

  När jag läser detta :” männen har själva berättat detta till flera personer, trots att de blivit uppmanade från kommunens sida att tiga om detta, ”för att undvika konflikter”, som de sa.” så ser man att folkets budskap har nått deras inavelsöronen ,så att de vet mycket väl att de inte är populära eller välkomna till vårt land.
  Rikemanssöner som lever som parasiter.
  SKAM är vad det är.

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  Gruppstämning mot staten Israel pga bristande ansvar då man tillåter olagliga invandrare härja fritt!

  Offer för våldtäkt, rån mord etc utförda av olagliga invandrare organiserar sig för gruppstämning mot staten som brister i ansvar. Kanske något även för sverigevänner?

  Text på hebreiska
  http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=350228
  https://www.facebook.com/groups/108442429294275/#!/groups/108442429294275/

  • Agera1

   Absolut något för Sverige…

 • Victoria

  De har förstås inte tänkt på vad förbannade (förfördelade) de skattebetalare blir som hade behövt pengarna till en egen välförjänad semester – som många av dem inte haft råd med på åratal? 
  När det gäller svenskar så ska det snålas på kronor och ören, men när det kommer till allt som finns och ryms i invandringsproduktionen så tävlar man om att ösa miljarder över det.
  Från en enkel medborgare, till er alla politiker: Tvifan!

 • 585961

  Tror banne mig att alla politiker blivit sinnessjuka , låt ungdjävlarna få enkel biljett för dom har inget att vara rädda för i  hemlandet och dra för fan inte hit resten av avskummet som INTE är rädda , och bjud några svenska fattiga pensionärer på en liten semester tur i stället , eller har ni inte råd?????????????

  • Pantertanten

   Dom ska inte ens ha en ENKEL biljett hem. Dom kan ta sig hem på egen bekostnad, precis som dom tog sig hit!!!! Varifrån fick dom pengar till biljett hit? Är det aldrig någon soc.människa eller politiker som undrar över det?

   • Stangl

    Röda korset har ju tidigare skickat ner plan till Afrika och fyllt upp dem med folk, för forsling till Sverige, men många har ju även haft råd att ta sig hit på egen hand. Kan ju även vara så att dessa horder av bidragstagare man finner på våra bankkontor i slutet av varje månad förmodligen skickar ner våra skattepengar, mot att de återbetalas när mottagaren kommit hit och även denna får ett överskott av bidragspengar.

 • 585961

  Och nu ska  7 klövern och S med ullehag i fronten ta in 30000 somalier som ockska hem på ”semester” varje år , hoppas hela svenska folket röstar på SD nästa val om det inte gått för långt då , blivit inbördeskrig för muslimer är ju kända för att aldrig komma sams med någon annan än sig själva

 • 585961

  Är väl  AL Quida ungar som vill hem och träna terror

 • 585961

  Håll ögonen och öronen öppna ni som bor i närheten , så vi vet vad som sker, politikerna litar jag inte ett  dugg på , meddela vad som händer

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  3 minutfärska argument

  Ensamkommande barn: 2000kr dygnet – Hjälpa flyktingfamilj: 2000kr
   
  http://misslyckande.wordpress.com/2012/06/18/1215/

  Ensamkommande barn: 700.000kr per år – Hjälpa 500 flyktingfamiljer på plats: 1 miljon kronor

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/06/18/1216/

  Ensamkommande barn: 60.000kr månad – 2000kr flyktingfamilj hjälper 30 familjer 60.000kr månad

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/06/18/1217/

  ”barnen” är big business och inget annat!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  vilka idioter

 • Sune

  Det är fan snart dags att bojkotta hela det här sjuka landet, som politikerna sänker rakt ner i dyn. Om alla som faktiskt betalar skatt i det här sjuka landet drar, vad händer då? Nån som tror att politikerna stannar kvar och fortsätter att skatta?

 • Ensam mamma

  Men va fan en vanlig svensk familj som lever på Soc+ aktivitetstöd får inte ens pengar till att besöka nära släktingar som bor 2 timmar bort ..eller hjälp till att hitta på något med barnen under semestern tex: Piteå Havsbad el dylikt.
  Snacka om att man orsakar rasism i vårat land när det egna folket nonchaleras.

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Rupert Schweinsteiger II

  Sa*an vad förbannad jag blir. Kan dom åka på semester till det ökenriket kan dom fan i mig bli där och i stället för att kosta Sverige en massa pengar kan dom väva mattor i Kandahar och frilansa lite som ladyboys åt talibanretarderna. Så här kan det ju inte få gå till och varför lägga pengar av den här kalibern på personer som kommit hit på lögnaktig basis och som får ses som helt missplacerade då det tydligen går att åka tillbaka till hemlandet utan någon överhängande fara och går det inte att återplacera dessa plattskallar tillbaka i sin hemmiljö av opiumodlande, rekrytering till Al Qaida eller människosmuggling som väl är synonymt med den kriminella individen som afghaner kan ses som då det nog ligger i generna sedan hundratals år tillbaka och som resulterar i våldsyttringar och en dragning åt överaskningssex gärna då i grupp och som väl visar att dessa ickehumanister och grobianlika amöbor ska återpassas till dessa områden i Afghanistan och jag kommer maila denna Jan Haapalainen frekvent till han kommer med en rimlig förklaring vilket är omöjligt då detta är så sinnessjukt att detta måste spridas vidare och rendera protester mot att det ex. inte läggs en förbannad krona på våra uteliggare och hemlösa samtidigt som dessa utsugare till och med får betald semester till landet som dom flydde ifrån på premisser vi nu ser var helt missvisande och borde göra att man ställde dessa baconhatare inför skranket och där omedelbar utvisning blir enda resultatet. Vi måste få stopp på denna svenskfientliga mentalitet som kommer bli vår undergång en vacker dag!! Fy f*n!!

 • Pingback: Övertorneå kommun betalar ensamkommandes semester | DACKEBLOGGEN 2012

 • hitmaker

  Fick svar från dom.

  ”Det stämmer absolut inte att vi betalar några resor till hemlandet. Alltså helt fel.
  Hälsningar
  Carina Ylipuranen, AMI-chef