Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utbränd polisstation och skjutna vid vallokaler i Kairo


MUSLIMSKA BRÖDRASKAPET I Egypten pågår presidentvalets andra och avgörande omgång. Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén är på plats vid en av vallokalerna i de fattigare delarna av Kairo, där det har varit oroligt i dag. En utbränd polisstation och ett antal okänt döda i den islamistiska delen av Kairo. Valresultet kan visas med en fingervisning redan i morgon. Lyssna på radioklippet nedan om oroligheterna i Kairo.

Berätta vad som hänt?

– Det har varit skottlossning där jag befinner mig alldeles nedanför citadellet i islamiska Kairo. Det var ett oklart antal dödade efter ett bråk mellan gatuförsäljare. Jag står också intill en utbränd polisstation som symboliserar det kaos som har rått sedan revolten.

Och valdeltagandet, kan man tyda något om det?

– Det finns olika uppgifter. Jag har hört en siffra på 40 procent, andra säger att det kan vara så lågt som 15 procent. Men det råder ingen tvekan om att det är betydligt mindre entusiastisk stämning i denna andra valomgång, där många inte tycker sig ha haft en presidentkandidat att rösta på.

SR

  • BannlysHedersmord

    Resultatet ska tusan bli intressant.
    Innan målade man upp att ElBaradei (pro-Mubarak) skulle bli president och sedan visade man falska opinionsundersökningar som visade att Moussa (pro-Mubarak) skulle vinna överlägset och nu har man fått se att i den första omgången att islamisterna och deras anhängare låg på topp.

  • http://www.facebook.com/people/Ann-katrin-Sahlqvist/100000736645637 Ann-katrin Sahlqvist

    Valen kommer snart att se ut lika dant i svergie snart