Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Turkisk stiftelse för mänskliga rättigheter finansierar al-Qaida


TERRORFINANSIERING Ledaren för Turkiets IHH, som organiserade 2010 års Gazabundna flottilj, utreds misstänkt för att finansiera ekonomiska medel till terrororganisationer genom sin organisation, rapporterade turkiska medier på fredagen. Enligt rapporterna så har Bulent Yilidirim, ledaren för IHH, som det heter med sitt turkiska akronym, börjar undersökas av åklagare.

Bulent Yilidirim, ledaren för ”Stiftelsen för mänskliga rättigheter och friheter och humanitärt bistånd”, känd under sitt turkiska akronym IHH, ligger nu under en utredning av en särskilt utsedd åklagare för misstankar om att organisationen används för att kanalisera medel till al -Qaida.

Yilidirim, som var ombord på Gazaskeppet Mavi Marmara, anklagas för att ”ge ekonomiskt stöd till al-Qaida via sin stiftelse”, rapporterar The Daily Hurriyet. Rapporterna nämnde inte de finansiella medlens källa eller vilken al-Qaidacell som har finansierats. Men det är katastrof nog att en mänsklig rättighetsstiftelse donerar pengar för att understödja terrordåd.

Yilidirim var bland arrangörerna av flottiljen i juni 2010, som hade målet att bryta Gazablockaden, men som fångades upp av Israels försvarsstyrkor och resulterade nio turkiska medborgares död och tio skadade israeliska kommandosoldater.

Några dagar efter händelsen gjordes en video där Yilidirim talar ombord på Mavi Marmara, och offentliggjordes av Israels UD. Yilidirim filmades talande till aktivister, där han sade på turkiska: ”Om de (israeliska armén) kommer ombord på vårt fartyg, kommer vi att kasta dem i havet, Allah vill!”.

haaretz

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  Oj vad förvånad man blir!!! Islamist som är terrorist. Undrar hur många rödgröna kommer att delta i årets STG…

  • Agera1

   Jag är mer intresserad av hur många som kommer hem igen (vilket svinn det blev).

   • Andersonszkan

    Jag är mer intresserad av dom som aldrig mer kommer tillbaka.

 • BannlysHedersmord

  På Ship to Gaza så fanns turkiska islamister ombord som anföll den israeliska militären så att de var tvungna att försvara sig och skjuta ner en av turkarna.

  Turkar är sunnimuslimer, precis som Muslimska Brödraskapet, Al-Qaida och Al-Shabab och därför hatar turkar Israel.

  Alla nybildade islamistpartiet i Nordafrika heter antingen ”Justice and Development party” eller ”Freedom and Justice party” och alla av dom säger att dom har inspirerats av Turkiets egna inofficiella islamistparti: http://en.wikipedia.org/wiki/Justice_and_Development_Party_%28Turkey%29

  Turkiets premiärminister, Erdogan, är partiledare över det partiet. Han har innan förbjudits från att delta i politik pga hans arbete i tidigare islamistpartier som nu är upplösta och partimedlemmarna ur dessa partier har bildat partiet som styr Turkiet idag.

  Erdogan är en öppen Israelhatare, han skulle mer än gärna ingå i en islamisk stat, bildad av Muslimska Brödraskapet, för att få utlopp för sitt hat mot alla otrogna ickemuslimer, som kommer att slaktas inom snar framtid.

 • jägarn

  En hel båtlass med nyttiga idioter, tänk vilken nytta för mänskligheten en välriktad torped skulle vara.