Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Arabisk våldtäktsman kan inte utvisas efter avtjänat straff


BERIKARE 28-årige Kader Bencheref kom till Sverige 2006 och dömdes 2007 till milda 3,5 års fängelse för bland annat misshandel, olaga hot, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande. I september 2006, två månader efter sin asylsökan, tänkte han ge lite överraskningssex och överföll, och försökte enligt domen, våldta fyra kvinnor inom loppet av en timme i Sundsvall. Det milda straffet han fick är med tanke på att han skulle utvisas därefter.

Kader Bencheref / Foto: ERIC TAGESSON

Det var bara tur och tillfälligheter som gjorde att våldtäkterna inte fullbordades, kvinnorna lyckades med mirakulös tur undslippa ett helvete. Förutom fängelsestraffet dömdes han till tio års utvisning. Ett straff som hade blivit det tredubbla i ett annat land.

Den 21 september 2008 hade Kader Bencheref avtjänat sitt fängelsestraff och, enligt snyftaren i Aftonbladet, därmed skulle vara en fri man, med förbud att vistas i Sverige de närmaste tio åren. Vad Aftonbladet missar här är att araben fått ett betydligt mildare straff, enkom för att utvisning ingick. Han ska vara glad att det är Sverige han sitter i, och sluta grina som en bebis.

Så blev det inte, för Marocko vägrar ta emot honom – helt förståeligt i och för sig. Men i sin asylansökan påstod lögnaren att han var politiskt förföljd av regimen i Marocko, och hade det varit sant hade Marocko mer än gärna tagit hem honom. Hans bror hade styret i landet mördat, påstår han också, och han riskerar samma sak. Varför tar de då inte emot honom tro.

Han har därför ännu inte släppts ut ur fängelset, och inte heller utvisats. I dag sitter han på Norrtäljeanstalten och väntar än på utvisningen. Dessförinnan satt han på isoleringen på Hallanstalten utanför Södertälje.

I snart fyra år har Kader Bencheref, som är medborgare i Marocko, skickats runt mellan olika svenska fängelser, trots att han inte har något straff att avtjäna, skriver Aftonbladet i sin snyftare. Men de skriver inte att om man döms till utvisning så får man ett betydligt mildare straff, med andra ord skulle han haft ett betydligt längre fängelsestraff från början.

Märkligt att Sverige inte har avtal med de länder som de tar emot så kallade ”flyktingar” ifrån. Ska de kunna komma hit, ska de kunna skickas tillbaka också. Detta är helt och hållet myndigheternas egna fel att inget avtal är upprättat. Har vi inget avtal, ska heller inte några tas emot från dessa länder, plättlätt förfarande.

”Då Bencheref fortfarande är mycket labil, våldsam, oberäknelig samt mår psykiskt dåligt, finns en uppenbar risk för att han, om han försätts på fri fot, kommer att begå nya våldsbrott samt att han kommer hålla sig undan en verkställighet.”

Den som fattat beslutet är Sven-Åke Eriksson, kommissarie på gränspolisen. Ett helt rätt beslut, något som inte lipsillarna på Aftonbladet tycks fatta, utan frågar naivt.

Han hålls alltså inspärrad i fängelse för brott ni tror att han eventuellt kommer begå?

– Ja, jag vågar inte släppa ut honom. Jag vill inte ha på mitt samvete om han går ut och dödar någon, säger Sven-Åke Eriksson. Men vi fortsätter jobba med ärendet fast  han inte medverkar själv, och det är ju en anledning till att han suttit så länge.

Peter Hodgson för svenska Röda Korset lipar också, och verkar inte heller vilja fatta det farliga att släppa ut schajasen.

– Det är bedrövligt att han tvingas sitta i fängelse, efter att han avtjänat sitt straff. Situationen är värdelös och oacceptabel, och vi jobbar aktivt med de här frågorna.

Kostnaden för att hålla 28-åringen inlåst är enligt Kriminalvården cirka 3000 kronor – per dygn. Notan är så här långt uppe i nästan 4 miljoner kronor – och den fortsätter att stiga varje dag. Tack vare svenska gummiryggar i regeringen.

AB

 • Andersonszkan

  Blir han utvisad är han tillbaka med vändande plan som ensamkommande flyktingbarn och får PUT – ja detta fall är ju verkligen ett moment 22.

  • 585961

    Säkert om ullenhag får bestämma

 • Jan Ove Allan Malmgren

   Här har i alla fall evolutionen tagit ett rejält snedsteg. Hade det här
  här hänt i djurvärlden hade han inte funnits kvar. Djuren har i alla
  fall vett nog att ta bort det som är farligt för rasens framlevnad. Vi
  människor tycker tvärtom och massinvandrar evolutionära snedsteg. Vi
  människor kallar det mångkultur. Det lustiga i kråksången är att vi
  människor också är djur. Vi är tom så stöddiga att vi kallar oss det
  mest utvecklade och bästa däggdjuret som någonsing trampat på jorden.
  För att särskilja oss från de övriga djurern kallar vi oss människor. 

 • Oberst

  Problemet med den helt oreflekterade invandringspolitiken är att allt möjligt löst folk och allsköns slagg alltför lätt han ta sig in i Sverige. De ljuger om sin ålder, bluffar sig in och påstår att de riskerar tortyr och dödsstraff i sina hemländer. Det är fullt plausibelt att det stämmer i vissa fall, men långtifrån alla. Dessa individer har hört om Sverige som ett eldorado, där man kan äta och bo gratis, förlusta sig med vita kvinnor och leva rövare. Det är gjutet att de tar chansen och kliver över vår gräns.

 • jägarn

  Sätt honom i en bil och kör honom över Öresundsbron. Vägra honom inresa till Sverige för alltid. Gör också klart för halvapan att det betyder livstids fängelse om han sticker in näsan i Sverige. Avbryt de diplomatiska förbindelserna med länder som vägrar att återta sina medborgare. Ta också upp saken med EU och FN.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Danskarna vill säkert inte heller ha skiten så det blir väl ping-pong fram och tillbaka då. Tröttnar han så har han alltid valet att hoppa.

  • Pantertanten

   Bra. Och framförallt; sluta skicka bistånd till de länderna!!!!

   • Oberst

    Ja, det är som att spola ner pengarna i toaletten.

 • Erik

  Sverige utvisar till Marocko men killen är inte marockan.  Dålig journalistik, dåliga kunskaper om världen.  

 • 585961

  Lås in honom på livstid om han inte vill uppge varifrån han kommer , ute bland äeliga svenskar ska ha inte vistas(synd bara att vi måste föda kräket) och migrationsverket måste se till att skärpa sig och sluta tro på sagor