Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Invandrare avvisad med lastbåt till England


AVVISNING Den 55-årige vandalen som skurit sönder däck på halva Arvikas bilar släpptes ur häktet och sattes helt sonika på en lastbåt med destination England. Anledningen var att åklagare ansåg ärendet komma att ta så lång tid att annat kunde inte göras. Då använde sig polisen klokt nog av lagbokens:

En utlänning får avvisas om han eller hon på grund av tidigare frihetsstraff eller någon annan särskild omständighet kan antas komma att begå brott i Sverige eller i något annat nordiskt land”.

Den misstänkte däckvandalen sattes på en lastbåt till England efter att ha avvisats av gränspolisen i fredags. Detta för att han kan antas begå brott i riket annars. Återvänder han till Sverige inom två år är det ett brott i sig som kan generera upp till ett års fängelse. Däckskärningarna är han inte dömd för än, men kan komma att dömas i sin frånvaro, som då ger polisen ytterligare ett skäl att avvisa honom i framtiden.

Totalt är han misstänkt för grov skadegörelse på ett 50-tal fordon. Han greps på bar gärning, och vips så var däckskärningarna i Arvika slut. Men tyvärr räcker inte det för att binda honom till samtliga brott. Den tekniska undersökningen av hans ”verktyg” kommer att ta så lång tid att åklagaren inte såg någon annan utväg än att släppa honom ur häktet.

Arvikaborna blev då oroliga igen för sina däck men Polisen tog då hjälp av utlänningslagen där det bland annat står att ”en utlänning får avvisas om han eller hon på grund av tidigare frihetsstraff eller någon annan särskild omständighet kan antas komma att begå brott i Sverige eller i något annat nordiskt land”.

55-åringen figurerar i många polisutredningar, bland annat misstänkt att ha hotat folk med svärd. Orsaken till hans långa Arvika-besök var att han besökte sin släkt, och då bodde han i sin bil.

Bilhandlare Christer Sundell fick däck för 80 000 kronor sönderskurna. Hans bilfirma med verkstad ligger vid Falleberget en dryg kilometer från Arvika. Däcken är sönderskurna av någon han inte har haft ett dugg med att göra.

NWT

 • wimarg

  Kolla detta då, helt sjukt.
  http://svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/han-tvingas-flytta 

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Oh fy faan!

  • Legimitation

   Fler som kommer att rösta på SD.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Varför kan inte samma princip användas på muslimer som våldtar? 

  • Sven Olsen – (argdansk)

   En nykastrerat skulle troligtvis inte överleva en så lång båtresa som till Jalla-Jalla-land – fast vem skulle egentligen bry sig?

   • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

    En kompass så han kan lägga röven i rätt riktning från mecca, sen kan väl den där Allah fixa resten.

    • Sven Olsen – (argdansk)

     Haha – som om en sån fattar hur en kompass används – men ok – vi skall inte vara ogina – bara vi slipper avskrädet i vårt land.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Äntligen polis som sköter sitt jobb – vad för- och uppfriskande att läsa.

  Min eloge till Arbogapolisen – synd bara att inte lastbåten gick till Sandloppeland.

 • jägarn

  Vi får väl hoppas att besättningen tröttnar på aset och låter honom få ett svalkande bad i nordsjön.

 • surkart

  Vore kul att få se en bild på denne ”engelsman” men den är kanske för ”mörk” för att få visas? Han kanske är en del av det ”nya” England som prefixet ska vara i dag. ”Nya” moderaterna och det ”nya” Sverige som vi lärt känna ger en hint om marodörens signalement!