Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

I Absurdistan kastas mamma och son ut


LANDET HEN Medan somalier och afghaner utan flyktingskäl väller in i Sverige, säger Migrationsverket nej till en mamma och hennes lille son som går en säker död till mötes i hemlandet.

Här är ännu en berättelse från Absurdistan.

Vi kan kalla henne Zahra, kvinnan som kom till Sverige för att leva med en landsman hon förälskat sig i. I början vågade Zahra inte prata med svenskarna om hur det var i hennes hemland, hur kvinnorna i detta muslimska land hade det. Allt var nytt och svårt att förhålla sig till och hon hade inga vänner som hon vågade anförtro sig åt.

Runt omkring sig såg hon kvinnor som verkade ha en helt annan vardag. Men vem skulle hon prata med? Hon kunde inte språket och visste inte vad som var normalt och onormalt.

Zahra hade lämnat sin familj, sitt land och sina vänner för en mans skull, för att hon var förälskad. Men när hon kom till Sverige var hennes kärleksfulle make som förbytt. Varje gång hon ville prata med honom och fråga hur det fungerade här, skrattade han och viftade bort henne som en fluga.

Kunde inte återvända
De bråkade allt mer och en dag sa mannen att han inte älskade Zahra längre. Hon blev förtvivlad, men fortsatte kämpa. Hon kunde inte återvända till sitt hemland som en skild kvinna, så hon tänkte att om hon bara stod ut så skulle kärleken mellan henne och maken blomma upp igen.

När Zahras familj ringde och frågade hur hon hade det i Sverige, ljög hon. Om släkten fick reda på att hennes man var missnöjd med henne och ville skiljas, skulle hennes situation bli mycket farlig. För att få mannen att älska henne igen, bad hon honom att de skulle skaffa barn. Han upprepade då bara att han inte älskade henne och inte ville ha barn med henne.

Zahra tänkte att hans dåliga humör berodde på att han var arbetslös och att hans beteende nog ändå var normalt. Så här hade nog alla gifta kvinnor det. Men sedan upptäckte hon att han hade en annan kvinna. Zahra kände sig värdelös och tappade sitt självförtroende. Dagliga förödmjukelser, inget umgänge med någon utanför familjen, inga vänner. Zahra lydde, att mannen bestämmer över sin hustru är något av en naturlag och Gud nåde den kvinna som inte lyder sin man.

Försökte tvinga fram abort
Zahras släktingar frågade varför de aldrig fick barn. Till sist brast det för henne och gråtande avslöjade hon hur det stod till. Trots pikar om att det nog var hennes eget fel, fick hon tillstånd att skilja sig eftersom maken var otrogen.

Efter skilsmässan var Zahra livrädd för att inte få stanna kvar i Sverige. I hennes hemland blir skilda kvinnor mobbade och hon visste att hennes familj inte skulle skydda henne.

Så inträffade miraklet. Zahra träffade en man som hon blev himlastormande förälskad i. Övertygad om att han var den rätte flyttade hon ihop med honom utan att vara gift och snart blev hon gravid. Men mannen ville inte ha barnet och försökte tvinga Zahra att göra abort.

Hennes släktingar blev rasande. Sex utanför äktenskapet är fullständigt tabu, även för en frånskild kvinna. Hon var en smutsig slampa utan något värde, hon skulle dödas. Höggravid och ensam var hon hotad från två håll – det svenska samhället som ville skicka ut henne och familjen som ville döda henne.

”Döda den smutsiga kvinnan”
För släkten var det enkelt – Zahra hade satt en fläck på familjens heder och enda sättet att tvätta bort fläcken var att döda henne. Enda utvägen för far, bror, farfar, morfar, farbror, morbror och manliga kusiner att bli ”hedervärda” igen, var att döda den smutsiga kvinnan.

Hon gick under jorden och för ett år sedan födde hon sonen Artin. Myndigheterna vet att Zahra och Artin är dödsdömda i hemlandet och även om de skulle kunna gömma sig för släken väntar ett tufft liv. Zahra kommer inte att få något jobb eftersom hon är en ”slampa” och Artin kommer inte att få gå i skolan.

Zahra menar att det framförallt är religionen som ställer till det för henne. Islam ger nästan inga rättigheter åt kvinnor, all makt hör till männen. Hon minns en kusin som läste på universitetet och blev kär i en klasskamrat. De var så fina tillsammans, tyckte Zahra, men familjen förbjöd relationen och tänkte gifta bort henne med en man de hade valt ut. Kusinen vägrade, men ingenting hjälpte. När hon förstod att hon aldrig skulle få sin kärlek, valde hon att bränna sig själv till döds.

Ingen bryr sig i Absurdistan
En annan väninna blev kär och rymde med mannen och deras dotter. När hon fick veta att hennes familj hade spårat upp henne tog hon livet av sig. Mannen lyckades fly med dottern till ett grannland.

Denna värld vill svenska myndigheter skicka tillbaka Zahra till. Hur är de funtade egentligen? Är inte risken för hedersmord giltigt asylskäl? Eller tänker de att verkliga flyktingar bara är till besvär, nu när vi har så många analfabeter från Somalia och Afghanistan att ta hand om?

Sverige förtjänar inte längre att kallas Sverige. Vi bor mitt i Absurdistan och ingen tycks bry sig.

Vill du hjälpa Artin och hans mamma? Skriv på här!

 • BannlysHedersmord

  F*n ta islam!
  F*n ta er jävla muslimer som gör så här mot kvinnor och barn!
  F*n ta er!!!

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Dom är bara intresserade av att förinta Sverige. Därför har den här kvinnan ingen funktion och kan lika gärna sändas hem.

 • https://www.facebook.com/profile.php?id=100003332297754 Novisan-Natassja Nord

  Mycket bra skrivet Mata Hari ;)

  Ett solklart fall om någon som behöver vår hjälp, och vad händer??? I landet upp-och-ner och mot allt sunt förnuft ska dom utvisas, skamligt!Skriv på och be så många som möjligt göra detsamma!!!

 • stressad_skattebetalare

  SweCon har blivit flyktingvänlig? Fattiga med ett kaotiskt privatliv finns det säkert någon miljard av, men varför ska Sverige betala för alla de?  Hon kan som alla andra människor flytta till ett land som hon rätt att bo i, det är ingen svårighet att undvika otrevliga släkten. Sverige ska inte ta hand om dem. 

  • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

    Folk som vill assimilera sig och göra rätt för sig, skall vi vara rädda om…..

   • stressad_skattebetalare

    Den kvinnan försökte inte ens assimilera sig, det ser ut som ett av hundratusentals lycksökande socialfall, precis som irakiern hon kom hit för att gifta sig med. Hon kan bo hos dig, ställer du upp eller är det bara munväder?

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Kvinnan fick aldrig chansen att ens försöka om du läser texten.

    • Wolfinger

     @stressad skattebetalare: Klart du blir mindre stressad om du tvingas arbeta mer och hårdare för att försörja fler parasiter? (Obs:ironi-jag håller med dig så klart)

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   SweCon har aldrig varit flykting-ovänlig när det kommer till RIKTIGA flyktingar.

   Däremot har SweCon alltid varit emot den förljugna bidragsturismen, ekonomiska flyktingar, brottssyndikat som skickar hit asfaltsläggare, tiggare, mördare och andra brottslingar.Och framför allt är vi emot att ”flyktingar” blir kvar när skyddsbehovet ej behövs längre.

 • Wolfinger

  När det gäller Artin och hans mamma, så vet vi inte vad som är sant. Sant är att deras fall prövats av svenska myndigheterna, som gjort bedömningen att de saknar giltiga skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige. Sant är också att många ljuger och undanhåller information-allt i syfte att lättare få asyl och uppehållstillstånd.

  När det gäller Jan i artikeln nedan, så vet vi däremot vad som är sant. Men av någon anledning, tycker inte svenskarna det är lika viktigt att samla in namn, demonstrera och bilda Facebook-grupper för hans skull. Man kan undra varför?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12700740.ab

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   I detta fallet vet vi en hel del, annars skulle vi nog inte ta upp det på denna sidan. Det kan jag garantera!

   • Wolfinger

    Ni vet alltså mer än Migrationsverket och de svenska myndigheterna? Vilka källor har ni som de saknar?
     

    • Wolfinger

     ”Zahra tänkte att hans dåliga humör berodde på att han var arbetslös och att hans beteende nog ändå var normalt. Så här hade nog alla gifta kvinnor det. Men sedan upptäckte hon att han hade en annan kvinna. Zahra kände sig värdelös och tappade sitt självförtroende. Dagliga förödmjukelser, inget umgänge med någon utanför familjen, inga vänner. Zahra lydde, att mannen bestämmer över sin hustru är något av en naturlag och Gud nåde den kvinna som inte lyder sin man.”

     Har inte nästan de flesta muslimska kvinnor det så här i en eller annan form? T.ex säger islam att mannen får ha upp till fyra fruar. Kände hon inte till det? Som muslim måste hon väl känna till vilka regler som gäller? Alltså kan hon inte hävda att det var fel av honom  att han hade andra kvinnor. Hon måste känna till regeln som tillåter honom att ha fyra ”fruar” (även om han i Sverige officiellt bara kan vara registrerad som gift med en av dem)???
               

     • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

      Det är väldigt vanligt att muslimska kvinnor har det så, och de är offer i den svenska debattmodellen där man får rasistkortet i ansiktet så fort man kritiserar något om denna ”religion”.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Jag kan bara hänvisa till att den som skrivit artikeln och varit i kontakt med dessa personer är en av Sveriges mest talföra invandrings-kritiker.

 • Wolfinger

  Svenskarna är blåögda och har lättare att ”tycka synd” om en ensamstående kvinna med ett barn , än t.ex en man eller en familj.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Så är det ju, men när det kommer till Islam och muslimer så tror jag inte det råder något större tvivel att kvinnor är förtryckta eller?

   • Wolfinger

    Stämmer. Men har vi verkligen inte tillräckligt med problem? Skall vi ta emot alla de miljontals kvinnor runt om i världen som förtrycks av islam? Jag tycker vi skall prioritera våra egna gamla, sjuka, handikappade och arbetslösa. Varför startar svenskarna inga namninsamlingar, Facebookgrupper och skriver på bloggar om svenskar som har det svårt? T.ex Jans fall som jag länkade till nedan. Det här fallet påminner om ”familjen Danielians”, Då ställde också svenskarna upp och samlade bl.a in pengar så de kunde få pass och ”hemresan” till Ånge betald. De fick ihop 147 000 kronor.Har aldrig hört att någon svensk som hamnat i kris, fått någon liknande hjälp från svenskarna. Här i Sverige anses det vara fint och gott att hjälpa ”flyktingar” och t.ex gömma dem undan myndigheterna. Svenskarna kan man däremot sparka på, utan att någon reagerar. 

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Jag har varit på en lång-weekend, så jag är inte så uppdaterad på artiklarna som skrivits från torsdagen till nu. Skulle du kunna länka till den artikeln?

     • Wolfinger

      Från min blogg. Nu är detta fallet 1½ år gammalt. Men jag tar personligen hellre upp sådana här fall med svenskar som har det svårt. Här vet man i alla fall vad som är sant. Ofta rör det sig om personer som arbetat och betalt skatt i det här landet i hela sitt liv. Ändå är svenskarna mer intresserade av en muslimsk ”flykting” som fått sin sak prövad av de svenska myndigheterna. Vore det inte mer på sin plats att svenskarnas protesterade mot sånt här? I fallet med ”flyktingarna” som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd, vet vi att de många gånger ljuger och undanhåller information.  Ändå vägrar många svenskar acceptera migrationsverkets och migrationsdomstolens beslut. Detta trots att vi bevisligen har världens generösaste flyktingpolitik och den humanaste bedömningen när det gäller rätten till asyl och uppehållstillstånd.

      http://tanketornet.wordpress.com/ 

     • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

      Nu fanns inte denna bloggen för 1,5 år sedan så det kan ju liksom inte vi klandras för. Har du något nytt i ärendet, vet du hur det gått för Jan?

      Det vore intressant med en uppföljning nu 1,5 år senare.

     • Wolfinger

      Har inte läst något om hur det gick för  Jan. När jag googlade hittade jag en annan Jan, som kanske kan sägas vara den första Jans motsats. 

      http://www.expressen.se/gt/jan-65-doms-till-fangelse-for-bluffen/ 

     • Wolfinger

      Ännu ett tragiskt fall. Han heter också Jan. Man vill knappt tro att det här är sant. Och detta i Sverige 2012 där vi t.ex kan lägga ner ofantliga summor på s.k ”ensamkommande flyktingbarn” som i själva verket ofta varken är ensamkommande eller barn.

       http://www.expressen.se/nyheter/parkinsonsjuke-jan-thimell-tvingas-arbeta/

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Med tanke på alla svartmuskiga ”imamtyper” som fått PUT,kan jag inte förstå varför en ensam utsatt mamma med barn inte kan få en chans till ett skyddat liv ?Det finns säkert spår av sanning i hennes historia! Varför är det alltid så svårt för kvinnor att få PUT ? Ligger feministerna bakom ? Rädda för konkurrens ?

  • Bhoman

   Har själv funderat mycket på varför det är så .
   Galen man .. OK .
   Reko kvinna med riktiga problem …NIX .
   Har åxå funderat på det där med feminister å konkurrens men
   kan det ligga nått i det ?
   I det svenska samhället är det ju tvärtom för svenska vita män .

 • Catinka

  ”Denna värld vill svenska myndigheter skicka tillbaka Zahra till.”
  FEL! Denna värld vill Svenska myndigheter ha i Sverige!

 • Wolfinger

  Vill tillägga: Varför lämnar inte kvinnan islam bakom sig om hon nu sett alla dess baksidor? Då hade i varje fall hennes trovärdighet ökat i mina ögon. Fler muslimer är det sista Sverige behöver. Däremot kan jag anse att det är rimligt att ta emot en del av de som flyr förtrycket och som ärligt är beredda att lämna den islamiska förtryckarideologin bakom sig. Frågan är, varför man inte kräver att alla ”flyende muslimer” också konverterar? Det tycker jag är rimligt. Annars är deras ”flykt” från ”islamiskt förtryck/hederskultur” inte trovärdig.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Jag ska ta reda på hur det ligger till med det, det är en intressant frågeställning. Då vi har en kanal för dylika frågor kan du snart få svar.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Vi har nu varit i kontakt med mamman via vårt ombud, och mamman vill EJ längre kalla sig själv muslim. Hon har alltså dekonverterat eller begått apostasi som det kallas.

   Något som är belagt med dödsstraff enligt Koranen. bara så man försår vilket stort steg detta är när man blivit indoktrinerad sedan barndomen.
   Hoppas du är nöjd med svaret Wolfinger! Vi är!

   • Wolfinger

    Det svaret känns bra. Om det stämmer, så är jag faktiskt beredd att ändra uppfattning. Klart hon skall få stanna kvar i Sverige då! 

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Det stämmer, den som är mellanhand här är en av Sveriges vassaste invandringskritiker, och jag litar på den personen fullständigt i detta ärende.

   • Wolfinger

    Jag menar på fullt allvar, att vi INTE skall ta emot fler muslimer, oavsett hur deras situation ser ut. Vi har tillräckligt med musseproblem i Sverige redan. De som ”flyr” islamiskt förtryck, men som vägrar lämna förtryckarideologin bakom sig, känns helt enkelt inte trovärdiga. Däremot anser jag absolut att vi skall kunna ta emot ett begränsat antal verkliga flyktingar, som t.ex flyr hederskultur och som är beredda att lämna islam bakom sig. önskvärt vore, att det fanns nån slags ”islampolis” som kontrollerade hur vida de sedan i framtiden verkligen håller sig ifrån utövandet av denna våldsideologi. 

    Om denna kvinna lämnat islam bakom sig, tycker jag hon skall få en chans att börja ett nytt liv i Sverige. 

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Jag håller med dig till fullo, men jag tycker att man ska hjälpa folk som äntligen kommer ur religionens förtryck på bästa sätt.