Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

170 asylsökande till Röstånga på 839 invånare


BEFOLKNINGSEXPLOSION Röstånga är en liten flugskit på kartan som ligger i Svalövs kommun i Skåne. 1960 hade de 621 invånare, och 2011 fanns det 839 invånare, med andra ord har det varit en ökning med 218 personer under 52 år. Nästan lika stor ökning kommer nu att komma på en och samma gång, i invandringsform, 170 vuxna nya asylsökande från diverse exotiska länder närmare bestämt – en ökning med 20 procent på en gång.

Migrationsverket kommer ihop med Attendo Care att öppna ett boende för 170 asylsökande på Blinkarpsgården i Röstånga, som planeras öppna lagom till midsommar-sillen, om räddningstjänsten godkänner inspektionen.

Boendet blir tydligen det enda i sitt slag i Skåne på grund av att Migrationsverket för närvarande har i stort sett fullt i alla sina vanliga lägenheter. Politikerna kritiserar bristande information, invånarna vet fortfarande inte riktigt om vad som väntar dem.

– Om man tittar på den största inströmningen i landet nu så är det många från Afghanistan och Somalia. Det är också fortfarande många från Balkan och så börjar det komma allt fler från Syrien, säger Mikael Horn, enhetschef för mottagningsenheten i Malmö.

Blinkarpsgården ägs av Hemsö fastigheter. Attendo Care har tidigare drivit ett transitboende här för ett 30-tal ensamkommande flyktingbarn för Malmö stads räkning. Malmö har fortfarande 13 ensamkommande flyktingbarn placerade i ett liknande transitboende i Teckomatorp.

Vad en så plötslig 20-procentig befolkningsökning innebär för en liten ort är inget Migrationsverket diskuterar i akuta situationer, eller ens verkar bry sig om. De har inga valmöjligheter påstår lögnhalsarna. En valmöjlighet som alltid finns är att inte ta emot fler. Så slipper alla problemen, men det är inget de ens skulle fundera över.

– Vi har inte så stora valmöjligheter. När vi hittar något lämpligt objekt får vi köra igång där. I ett större perspektiv så för vi ett resonemang och tittar på kommunens inställning och hur fördelningen ser ut. Men i ett sådant här läge hinner vi inte ta den diskussionen och det finns inte utrymme för det heller. Det handlar om att skaffa tak över huvudet.

Migrationsverket planerar att tillsammans med Attendo Care att ha ett informationsmöte för de boende i Röstånga i mitten av juni, i samma veva som alla ska komma med andra ord. Meddelande om när, kommer att delas ut i brevlådorna. Vi får se när vi får tillfälle att återkomma med första brottet att rapportera från Röstånga, så lägg namnet på minnet.

HD

 • kaamins

  Grattis alla Svenska skattebetalare , och lycka till alla Svenskar i Röstånga.

 • Jooe74

  Underbart mer mer mer :/

 • Rattamigomjagharfel

  ”Migrationsverket planerar att tillsammans med Attendo Care”redan där yber fail

  • j_london

    Attendo Care återfinns i riskkapitalbolaget IK Investment Partners, Europabaserat med kontor i flera länder. Fast med största sannolikhet med huvudkontor och brevlåda i något lågskatteparadis!

   Och därmed får Attendo Care anses tillhöra de företag som mjölkar svenska staten och kommunerna på skattepengar, och som sedan förs ut ur landet. Globalisering av ekonomin kallas det visst!

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Industri_Kapital

   … och vars enda intresse är att tjäna pengar. Pengar, pengar… och ännu mer pengar. Om så vårdtagarna/de sjuka åldringarna på hemmen skall dö på kuppen. Det har ingen betydelse. Mammon sätter agendan!

   ”Flyktingarna” är bara en ny grupp i det söndrade svenska samhället att tjäna pengar på. Man struntar naturligtvis högaktingsfullt i hur det går för Sverige och svenskarna. Mammon bestämmer!

   • BirgittaSvedjot

    Detta behövde sägas………

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Är det inte Cayman Islands eller blandar jag ihopa det med Carema kanske?

    • j_london

     Det stämmer nog bra med Carema, Cayman Islands. Det har jag bestämt också hört.
     Har dock inte fått det bekräftat att Attendo Care finns i något lågskatteparadis, har bara hört detta ryktesvägen. Det var därför som jag skrev ”med största sannolikhet”. Men jag kan självklart ha fel… Rent intuitivt tror man att det verkligen förhåller sig på detta sätt!

     Har förgäves ”googlat”. Utan att hitta säkra uppgifter. Du kan ju också vid tillfälle kika runt på nätet.

 • jägarn

  Vem kan förneka att dessa kriminella politiker agerar för vår nations undergång. Varför är jag osäker på men troligen så blir de ekonomiskt belönade från något håll.

 • jägarn

  Dags för invånarna i Röstånga att agera, om ett par veckor är det för sent. Visa nu att ni månar om er bostadsort och låt inte en kriminell politik köra över er. Ni har det svenska folkets stöd.

 • valfisken

  Bekämpa Attendo Care och alla andra företag som för pengar hjälper till att förinta det svenska folket. Förresten – bekämpa de som gör det gratis också!

 • pellesverige

  Var är skåne-pyromanen när dom behöver han?

  (fängelse)

 • j_london

  Sällar mig till gratulanterna… och säger också grattis till de svenska skattebetalarna, samt naturligtvis till alla de 94 procenten av landets röstberättigare som i de senaste valen (regering, kommun & landsting) röstade för allt detta…

  Ännu en gång GRATTIS! (Samtidigt som jag önskar meddela att jag inte röstade som ni gjorde…)

  Grattis… visst jag vet att det kan låta cyniskt. Jag vet ju att, katastrofen drabbar oss alla. Vi känner alla mer eller mindre av det tilltagande och accelererande förfallet av Sverige. Mordbränder, skjutningar, misshandel, rån, mord, plundring, stöld, inbrott i hus och hem…

  Men till skillnad från många av de som röstade för kaos och ett kollapsat Sverige – har jag inget som binder mig vid vare sig bostad, jobb, banken… eller Sverige!

  Jag bor i hyresrätt, har ett jobb som som kan utföras i stort sett var som helst, har ingen skuld, har inga amorteringar, har inga avbetalningar på Volvon (har dessutom ingen Volvo!) och barnen är vuxna.
  Jag kan dra upp mina bopålar på en vecka om det skulle behövas, utan att förlora en krona eller sakna något. Har bara allt att vinna om, eller rättare sagt: när det blir alldeles för ohållbart och man inte står ut längre. Jag har ett par-tre reträttplatser att välja mellan utanför Sverige – där det ännu så länge är garanterat muslimfritt. Och vilka jag enkelt når med bil.

  Jag måste säga att, jag avundas inte det allra minsta dem bland de 94 procenten som sitter i fällan! Där majoriteten inte har den valmöjlighet som jag själv har.
  Man vågar inte ens tänka tanken på att bryta upp från sin vardag eller ens fundera på flytta till något annat bostadsområde eller till annan ort; det skulle för många betyda att hela livet slogs i spillror. Inte minst ekonomiskt. Utan man får ta det som det kommer och bita ihop. Medan kaoset, förfallet och kollapsen drar allt närmare in på husknuten.
  Och man inte ens vågar släppa ut sina bara utan att man vaktar över dem. För så vet jag att det fungerar på många, många platser i landet. Föräldrarna skulle inte drömma om att släppa ut sina barn på egen hand bland muslimernas avkomma…No, Sir!

  Så långt har det gått… i mångkulturens Sverige! Fast… man har ju själv lagt sin röst på att man vill ha sitt Sverige på just detta sätt!

  • Morgondagen

   Privat till j_london

   Du är en smart person j_london  med ett IQ långt över genomsnittet.En dag bortom rymder vida hoppas jag att Du inser Din mission, den går inte att undfly.

 • Tigeraldrig

  Vilken extrem fräckhet att bara göra på detta vis.
  Hoppas att Röstånga protesterar och hindrar att inavlet kommer dit.
  Konstigt att det ges boende till LANDSFÖRRÄDARE när det är bostadsbrist.

  • RobertSt2

   Röstånga är snart en öde by. Ja öde från svenskfödda vill säga.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hoppas att skånepartisten Harry Franzén börjar väsnas åtminstone.

 • RobertSt2

  Kommunen får ordna gratis bussar till och från Helsingborg, så att de kan ‘integreras’ (våldtäkter, råna och busa, skjuta osv.) i vårt fina samhälle. Det kommer att komma krav på det, var så säker (gratis buss).

  • Professorn

   Jadå, de som inte får gratis buss går bärsärk.
   Det är vanligt, när invandrare inte får som de vill.

   Och alla butiker i Svalöv måste väl anställa
   dyra vakter, för att klara kommande stölder.
   Sånt sker nu överallt i Sverige.

   • 585961

     Ja se klippet från Anna på artikeln om 20 bilbränder hur fetkärringen svär över Sverige när hon inte får åka buss GRATIS det är så man kan spy

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=1164707525 Simon Vigre Bohinen

    Butikerna i svalöv påverkar väl inte din ekonomi? 

    • j_london

     Förlåt att jag lägger mig i… Kunde inte låta bli.

     Om nu vår vän Professorn bor i Svalöv och han handlar i de butiker som finns där, och om man där måste hyra in vakter – så påverkar det förstås professorns ekonomi på längre sikt.
     I stort alla merutgifter som drabbar handeln, måste kunderna stå för genom prishöjningar på olika varor. Så är det bara!

     Professorn kanske inte märker det om han handlar en eller två gånger. Men utslaget på ett helt år kommer han att märka det. Det är enkel matematik.

     Precis samma fenomen som när försäkringsbolagen ständigt höger premierna på försäkringar. Du kan ju själv tänka dig vad alla de tusentals anlagda bilbränder varje år i Sverige påverkar försäkringspremien för bilägarna…

     Det finns ingen affärsverksamhet som sysslar med någon välgörenhet, utan förluster och merkostnader får kunderna stå för.

     • http://avpixlat.info/ Morningstar

      I närbelägna Svalöv finns dessutom Fridhems folkhögskola som är vänster så det stänker om det. Hoppas dom också får ta del av berikningen. Dom brukar ståta med att Nils Poppe och Marie Fredriksson gått där. Snart kanske dom kan lägga till några arabiska och zoomaliska hjärnkirurger också. 

     • j_london

      He, he, he… vad skall man egentligen med ”zoomaliska” hjärnkirurger till i Somalia? De är ju dömda till permanent arbetslöshet…:-)

     • 585961

       Ja och 100 tals nedbrända skolor bara för att ärthjärnorna inte kan få in nåt i sin skalle

 • j_london

  Nu får riksbekante och rakryggade ICA-handlaren Harry Franzéns efterträdare, Hjördis Nilsson, svettiga dagar i Röstånga!

  170 ”nyanlända” kunder som har lite svårt med det där vilket som är mitt och ditt, och hur man skall änvända kontokorten* – som Migrationsverket gödslar med.

  *Kontokort där man sätter in svenska skattepengar, som svenskarna varje dag, vecka efter vecka går upp tidigt om morgnarna för att jobba ihop. Det stora, svarta hålet – AB Svensk Flyktingindustri – kostar nämligen miljarder att hålla i gång.

  Världens största socialbyrå suger…

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hoppas att det dansar in ett gäng vida kjolar i butiken också. Efter det kommer hyllorna närmast gapa tomma, efter att kjolarna har dansat ut ur butiken igen.

   • j_london

     Det lär nog bli en hel del dans i Röstånga den närmaste tiden! Undrar vad Kalle på Spången skulle ha sagt?

  • 585961

    Nog kommer kunder alltid men dom betalar inte för sig , roffar åt sig allt dom vill, affären   går i konkurs  efter  några månader, aporna tror att allt i Sverige är GRATIS undrar vad som är gratis i de apländer dom kommer från

 • 585961

  Stackars djävlar , dom kommer att roffa åt sig allt löst , som i Jörn konsum ta vad dom vill utan betalning

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1164707525 Simon Vigre Bohinen

  röstånga är redan helt förstört kolla bara människorna 

 • Svempa

  Polisen i svalöv lär få ett uppsving iallafall, det är väl bra?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1164707525 Simon Vigre Bohinen

   mera arbete 

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001477754075 Svennis Japanen Svennblad

    Socialism

 • Blatte

  Här fanns 30 ungsommar innan som bara var jobbiga! Hur ska det då gå med 170???

 • ja

  Hoppas alla era barn blir våldtagna 

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001477754075 Svennis Japanen Svennblad

   bra

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  Underhållning, frigörande Dans med Kristdemokraterna på regeringenskansliet!

  http://vattentemperatur.blogspot.se/ 

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Just nu finns det strax utanför Röstånga en hästgård till salu. 100 kvm med fem rum och kök med 7 ha hagar, egen blandskog och jaktmark för 1.595.000. Undrar vad buden hamnar på när det här blir allmänt känt?
  Hur kan det komma sig att Sverige, av alla jordens länder, aldrig har något annat val än att betala och skrapa med foten när det kommer mer och mer folk hela tiden? Har Sverige inte samma möjlighet att säga stopp och belägg som andra länder har? Vad är det för avtal och konventioner våra svagsinta politiker har lurats att skriva på?

  • j_london

    Saudi har ett finger med i syltburken…

   • 585961

     Ja de djävla prinsarna vill inte försörja packet dom skickar dom till länder med svagsinta politiker

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Voine, voine! Röstånga kommer gå från en liten fridfull by till att bli ett inferno redan i sommar. Bara en månad efter midsommar så är det dags för årets ramadamadingdong. Alla röstångabor som inte tillhör det otäcka könet får hålla sig inomhus hela sommaren.