Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muslimer hedersmördade sin dotter 2003 – åtalades idag


Shafilea Ahmed

Shafilea Ahmed

HEDERSMORD De muslimska föräldrarna mördade sin västinfluerade dotter på 17 år, i deras hem i Warrington framför ögonen på hennes lillasyster, eftersom de ansåg att hon drog skam över familjen, och inte längre lydde sina strikta regler. Shafilea Ahmeds sönderdelade kvarlevor hittades i februari 2004 och hennes föräldrar Iftikhar och Farzana Ahmed anklagades misstänkta för att mördat dottern i september 2003, och dumpat liket i en flod.

Deras yngre dotter Alesha vittnar nu mot sina föräldrar åtta år senare. Polisen avlyssnade familjens hem i november 2003 och hörde dem säga till sina barn att ”inte säga något i skolan”. Shafilea fördes till Pakistan av sin familj 2003 i ett försök att ”tvinga” henne till ett arrangerat äktenskap. Shafilea drack då blekmedel efter att tvingats möta sin framtida make i ett arrangerat äktenskap.

Idag, när hennes föräldrar Iftikhar 52 och Farzana Ahmed 49, fortsatte inför rätta för mord, sade åklagaren Andrew Edis QC till Chester Crown Court att de hade dödat flickan för att hon vägrade att lyda dem. Föräldrarna försökte verkligen att krossa henne, men de förstod att de aldrig kommer att lyckas och slutligen dödade de henne eftersom hennes uppförande vanärat familjen, och dragit skam över dem, fortsatte åklagaren.

Han sade att det hade tagit ”mycket lång tid” att kunna ställa dem inför rätta eftersom det inte var förrän i augusti 2010 som ett vittne till brottet kom fram. ”Detta vittne är Alesha Ahmed, Shafilea yngre syster”. Den engelska domstolen fick berättat att Alesha teg i åtta år, och bara berättade för polisen efter att hon greps för att ha deltagit i ett rån i sitt föräldrahem i Liverpool Road, Warrington.

Farzana Ahmed och Iftikhar Ahmed på väg till rätten idag

Farzana Ahmed och Iftikhar Ahmed på väg till rätten idag

Alesha berättade att hon bevittnade mordet på sin syster 2003, utfört av sina föräldrar där de agerade tillsammans. Detta bevis var den sista pusselbiten som polisen hade försökt att få under många år. Fram till det ögonblicket hade de inte något direkt bevis för mord, sa polisen.

Domstolen fick även berättat för sig att polisen hade placerat en dold mikrofon i familjen Ahmeds hem, i november 2003 när Shafilea ännu tros vara saknad, och de samtal som spelats in var ”överraskande”, eftersom föräldrarna diskuterade som om polisen skulle ha dem under övervakning. De diskuterade även vilken typ av övervakningstaktik polisen kunde använda för att spana på dem och de talade i mycket försiktiga ordalag.

Åklagaren sade att det var ”ganska udda konversationer för människor att ha, med tanke på att de är helt oskyldiga”. I samtal med sina andra barn, kan fru Ahmed höras varna dem att inte säga något i skolan. Mamman sa bland annat till sin son Junyade: ”Om minsta sak kommer ut ur munnen på dig kommer vi att vara i verkliga problem. Kom ihåg det”.

Att deras dotter skulle ha druckit blekmedel var nonsens, sa föräldrarna. De hävdade att Shafilea drack blekmedel av misstag i tron att det var munvatten. Åklagaren svarade med: ”Du dricker inte blekmedel av en slump. Blekmedel luktar starkt. Det luktar inte direkt munvatten”.

I rätten framkom även att Shafilea hade sagt till Anna Aslam på sjukhuset i England, efter tillbakaresan från Pakistan, att Ahmeds hade accepterat en rishta (eller formellt erbjudande om äktenskap) för henne. Det var därför hon sa att hon drack blekmedel. Hon ville rymma iväg där men de hade tagit hennes pass ifrån henne. Rättegången ajournerades till i morgon.

dailymail

 • http://lofjorden.wordpress.com/ Nicole

  Vad vacker hon var <3

  • kaamins

   Ja hur kunde hon bli så vacker , med dessa sjuka föräldrar ?
   Annars så är händelsen en helt vanlig dag på jobbet för en Muslim.
   RIP. Shafilea

 • Pingback: Livstids fängelse för hedersmordet på Shafilea Ahmed « Sweden Confidential