Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Johannes Nesser på journalisten.se spekulerar, Kent Asp rättar.


Det är beklämmande och läsa vilken dålig läsförståelse Johannes Nesser på journalisten.se har. Han intervjuar Kent Asp på JMG om som forskat i journalisters partitillhörighet och föga förvånande så finns där en dissonans mellan journalister och befolkningen i övrigt. En ganska stor sådan också.

Men på vanligt journalistmaner så försöker han trycka in sina egna förvridna åsikter i stället för att rapportera rapporten på ett ärligt och rättfram sätt. Det börjar ganska enkelt.

Att andelen kvinnliga journalister ökar är en viktig förklaring till att nu hela 41 procent av journalistkåren sympatiserar med Miljöpartiet. Det säger professor Kent Asp.

Om man nu ska skilja på blocken och dela upp journalisterna inom partitillhörighet så kan man ju tycka att 47% av kvinnorna och 37% av männen är en stor skillnad. Men om vi klumpar i hop tillhörigheten mellan blocken så är det inte alls stor stor skillnad mellam män och kvinnor. Av kvinnliga journalister har hela 75% rödgröna sympatier. Av männen är ”bara” 70%  på den rödgröna sidan.

Detta är helt vansinnig överrepresentation av rödgröna journalister om man jämför med svenska folket i allmänhet.

Som grafen visar så har totalt 70% av journalisterna sympatier med de rödgröna, och då räknar jag inte ens med F! och ”Annat” som med största säkerhet är något kommunistiskt parti ute på yttersta vänsterkanten. men de tar vi inte med. I befolkningen i övrigt så har 45% sympatier i den rödgröna röran som Carl Bildt så finurligt döpte den till.

Det är alltså en makalös dissonans mellan journalister och folk i allmänhet. Detta märks ju förstås i förtroendemätningar mot yrkesgrupper, folk litar INTE på journalister, de tycker nyheterna är vinklade och är vansinnigt trötta på pixling, vinkling, försök till skolning av folket och andra fula trick som journalister använder sig av dagligen.

Det har också blivit mycket värre, med tanke på vänsterns dominans fryses ”oliktänkande” effektivt ut.

Vi kan bara konstatera att journalistkåren är ett speciellt gäng, och det är inte underligt att de får så låga betyg i förtroendemätningar med den massiva dominans av rödgröna anhängare.

Journalisten.se

Journalisten.se

JMG

Tingeling