Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

67 procent av socialbidraget går till utrikesfödda


Kent Ekeroth

GAMLA NYHETER Två tredjedelar av dem som under längre tid tar emot socialbidrag är födda utomlands, visar siffror DN tagit fram”. Den nyheten slås upp i DN – som om det vore någon nyhet, skriver Kent Ekeroth (SD) helt korrekt på sin blogg. Ja, i PK-sinnen är det säkert ett uppvaknande, medan SD:are gäspar till detta gamla och uppenbara faktum. Dock, bra att det framkommer. Så sakteliga börjar den fakta SD presenterat erkännas som den verklighet det är, skriver Kent.

Men trots att DN:s Lasse Granestrand skriver ”Två tredjedelar av dem som under längre tid tar emot socialbidrag är födda utomlands”, så har de en PK-krigsrubrik till artikeln med ”Utrikesfödda har blivit största gruppen fattiga”. Det vore intressant att höra argumentet bakom ”…har blivit…”. Har de nånsin varit den minsta gruppen, eller har de varit rika? DN:

Två tredjedelar av dem som under längre tid tar emot socialbidrag är födda utomlands, visar siffror DN tagit fram. Orsaken är oftast arbetslöshet. Barnfattigdom i Sverige handlar i stor utsträckning om barn till invandrare. ”Det är ett stort problem att fattigdomen i Sverige fått en etnisk dimension”, säger Björn Halleröd, professor i sociologi.

KentEkeroth
DN

 • SM811

  Så sakteliga kommer det fram fler sanningar som SD har sagt länge. Bara att det går så sakta.

 • Steenson

  Alltså: 67% av socialbidraget går till 15% av ”Sveriges” befolkning?
  Har jag fattat rätt då?

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Nä, det är ännu värre. De 15% innehåller Invandrare från Europa, Amerika och Öst-Asien, som sällan är någon börda på samhället. MENA-invandringen är problemet.

 • TorgnySund

  Idagens DN Debatt skriver en centerpartist att det är dags att börja ransonera välfärden, eftersom den står inför stora finansiella utmaningar. Vidare sägs att Sverige måste underlätta för alla dom som vill söka sig hit för arbete, från andra länder, välkomnas. Man blir spyfärdig!