Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utländska män i bråk – två sköts ner på gatan – tre anhållna


INVANDRAR-NYTT UPPDATERAD 3 maj 00.20Två utländska män, 33 och 35 år gamla, sköts på lördagskvällen ner vid 19.30-tiden i Norrköping utanför solariet Drop In Sol i korsningen S:t Persgatan och Bryggaregatan.

Enligt ett ögonvittne låg den ena kroppen i dörröppningen till solariet, och den andra utanför. Vittnet kunde också se kulhål och blod på väggen och fick uppfattningen att de båda var skjutna på nära håll.

Uppgifter gör gällande att skottlossningen kom efter ett bråk mellan flera personer utanför restaurang Saliga Munken – som ligger bredvid solariet - där en person dragit fram en batong. Även bråkstakarna bestod av utländska personer. 33-åringen träffades av tre skott i överkroppen och 35-åringen i armen. De skjutna ligger akutopererade på Vrinnevisjukhusets IVA med livshotande respektive allvarliga skador.

Enligt uppgifter som inte är helt bekräftade är de två skjutna syrianer och möjligtvis bröder. Området ska tydligen vara väldigt mångkulturellt då både Romska kulturföreningen och Internationella Föreningen för syrianer och albaner ligger i området. Det var även en stor bröllopsmiddag i centrum för syrianer, kvällen till ära.

Två gärningsmän sågs springande lämna platsen efter skjutningen. De hade luvor på sig och det hela liknade en uppgörelse, de såg ut att känna varandra, säger ett ögonvittne. I en bulletin uppger sjukhuset att de skjutna är två män hemmahörande i Norrköping, och enligt polisen är de skjutna är inte kända hos polisen.

Polisen sökte i området med flera hundpatruller och haft operation dörrknackning, men ännu vid 23.30-tiden var ännu ingen misstänkt gärningsman gripen. Vid 24-tiden lättade polisen på avspärrningarna.

29 april 15.35 - Under natten mot söndag kom en ny bulletin om männens skador som visar att 35-åringen blivit allt sämre och hans skador nu betecknas som livshotande och hans tillstånd ses som kritiskt.

Två personer har anhållits skäligen misstänkta för försök till mord efter skottlossningen på lördagskvällen. Yterligare en man har tagits in, han är dock i nuläget inte misstänkt för brott.

- ”Det båda greps under natten, uppger Joakim Stenman som är presstalesman för polisen i Östergötland.

Av utredningstekniska skäl vill polisen inte ge några närmare detaljer om de båda som anhållits under natten. De båda är anhållna på den lägre misstankegraden, det vill säga att de är skäligen misstänkta för skjutningen.

Foto: Jawohl-

19.20 - Dom skjutna är gamla ägare till Pub Wasa i Norrköping. De två offren heter Adel och Adnan. Adel & Aho HB, Orgnr: 969704-0591, bröder och syrianer.

23.55 - Troligtvis handlar detta om pengar, nån har varit skyldig en annan betydande belopp sedan försäljningen av Pub Wasa. Den personen ska ha använt gemensamma tillgångar till ett företagsköp. När de sedan sålde Pub Wasa ville den andra personen att han skulle få mer än den andra på grund av detta. De ska ha blivit osams för något halvår sedan och hot har uttalats tidigare.

Men det är inte bekräftat att detta är orsaken men mycket tyder på att det är de två som har med skjutningen att göra.

Adel äger solariet på St:Persgatan. Somi, Adel 761002, och är aktiv i tre bolag.

30 april 16.00 - Sedan tidigare sitter två 26-åriga män, hemmahörande i Stockholmstrakten, anhållna. Den ene för försök till mord och den andra för medhjälp till försök för mord. Men fler gripanden kan komma att ske och fler kommer att tas in för förhör, säger polisens pressinformatör Erik Thulin. Även husrannsakningar är gjorda och det kommer att göras fler.

Den ena av de två gripna 26-åringarna greps i nära anslutning till brottsplatsen. Han körde bilen som figurerade vid skottlossningen. Den andra 26-åringen greps flera timmar senare i sin hemort i Stockholmstrakten.

30 april 21.00 - Vi har fått namnförslag på en av de som sitter häktade, Jacob Cacan ägare av Sthlm kickboxning. Då vi i detta ärende fått så mycket dåliga tips så vill vi UNDERSTRYKA att detta är ett rykte tills vi fått det bekräftat från någon mer källa. I kommentarsfältet finns samma information så det gör det väl lite säkrare.

1 maj 11.00 - Den personen som är efterlyst ska enligt uppgift vara Samy Cacan, bror till Jacob Cacan. Båda de bröderna är inblandade i Stockholm kickboxning, som ironiskt nog har slogan: Välkomna till Stockholm kickboxning ”vägen till en bättre hälsa”.

17.40- Sent på måndagskvällen greps och anhölls ytterligare en man som polisen misstänker är inblandad i lördagens skottlossning där två bröder sköts ned på öppen gata i Norrköping, bekräftar polisområdeschef Anne Asp på tisdagseftermiddagen. Men polis går inte ut med mer än att det är en man och att han på sannolika skäl är inblandad i skottlossning.

Misstankegraden för 26-åringarna som sedan tidigare sitter anhållna har ändrats från skäligen misstänkta till den starkare misstankegranden misstänka på sannolika skäl.

3 maj 00.20 - 32-åringen som sitter anhållen för mordförsök i samband med helgens uppgörelse är släkting till de båda män som skottskadades allvarligt. Senast klockan tolv på torsdagen måste vice chefsåklagare Mats Näkne besluta om mannen ska begäras häktad eller släppas. Åklagaren ville på onsdagsförmiddagen inte närmare kommentera vad som hittills framkommit under utredningen.

Platsen där den 33-årigen mannen låg med tre skott i sig / Foto: dakire

Solariet där den andre mannen låg med fötterna ut / Foto: dakire

Personerna på bilden har inget med händelsen att göra

DN
NT
Corren

 • McKinley

  http://vattentemperatur.blogspot.se/2012/04/mork-barbari-i-syrien.html

 • naivtive

  Okända för polisen… och?

  • guestling

   Det förstod du inte. Orsak och verkan du vet. Det är inte mammas gossar och definitivt inte några svärmorsdrömmar. Frågor på det?

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  De är inte okända för polisen, syrian-pack! Mer info kommer!

 • guestling

  Moderater och sossar är överens om att utvisa invandrat ”kriminellt pack och avskum.”
  Det här klippet illustrerar vad Norrköpingspolitiker tyckte förra året: http://youtu.be/wPi-yyiGybw

  Kan man hoppas på att det blir mindre snack och mera verkstad i Norrköping efter detta?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Mer snack och mindre verkstad är nog vad du kan förvänta dig.

 • Pingback: Två personer skjutna utanför restaurang, invandrarbråk* | Petterssons gör skillnad

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  På något sätt känns det ändå betryggande att dom skjutna inte är pursvenskar. 

 • vardär

  På bilden så ligger ingen på marken.

  Den som låg på marken på höger sida av solariet (Bryggaregatan) är på väg in i ambulansen på bår.

  Utanför solariet står en person som inte är skjuten, utan det är någon annan.

  Det ligger fortfarande en person inne i solariet som inte verkade lika skadad som den de tog hand om först.

  Den de lastade in i ambulansen först blödde fruktansvärt mycket då kvinnorna som hjälpte honom vände på han för att stoppa blödningen.
  Det rann ganska mycket kan jag säga.
  Den person som låg i solariet såg jag inte lika mycket av hur det var med honom.

  I NTs pappersbilaga så finns det riktigt bra bild på det som jag skriver om.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Vi tackar för rättelsen.  Bilden är väldigt dålig. Tyvärr har vi inte NT men skulle uppskatta en scan om det finns möjlighet.

   • Laulasd

    En av dom som sittr anhållen äger en kickboxningsklubb i Sthlm har jag hört!

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Jo, vi fick samma info tidigare i dag, men vi väntade med att gå ut med den för vi ville ha den bekräftad, men i och med att du skriver så så tar jag chansen.

     Vi har fått mängder med dålig info i detta fallet.

   • vardär

    Hej, min Asus vill inte funka med min gamla HPscanner.

    Det finns en bra bild tagen precis efter skottlossningen och innan Polis kom till platsen.Den finns i Expressen 29/4 på sidan 10 en läsarbild.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Då ska jag kolla, såg du gärningsmännen, det finns namnförslag men vill inte lägga ut bild förrens jag är hundra. Det blev så mycket fel i början. Men det är lättsökta namn.

     • vardär

      Den jag såg skjuta hade luvan på jackan nerdragen så man såg inte ansiktet.

      En av de som var med i bråket hade axellångt mörkt hår lätt solbränd. Strandraggarlook.

     • vardär

      Allt gick  ganska fort så minnesbilden är inte helt 100% kan ha fel på små detaljer.
       

  • Staffan

   Det där uttalandena var ju som hämtad ur Sverigedemokraternas idéer.

 • Aska

  Det är inte Adnan som står lutad mot väggen! Han ser inte ut så. Jag känner honom! Ni skriver felaktiga uppgifter.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Sorry, vi tog bort den uppgiften i texten, men glömde bildtexten.

 • vardär

  Den man som står lutat mot väggen är en full svensk.

  I texten står det fortfarande att det är Adnan som står mot väggen.

  • kingis

   Inte många rätt på den här sidan. 
   Osmakligt med felaktigt utpekande på bilder och rena gissningar om folk dött eller inte.
   Jag hoppas slippa bli utsatt för något liknande själv, men man vet ju aldrig.

 • Aska

  Jag blir så arg och ledsen när jag läser detta. Vad är det för fel på människor? Ni känner inte de här personerna? Vill ni bli omskrivna på det här viset??? Ni vet ingenting och faktum, alla människor har vi LIKA VÄRDE oavsett vart vi fötts.
  Ni vet inte hur de tänker om sitt liv i Sverige.
  A*nan är en mycket fin och omtyckt man. Jag hoppas att han får leva vidare och visa att ni invandrarfientliga har fel!

  Snälla, redigera texten. Visa att det är någorlunda seriöst. Varför skriva att A är avliden innan ni har fakta. Jag hoppas verkligen att ni har fel.

  • NissenN

   Exakt, vad är det för fel på människor som slåss med bälten, batonger och sedan drar fram skjutvapen?!!
   Klart man inte vill bli omskriven på detta viset, därför så sysslar man ju inte heller med skumraskaffärer!
   Vad har allas lika värde vid födseln med detta att göra? Var de inblandade spädbarn eller?

   • Aska

    Läs vad du skrivit? Så nu har bröderna dragit fram skjutvapen också, snart skriver du väl att de sköt sig själva? Du menar på fullt allvar att icke invandrare inte slåss med batonger? Hahaha. Vilken planet kom du i från? Jag har sett svenskar slåss med det ena och det andra, för det andra, skumraskaffärer eller inte, NI, vet inget vad som verkligen jhänt och om det nu skulle vara så, vad ger det en person rätt att skjuta för att döda?

    • Aska

      Du skrev inte invandrare, men i det här fallet handlar det om invandrare.
     Ingen skall slåss, så är det, men verkligheten är en annan.
     Lika värde, jag syftar på en äldre kommentar!

     • Margret

       DET HANDLAR OM BARNN!!….

     • Aska

       ?????? Jaså, handlar det om barn, mer än jag visste.

     • wimarg

      ha ha ha ha 

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Nä, vi får vår information av folk som påstår sig veta vad som har hänt, vi sitter inte och hittar på saker vet du.

     Om den informationen sedan visar sig felaktig så rättar vi den. Så enkelt är det.

     Det felaktiga dödsbeskedet kom från någon som vi absolut inte kommer lita på i framtiden. Det visade sig vara falskt. Dock så kom det samtidigt upp en post på Flashback med samma besked, kan han varit samma troll. Kanske det lurade oss, vi brukar tycka två oberoende källor är tillräckligt, men tydligen inte i detta fall.

    • NissenN

     Var skriver jag att det är bröderna som dragit fram skjutvapen?
     Var skriver jag att det bara är invandrare som slåss med batonger?
     Har jag skrivit något om att det är rätt av att använda våld mot någon pga att dom sysslat med skumraskaffärer?

     Ganska illa att först gnälla över att folk blir uthängda, för att sedan själv anklaga folk för saker de inte skrivit!

     • Aska

       Det är sant, men du uttrycker dig luddigt, så det blir upp till tolkaren/läsaren själv, eller hur?!
      Jag gör förmodligen detsamma och då blir det så här fel.
      Ursäkta.

 • Demokrat001

  Djenadija tjänar tydligen en del pengar. I fjol höst köpte han en kåk för 3,1 miljoner.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Det blir nog en annan kåk för honom om det skulle vara han som låg bakom detta. Visserligen är det väl inget ovanligt att folk köper kåkar för det summan, det är väl ovanligare om man cashar för den kanske. Vet du om han gjort det?

 • Demokrat001

  Ingen aning om han lånat eller ej, men grannhuset har plötsligt blivit till salu och finns på Hemnet.

 • Undertaker

  För det första så har ingen syriansk förening någon lokal i närheten, än mindre något samarbete med en romsk dito. ”internationella..” ?
  för det andra så var bröllopsfesten det talas om i HAGEBY CENTRUM dvs 5 km bort utanför ”centrum”, och att ens försöka göra någon koppling däremellan är bara patetiskt. Finns inget samband så lägg ner er kryddning och håll er till salt o peppar.

 • Dgkjh

  Någon som vet namnet på de som åkt fast och sitter inne med säkerhet?
  Även hur det går med utredningen och så vidare?

 • Bigg

  Ngt nytt

 • http://dacke2012.wordpress.com/ The Harvester of Sorrow

  Kunde ifall ödet velat så blivit självsanering a la supreme!!

 • ERIC_JACK

  Läste att en av 26 åringarna släppts ur häktet…vem av dessa är det?

 • O.P

  Danijel Djenadija släpptes…

 • Some

  Han är dock fortfarande misstänk och kommer troligen få någon form av efterföljd…

 • Some

  Var ju trots allt han som körde bilen mellan stockholmo och norrköping och i bakluckan fanns tunga vapen m.m

 • Tjabo_18

  Du som vet ALLT…. Ja han körde bilen men vapen var ju inte i bakluckan…. eller kanske du va me o vet allt ????
  Sluta prata skit ta fram fakta istället

 • Nana

  Han åker på nån form av påföljd allafall det är en sak som är säker…

 • ERIC_JACK

  Brodern Sami är tydligen inte efterlyst ”längre”… han håller träningspass på Kickboxnings klubben, träffade honom där. Dessutom driver han sin bygg firma babel bygg. Vars sponsrar Assyriska FF i södertälje…. Enligt utsago: Norrköping grabbarna hade vapen, dom blev överrumplade och stockholm grabbarna tog pistolen därav avfyrades skott…

 • Lakis

  Och Danijel (daki) har synts till i Väsby! Trodde han skulle gömma sig efter frisläppet av rädsla för hämd…

 • Pingback: Skottlossningen i Norrköping mot sin rättegång « Sweden Confidential

 • Pingback: Två invandrare åtalas i skottlossningsdramat i Norrköping « Sweden Confidential

 • Gäst

  Och  vad har hänt med Danijel(Daki) nu da???

 • Pingback: Åtta års fängelse för mordförsöket i Norrköping – ingen utvisning « Sweden Confidential