Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skånemedia gör förlust – minskar med 28 tjänster


VD Johan Larsson

SVENSK PK-MEDIA Skånemedia har startat det tidigare aviserade sparprogrammet. Styret vill dra ner på personalstyrkan med 28 tjänster, varav 14 på redaktionen, av totalt 200. De tre tidningarna i gruppen som berörs är, Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Skånemedia vill kunna minska kostnaderna med 30 miljoner kronor på tre år. Sparkravet på tidningarna har varit känt länge hos personalen.

En första MBL-förhandling har hållits. Clifford Johansen är journalistklubbens ordförande på Kristianstadsbladet och han anser att 14 journalisttjänster på de redan slimmade redaktionerna kan bli tungt, och säger:

- ”Man undrar hur det ska påverka produkten och hur läsarna reagerar”.

Om SweCon får svara på det, så lär det inte bli mycket sämre, för frågan är om det går att få svensk nyhetsmedia sämre, där det knappt kommer fram en sanning. Till Medievärlden säger Skånemedias VD Johan Larsson att man hoppas kunna klara nedskärningen genom frivillighet och avgångsvederlag.

Bantningen av personalen ska ge en besparing på cirka 15 miljoner kronor, enligt Medievärlden. Bolaget ska spara ytterligare 15 miljoner genom sänkta IT-, tryck- och annonsproduktionskostnader. Ägarna, Gota Media, har ju tryckkapacitet i Karlskrona, så det kan vara en lösning. Skånemedia, som köptes av Gota Media i höstas, gick sju miljoner kronor i förlust i fjol, men är tänkt att göra nollresultat i år.

journalisten

 • DreamingAnew

  De kanske kan börja sälja fantasy böcker  istället. De behöver inte ändra så mycket i det de skriver. Bara binda det i bokform och sätta en drake på omslaget.

 • Osynlige_Mannen

  Läsare? Vilka läsare?

 • Delphi25

  Svensk media håller på att avskaffa sig i rasande fart pga alla sina lögner.
  Underbart att dessa CHARLATANER äntligen får sota för att de mörkar, ljuger och vinklar etc.

 • jägarn

  Härligt jag jublar när det lögnaktiga, pixlande patrasket får problem. Det bästa är att problemet är självförvållat.

 • Sven Olsen – (argdansk)

   Glädjande nyheter – jag kan direkt komma med förslag till vilka som skall ha foten från Kristianstadsbladet, som ju köptes av Gota Media från Bonnierskoncernen – vilket tyvärr inte höjt tidningens ytterst låga kvalitet och objektivitet ett dyft.

  Kb ligger på nivå med Sydsvenskan vad PK-rövslickande beträffar – man har en ledarskribent som är närmast idiot, man har ett debattforum där alla från PK-maffians agenda avvikande åsikter censureras och tidningens nyhetsvärde är närmast noll.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

   Och så undrar journalister varför de inte är rankade högre på ”gilla” listan…….

  Självinsikt kanske??