Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

19-åriga Maria hedersmördad i Landskrona – tre misstänkta


HEDERSMORD  UPPDATERAD 8/5 05.40 Som första blogg kan SweCon berätta att ett nytt mord ruskar om det redan genomsyrade Skåne, och denna gången blev en ung kvinna, Maria Baro, knivmördad strax efter 23-tiden på kvällen i måndags på Kapellvägen i Landskrona. När larmet kom till polisen vid 23.20-tiden så skickades en patrull till platsen där kvinnan låg – död.

Detta bekräftades genom att ambulansen körde tillbaka tom på passagerare. En misstänkt man, som är närstående till kvinnan sitter fast hos polisen. I trapphuset fanns blodfläckar golvet när polisen kom. Blodspåren fortsatte in i hissen.

– ”Det såg förskräckligt ut därinne”, säger en av de poliser som varit inne i lägenheten.

Utanför lägenhetshuset fanns hennes 16-årige lillebror Reber Marino ”Shammo” Baro, som greps, skäligen misstänkt för mord. Enligt polisen var det förmodligen han själv som slog larm. Den mördade kvinnans vän berättar att den 16-åriga brodern också han hade rymt hemifrån efter konflikter i familjen, och han bodde nu i ett familjehem.

SVT Sydnytt rapporterar ett enda långt ”Inga kommentarer”-reportage. Däremot tar Sara Mohammad ordförande, och Virpi Hellmark, styrelseledamot, i Riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime upp detta på newsmillVarför förlorade vi en flicka till, som sökt hjälp och skydd mot de hot hon utsattes för?

- ”Jag kan bekräfta att vi har en 19-årig kvinna som blivit mördad, och att vi har en misstänkt gärningsman gripen och han greps i anslutning till brottsplatsen i en lägenhet på Kapellvägen. Att vi har en misstänkt gripen betyder ju inte att vi har rätt man”, säger Torsten Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Enligt polisen så hade det första korta förhöret i måndags kväll, som mest är formalia, berättat att det troligtvis rör sig om ett ”familjedrama”, något annat, såsom motiv, går inte polisen ut med heller. Man har heller inte kunnat utesluta om det är fler gärningsmän som varit inblandade i mordet, sa polisen på tisdag morgon.

Youtube-klippet nedan är från SVT Debatt 15 mars 2012. SD-kvinnors film om hedersvåldet var ämnet. Therese Borg, vice ordförande i SD-kvinnor, som hade argumenten och SD-hataren Kurdo Baksi som vägrade erkänna sanningen att hedersvåld är en del av kulturen och mest svamlade med rasistkortet uppe.

Update 25 april 10.20:

Marino ”Shammo” Baro från Facebook

Det är nu bekräftat att detta var ett hedersmord och att flickan sökt hjälp hos socialen. Detta innebär att hederskulturen en än gång inte tagits på allvar och ytterligare en tjej fått falla offer för våra myndigheters flathet mot kurder som hotar sina döttrar, systrar och andra som kan hota kurdernas ”heder”.

– Den 14 februari var socialtjänsten i Malmö och vi informerade kommunen om riskerna och hur viktigt det är att hon får skydd och får komma från Landskrona.

Att sätta dit familjen för olaga hot var det förstås inte tal om, det kan ju kränka den stackars missförstådda familjen.

Gärningsman är med största sannolikhet Reber Marino Shammo Baro, bror till brottsoffret. Det var väl han som fick ”uppdraget” från familjen att genomföra detta grymma och onödiga dåd.

HD skriver…

– Vi hade det första mötet redan i september eller oktober. Då var det inte fråga om att hon var så pass hotad, säger Newroz Ötunc.

Men situationen blev värre och när de närstående flera gånger letade upp henne tyckte både 19-åringen och föreningen att det var dags att lämna stan och att hon fick plats på ett skyddat boende.

Kan någon förklara varför inte de som hotade henne fördes till närmaste arrestlokal för att sedan få ställa sig framför en domare och få sina rättmätiga straff? Varför kan vi inte i Sverige sätta ner foten och säga STOPP för sådan här medeltida kulturyttringar? Är vi så rädda för att kränka kurder?

Det 19-åriga offret Maria Baro som tragiskt mördades / Foto: Från hennes blogg december 2010

För en tid sedan skrev den 19-åriga kvinnan på sin blogg: ”Jag e inte född för att dö.”

– Hennes lillebror har slagit henne flera gånger tidigare, för han tycker hon dragit skam över familjen, säger en vän till offret.

Den 19-åriga kvinnan hade varit bosatt på adressen där hon hittades mördad sedan ett par månader tillbaka. Tidigare bodde hon på ett jourhem efter att hon i somras rymt hemifrån.

– ”Hon flyttade härifrån för några månader sedan för att prova ett eget boende. Hon gick i skolan och hade många vänner”, säger jourmamman.

Sedan dess har offret hyrt en liten lägenhet på fjärde våningen i ett höghus på Kapellvägen i Landskrona. Där firade hon också sin 19:e födelsedag i helgen. Det vore lägligt att utvisa resten av denna familj för att visa att i Sverige tolererar vi inte sånt här.

Vännen till Maria säger att brodern slagit sin syster eftersom hon hade haft flera pojkvänner och varit ute och festat i Landskrona.

– ”Hon hade försökt bli kompis med sin bror igen och få ihop familjen, men han ville inte. Han var taskig mot henne och slog henne flera gånger. Han tyckte att hon drog skam över familjen”.

Lillebrodern, tillika mördaren skriver på sin Facebook: ”Plocka varje ros du ser 
men kyss ej varje mun som ber”. Något som tydligen bara gällde honom och inte hans systrar. Egotänket igen i denna kultur.

10.20 – Tisdagen den 24 april var en tung dag på Landskronas praktiska gymnasium ute på Varggatan. Vid 14.30-tiden låg skolan så gott som öde. Rektorn Palle Johansson var sammanbiten då han tillsammans med biträdande rektorn Johanna Lindqvist berättade att Maria var deras elev och de har inlett ett sorgearbete med eleverna, men också med personalen så klart. Och det ska de fortsätta med så länge det behövs.

Praktiska gymnasiet är en liten skola. Där går 54 elever fördelade på tre årskurser och fem program – frisör, stylist, el, fordon och handel. De flesta elever studerar till frisör eller stylist och merparten av dessa är tjejer. Maria hade sin födelsedag 22 april, och fick verkligen en fin gåva av sin familj. Pappan till offret Maria är född i Bagdad, Irak, mamman i Duhok, Irakiska Kurdistan. Mamman till Marias syster, Saga, är svenska.

11.20 - Mycket märkligt är att Marias syster, som bor i Stockholm, har svenskt namn och vågar vara öppet lesbisk på sin Facebook. Är inte detta provocerande och drar skam över familjen och ligger i riskzonen för att hedersmördas, kan man undra? Av vissa skäl går vi inte ut med bild på henne.

Våra läsare har upplyst oss om att detta inte är på riktigt, utan bara ett ”skoj-förhållande” som ungdomar brukar ha på Fejjan.

Pappan hade alltså sex med två olika kvinnor vid ungefär samma tidpunkt så båda döttrarna är födda 1993, med en månads mellanrum. Frågan är om det är pappan som beordrat den yngste sonen att ha ihjäl Maria, då alla vet att han kommer få ett par år med Playstationspel och andra trivsamma förehavanden på ett ungdomshem som ”straff”.

17.50 - Maria själv var mycket engagerad i kampen mot hedersvåld, berättar hennes mamma. Hon pratade alltid om Pela och Fadime. Men nu är hon också borta, säger mamman. Den mördade 19-åringen var på flykt från ett tvångsäktenskap i Irak och sov med kniv under kudden.

Maria hade sina rötter i irakiska Kurdistan, där hedersvåld är väldigt vanligt. – ”Hon har varit bortgift, men lyckats ta sig tillbaka till Sverige. När hon var tolv år kidnappade pappan henne till Irak. Sedan giftes hon bort när hon var 14-15 år”, berättar Newroz Ötunc.

Gärningsman och offer och nån liten spelevink

26 april 12.20 - Ytterligare en person har anhållits i utredningen av knivmordet i måndags på en 19-årig kvinna i Landskrona, rapporterar TV 4 Nyehterna Malmö. Uppgiften bekräftas av polisen.

— ”Det gäller en kvinna född 1973. Hon greps klockan 18 på onsdagskvällen och anhölls klockan 20.45, berättar polisens informatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson”.

Personen som greps igår kväll är 19-åriga Maria Baros, folkbokförd som Maria Barin Aydin, mamma Viktoria Widad Aydin som misstänkt för mord, alternativ anstiftan till mord.

18.40 -Polisen håller fortsatta förhör med mamman under torsdagen. Enligt uppgifter till lokalmedia ska mamman varit inne på förhör även tidigare, men släppts igen. Mål nummer: B 2126-12 Tingsrättens dagbok kan läsas här. Tre personer än nu misstänkta.

 

Som en jämförelse kan nämnas ett fall i Danmark år 2006 där då för första gången i Danmark som sex medlemmar av en familj och tre av deras vänner dömts för att tillsammans ha begått ett så kallat hedersmord. Det var kvinnans bror som sköt sex skott mot de båda när de försökte fly undan sina förföljare utanför järnvägsstationen i Slagelse. För det dömdes han till 16 års fängelse.

Hennes moster lockade fram paret från deras gömställe. För det dömdes hon till 14 års fängelse. Men enligt rätten var kvinnans 57-åriga pappa den pådrivande och den som planerade mordet. Han straffades hårdast med livstids fängelse. Övriga sju dömdes till mellan åtta och sexton års fängelse för att ha deltagit i mordet genom att spåra upp paret, planera och hålla kontakt via sina mobiler. Sydsvenskan

20.25 - Hedersmord är ett av Sveriges största folkhälsoproblem, hävdar Carin Götblad, regeringens nya samordnare på området. ”Fullkomligt oacceptabelt” säger hon om fall som det i Landskrona på tisdagen. Med hänvisning till oklara mörkertal och svårdefinierbara gränser för hur många som drabbas indirekt vill hon inte sätta siffror på problemets storlek. Några konkreta mål med det tvååriga uppdraget har hon inte fått.

– ”Jag kan inte uttala mig i det enskilda ärendet, men jag blir jätteupprörd av hedervåldsärenden. För mig känns nog inget så angeläget som att komma till rätta med det problemet. Jag har fått väldigt fria direktiv och får ge mig på precis vad jag vill. Några av aktörerna kan vara rättsväsendet, kommunerna, andra myndigheter och frivilligorganisationer. Jag kommer att titta på hur vi kan få bättre samordning och upptäcka saker tidigare. Jag säger att det finns etniska grupper där hedersvåld är vanligare, det räcker att jag säger det”.

DN

27 april 12.30 - Maria Baros styvpappa, Nobel Aydin, dömdes i september förra året, för att ha misshandlat Marias mamma, till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Styvpappan nekade till allt under rättegången och sade att det var Maria Baro som skyldig till misshandeln.

Marias mamma, Viktoria Aydin, ringde larmcentralen, kvällen för misshandeln och anmälde att Nobel Aydin misshandlade henne. Hon uppgav att han hade sparkat och slagit henne trots att hon stod och höll deras tvååriga barn i famnen. Mamman var även gravid med ytterligare ett barn. Larmcentralen fick också veta att han misshandlat henne vid upprepade tillfällen under en längre tid.

Under rättegången vågade dock Viktoria Aydin inte berätta någonting om misshandlarna och Nobel Aydin satt tvärtyst, och pekade återigen ut Maria Baro som den som som var skyldig, men tingsrätten valde åklagarens linje och Nobel Aydin dömdes för misshandel, trots att rättens ordförande, rådmannen Gunilla Fridh, var skiljaktig. Men övriga nämndemännen röstade ner henne.

Nobel Aydin som äger företaget Simon AutoMobil Center i Helsingborg, som tidigare detta året blev av med sin F-skattesedel för att Skatteverket ansåg inte att företag utgjorde seriösa affärer.

Mamman och brodern till den mördade Maria begärs nu häktade. Förhandlingarna kommer att hållas på Helsingborgs tingsrätt på fredagseftermiddagen. Förhandlingarna planeras att inledas klockan 14.30. Kammaråklagare Magnus Larsson begär båda häktade som misstänkta för mord och begär tillstånd att ålägga var och en av dem särskilda restriktioner i häktet.

– ”Mamman nekar totalt”, säger hennes advokat Rosén till TT.

28 april 12.00 - Maria Baro, som föll offer för den sjuka kurdiska kulturen jezidism och slaktades som ett offerlamm för hederns skull får förhoppningsvis en viss upprättelse. Lillebror Reber Baro och mamman Viktoria Aydin häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mordet på Maria Baro.

Rätten utgår från att mamman har sagt åt sin son att mörda sin syster, för att den kurdiska hedern ska bevaras då Maria inte ville bli bortgift som 15-åring. Lillebror, 16 år gammal, som har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord beläggs också med restriktioner, vilket betyder att han bara får prata med sin försvarsadvokat Urban Jansson.

Dessutom ska man göra en så kallad paragraf 7-undersökning, en ”liten sinnesundersökning”, som är en personutredning där den misstänkte får träffa särskilt utbildades psykiatriker.

Maria intervjuades av några psykologistuderande bara en vecka innan hon mördades och Maria berättade då om hur hon ska ha misshandlats av sin mamma i början av 2011: ”Hon ströp mig och då kunde jag knappt andas. Sedan började hon hota mig och då blev jag riktigt rädd.” Mamman ska vid samma tillfälle ha hotat att döda henne. I intervjun beskriver Maria även hur hon kidnappades av sin pappa vid tolv års ålder och hur hon giftes bort mot sin vilja vid 15.

Klippet frånTV4 Lördagmorgon

2 maj 23.55 - Marias vän säger: ”Hon gjorde allt för sin lillebror Maria älskade sin lillebror djupt och innerligt. Hon hjälpte honom med mat och pengar när han var i nöd. Samtidigt var hon ledsen för att han försökte kontrollera henne. Hon sa någon gång att han slagit henne, men hon pratade aldrig illa om honom, säger Marias bästa väninna”.

Vänner till Maria har svårt att tro att hennes lillebror, om han är skyldig, själv har tagit initiativ till att mörda henne. ”Han skulle aldrig döda henne om han inte blivit påverkad av andra att göra det. Hon gjorde allt för honom. Hon gav honom mat och pengar när han var i nöd”, säger en av vännerna.

Maria ansåg att lillebror inte tagit avstånd från den hederskultur som präglar deras familj. Det var skälet till att hon inte vill dela bostad med honom.

- ”Vår relation går upp och ner. Han säger att jag vill bo själv för att jag ska kunna festa, ha kul och ha killar. Jag kan inte bo med en sådan människa”, säger Maria i en intervju.

Problemen mellan dem började, enligt vad Maria säger i intervjun, när de båda för drygt sex år sedan kidnappades och fördes till sin biologiska pappa i de kurdiska delarna av Irak.

Hon tröttnade på att tvingas leva efter kurdiska seder och strikta regler för unga kvinnor och tog sig för 2,5 år sedan tillbaka till Sverige. Efter ett halvår fick hon även sin lillebror att flytta tillbaka till Sverige.

4 maj 23.10 - Den 16-årige lillebrodern som är häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha knivmördat sin 19-åriga syster Maria överklagar häktningen till hovrätten genom sin advokat. ”Vi menar att det inte föreligger sannolika skäl. Han förnekar brott”, säger hans advokat Urban Jansson. Han anser att bevisningen inte räcker. Marias mamma var häktad skäligen misstänkt för anstiftan för mord, men släpptes i fredags.

Åklagaren menade att misstankarna mot mördade Marias mamma har stärkts. Men Lunds tingsrätt fann att skälen att hålla henne fortsatt häktad var vaga och försatte henne på fredagen på fri fot.

Åklagaren Magnus Larsson hade begärt att tingsrätten skulle pröva om hon kunde omhäktas på den högre misstankegraden, som på sannolika skäl misstänkt.

För att det har framkommit uppgifter nu på slutet som gör att jag bedömer att hon är på sannolika skäl misstänkt, sa han före häktningsförhandlingen på fredagsförmiddagen.

Men tingsrätten fann inte att skälen räckte för att hålla henne häktad. Som skäligen misstänkt får en person vara häktad max en vecka, sedan måste personen släppas eller misstankegraden höjas och omhäktning ske. Mamman är fortsatt misstänkt i utredningen.

8 maj 05.40 - Hovrätten anser att bevisen räcker för att hålla den 17-årige lillebrodern, som är misstänkt för knivmordet, fortsatt häktad. Han överklagade tingsrättens häktningsbeslut, men hovrätten har fastställt det. Han nekar till brott och hans advokat har framhållit att bevisningen är för svag. Hovrättsbeslutet innebär att han kan hållas häktad till den 10 maj.

Pojkens mamma är enligt åklagaren misstänkt för anstiftan till mord. Men hon släpptes efter häktningsförhandlingen i fredags, eftersom Lunds tingsrätt ansåg bevisningen för svag.

HDHD

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Sätter 50kr på att det är ”heders” relaterat.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Då gatunamnet inte sade mig något så kollade jag på Google Maps. Området ligger vid Larvi som tillhör det kommunala bostadsbolaget Landskronahem. Ligger inte i förorten men inte i centrum heller. Svårt att säga hur pass berikat Larvi är då jag inte känner någon där. Det var det i alla fall inte förr men saker sker ju väldigt fort idag. Ända trösten är väl att gatan ligger precis granne med krematoriet och kyrkogården.

   • Bulan

    Larvi är det mestadels svenskar som bor.. Mest äldre.

  • Mahatmagandhi

   Jag sätter 100kr på att det där var ”sär skrivet”.

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

    Sätter 200kr på att du röstar rött, verkar vara ett vanligt mönster bland er istället för att föra diskussion om ämnet. Istället gå runt det och börja babbla om andra saker. Saker som stavning i ditt fall, människors lika värde i invandrar frågor mot SD, kan inte dom människorna vara lika mycket värda om dom bor kvar i Afghanistan eller Somalien eller vad?

    Sen är inte alla människor lika mycket värda, Anna Linds mördare = Livstid. Somalier som sparkar ihjäl folk på öppen gata = 3år.

    Om någon hade sparkat ihjäl Mona Muslim, eller Reinfelt. Så kan jag satsa allt jag äger på dom hade fått 5-10x längre fängelse straff än om det varit en vanlig Svensson eller Muhammed som var offret.

    • http://avpixlat.info/ Morningstar

     Det där sätter jag verkligen inte emot. Däremot hade det varit rättvisa om det varit tvärtom, så att om nån sparkar ihjäl en landsförrädare så får GM högst 3 år på kåken.

    • Mahatmagandhi

     Vännen jag påpekade inte stavningen utan särskrivningen du hade varit bekant med om du hade lyckats knipa någorlunda solida betyg i svenska i grundskolan (ponerat att du verkligen lyckades få betyg i svenska.). Det visar tydligt ditt obildade vetande om saker och ting i vår värld. Åsikter från sådana som du syns bara på internet och är av ingen mening ute i världen, ty vi är alla medvetna om att du, ute i det verkliga livet, är lika meningsfull och nödvändig som dammkornet på min TV.

     Du avslöjar mer om dig själv än vad du tror Calle-Johan.

     Vidare hoppas jag innerligt att detta hat du känner försvinner, ty det är verkligen skamligt.

     Make Love not War.

     • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

      Hade gärna klarat mig utan känna massor av hat, men vad annars kan man känna när man läser om vad dessa galningar utsätter oskyldiga kvinnor för? Prova att istället för ta till person angrepp faktiskt diskutera ämnet du skriver kommentarer till. Fast unga idag och outbildade verkar tro att en diskussion är att slänga slagord mot varandra, men så är icke fallet :)

   • Spelevinken

    Ha ha. Kul att folk har hunor.

 • kirre

  Jag tror att FB är först ute med relevant info. 

  • VargArg

   FB – Facebook ! Ja där läser man allt först eller sist 

 • Josahonanon

   ”familjedrama”
  Japp, stinker hedersmord långa vägar. Storasyster har skaffat infödd svensk pojkvän. Familjen ogillar. Familjen planerar lösning. Lillebror utför. 16-årig ”flyktingpojke” blir aldrig straffad. Föräldrarna har ingen aaaning!

  Förklarar också varför polisen, Aftonlögnen och Sexpressen lägger locket på.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Så klart det är något hedersrelaterat, troligtvis har den yngsta i släkten fått uppdraget eftersom straffen är lägst för yngre personer.

  Det är dags att införa kollektiva straff för hedersbrott!

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Jepp, medhjälp till mord. Eller anstiftan till mord. För hela familjen.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Tycker det börjar luta åt att det är kurder som varit i farten igen. Det är väl ingen högoddsare kanske och absolut inte bekräftat. Men en fågel viskade i mitt öra.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Min lilla fågel hade rätt, tack för tipset! Du vet vem du är!

 • Pantertanten

  TV4 nyheterna ikväll sa att det var kurder, och att brodern begått mordet. Hedersrelaterat sa man också.  Kors i taket! Flickan har sökt hjälp hos kommunen, soc eller vad det var, men där fick hon förståss ingen hjälp. Hon är ju, jag menar: var ju EN TJEJ!

  • Calle86

   Seriöst sa dom det? :O

   • Pantertanten

    Yes!!

  • barfota

    ”Hon är ju, jag menar: var ju EN TJEJ!”
   Ja, och i feminismens högborg Sverige är det ändå att det nästan uteslutet är tjejer som får någon form av hjälp. Varför höjer inte feminister sina röster mot massinvandringen?

   • wisdom60

    Var är Gudrun???  Nästa gång hon hörs, skall man bara ställa dessa fall mot henne och undra…… E du Feminist eller en Kommunist….???

    • ExitSweden

     Spyman är först och främst alkoholist, glöm inte det. 

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Vi vill gärna höra från dem att kurdiska män är djur, tycker inte du det med?

 • http://pulse.yahoo.com/_7T3A6HRFIAZSANOEVJNC5JZRPQ Na

  Snyggt jobbat lilla gulliga värstingen i denna sjuka skamkultur , någon heder finns inte för dessa människor.
  Den yngsta dödar , får inget straff , dom äldre klappar händerna. Nu blir det party, ” horan är borta ”
  Grattis Sverige , ” you´ll done it once again ”
  Grattis alla skattebetalare , även ni 5 % invandrare som är skattebetalare , ni betalar för skamkulturen. Mer sånt , eller ?

 • VargArg

  Hmmm ! Vad har hänt med skribentens Svenska meningsuppbyggnad? Man vill inte skämmas när man länkar vidare.Liknar varken SC eller Krokens ord. Vill verkligen inte se en försämring för ni valt att expandera. Enbart en hint 

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Det var tyvärr både SC och KK som pillat på den artikeln, i sin iver att vara snabba ut kanske det gick lite för snabbt. Var det något speciellt språkpolisen tänkte på?

   • wisdom60

    Bäste SC, var tacksam för den hjälp vi ger, vi är inga språkpoliser ute i Sverige, men med lite hjälp, så kommer vi alla snabbare vidare mot målet.
    Annars bra uppdatering, men håll er neutrala och trilla inte dit i ondskans ränna, fast det är lätt ibland.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Det var ju just därför jag frågade vad som var fel i artikeln, han kom ju inte med något exempel. Det är ju svårt att rätta till om man inte vet vad som är fel?

     • VargArg

      Ser att det nu är tillrätta lagt! Vill bara det bästa. Tack för ni gör ett utomordentligt jobb med att föra fram sanningen. 

     • Chameleons

      Även jag trivs bäst när en text är skriven på korrekt svenska.
      Med rätt meningsuppbyggnad, utan stavfel, och utan särskrivningar.
      Men om man skall vara språkpolis, bör man nog vara extra vaksam på att själv följa svenska språkregler.
      Får man måhända föreslå en liten diskret ändring. :)

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Kurdo Baksi, vilken pajas.  I den knivlådan är det seriöst tomt.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Undrar vad han kommer yra om nu. ”Vi ska inte låta rasisterna utnyttja det här mordet” eller nått liknande kanske. Hur vore det om man kunde få kurderna att fatta att deras klankultur inte är välkommen i Sverige i stället. Det har inget med ras att göra.

   • Chameleons

    Ja du hade helt rätt.
    Nu vaknade Kurdo Baksi, nästan 2 dygn efter mordet.

    Och här är hans tweet:

    Kurdo Baksi

    @KurdoBaksi

    Close

    Nu får alla goda krafter bekämpa hedersrelaterat våld så att rasister och nazister inte tar över frågan. Kloka röster behövs.

    Jasså det är så dags nu??????

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Och folk ifrågasätter fortfarande varför man hatar ”fredens religion” så mycket…… Såg ut som en söt självständig tjej. RIP

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   I detta fallet var det en kristen kurd.

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

     Där ser man, trodde det var unikt beteende för muslimer. Är väll en del av deras trevliga kurdiska ”kultur” göra såna här sjuka saker.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Inte helt unikt, kurder är ju oerhört överrepresenterade i detta beteende. Och de flesta kurder är ju muslimer. Men en liten del är kristna och de gillar väl detta här stenåldersbeteendet.

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Tja, det tillhörde tydligen någon Hindu-inspirerad vidskepelse kallad 
     Jezidism . De var inte kristna!

 • Alex

  Mår illa varje gång jag är tillbaka i Landskrona. Så jävla skönt att ha stuckit från den hålan.. önskar bara mina föräldrar kunde ta sitt förnuft till fånga också.

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Hoppas de gör det innan det är försent!

 • YOTHI_TARZAN

  Hedersmord av kurder är en sak – men vad dom är bäst på är att smuggla droger

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Jag trodde ärligt talat att det var inavel.

 • Tigeraldrig

  Och givetvis är det samhällets fel nu.
  Nä nu mååååååååååååååste vi upplysa invandrarmännen att så häääär gör man inte, ajabaja.

 • Pingback: Hederskontexten del av nya Sverige | blogghelvetet

 • Bengha

  Att vara 19år och ute med kompisar och ha pojkvän är en skam för familjen.
  Men att vara 16år och vara småkriminell det är ingen skam.
  Det säger väl allt om dom som kommer hit¨!!!!!!

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Kurder är inte vidare logiska, kanske de borde skickas på genus-kurs på EXPO.

   • Svensk

    Uppskattar artikeln, men dra förfan inte alla kurder över en kam. Det dom gjort är jävligt fel utifrån alla synvinklar men inte ska alla kurder vara dumma?1?! För din slutsats säger emot dig själv då du blir tvungen och dra alla norrmän som massmördare bara för Breivik och alla svenskar som våldtäksmän bara för Hagamannen. 

    • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

     Jag märker att du inte insåg att detta var en sarkasm mot EXPO. Och du vet mycket väl att alla till höger om Rättvisepartiet Socialisterna dras över en kam av EXPO.

    • Lasselito

     Ja, det finns många duktiga och framträdande kurder som motsätter sig mångkulturalism och kulturrelativism, exempelvis Sakine Madon och Tino Sanandaji. Jag skulle gissa att detta beror på det relativa stora antal riktiga flyktingar som tvingades fly kurdiska områden på 80-talet. Många var politiska aktivister och framstående kulturpersonligheter. Sedan har givetvis ett stort antal lycksökare också begett sig mot Sverige. Men att hederskulturen bland kurderna är stark går inte att förneka.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    I synnerhet en viss känd hob, hen Kurdo Baggins du vet. ;)

 • Mr X

  Det är deras neurotiska och kontrollerade män som orsakar allt. Kvinnorna har under alla åren av denna ideologi accepterat att de inte har någonting att säga till om som människa. Gör de det så hotas de. Deras kvinnor lever i acceptans. Jaget, i islams och därmed traditionens namn får kvinnorna inte ens viska om. De är offer för männens traditioner som härstammar från någon gammal flummig skrift.  Jag blir mörkrädd.

  Citerar Afsanef Vahdat orförande i Exmulim föreningen

  Miljoner kvinnor blir ständigt diskriminerade, förnedrade, förtryckta och utsatta för hedersrelaterat våld i de länderna som styrs av koranens lagar. Våld och förtryck av kvinnor har stöd i koranen genom tiotals verser:sura 2:223: ”Edra hustrur äro en åker för eder;besöken alltså eder åker efter behag.”Sura 4:34: ”Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen.”

 • Mr X

  Demonen Marine Skammo med company. 
  - Yeah, vi kunde förgöra en liten tjej, kolla va duktiga vi är. 

  Skammo borde få sin lag tillämpad på sig själv.
  Han borde grävas ner och stenas.

 • Oberst

  Heder? På vilket sätt?

 • hatte

  Polisen säger sig prioritera dess hedersrelaterade brott, de sociala myndigheterna klarar inte av att skydda alla dessa unga kvinnor eller snarare flickor som vill leva i en modern kultur. Våra politiker och inte minst våra religiösa förfasar sig. Terrorn fortsätter och många unga flickor kommer att mördas såvida de inte transporteras hem så de får tvångsgiftas där. Förhållandet är skamligt för vårt land!

 • VargArg

  Kurdo Baksi borde ställas som ansvarig med tanke på hur han uttryckt sig i både tal och text. Han har bla flera gånger skrivet att Jimmie Åkesson SD borde tas till förhör ang Breivik. Han anklagar Jimmie för att vara ansvarig för Breiviks handlande. När Kurdo Baksi gör bort sig totalt i sina uttalanden i SVT Debatt ang Sd-kvinnors belysning om hedersvåld/mord vore det inte mer än rätt att anklaga honom. Kan han kan vi 

 • Mariah_Magdalena

  Finns inte en käft i PK-Sverige som bryr sej.
  För saks skull anlägger vissa av dem en lämpligt deltagande min, och hasplar ur sej några beklagande ord, men sedan är den saken ur världen. Igen.
  Bara om det är så att regeringen tillsammans med 7-klövern arbetar på att successivt införa  islam i Sverige finns någon som helst logik i nonchalansen och den envisa, kompakta tystnaden.
  Och då är alla dessa hedersmördade flickor  tillsammas med alla de svenska tjejer som blivit gängvåldtagna - något som i krig kallas för ”accepterbara förluster”.

 • Absolutsvensk

  Jag bryr mig icke heller! Varför ska polisen prioritera detta då den borde sätta alla resurser på att utreda svenska offer, och det finns extremt mycket av den varan. Hade dessa nybyggare inte funnits här så hade vi sluppit dessa rubriker som ses titt som tätt.

  • Kimmokrut

   Maria blev mördad för att hon ville leva SOM EN SVENSK – därför är det samma som att utreda ett ”svenskt offer” – att hon blev mördad är en kränkning mot ALLA SVENSKAR!!!!!!!!!!!

 • SM811

  Undrar om dessa invandrare har förmågan att se konsekvenserna av sitt handlande. Inte tycker man mer om invandrare efter detta utan helst vill man slippa detta.

 • SM811

  Undrar om dessa invandrare har förmågan att se konsekvenserna av sitt handlande. Inte tycker man mer om invandrare efter detta utan helst vill man slippa detta.

 • Observanten

  Undrar vad som hänt när man givit mordet så stort utrymme i media? Trodde att det skulle mörkas som vanligt. En ung flicka vars enda önskan var att leva som andra ungdomar i vårt land.Djur dödar inte sina ungar vad är detta för människor? Vad händer med ett land när man fått tillräckligt många av detta satans stenålderspack?

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Problemet var ju att den här föreningen gick ut väldigt tidigt i pressen och sa som det var, det hann inte bli något locket på. Om du tittar på polisen i början så säger de ”INGA KOMMENTARER” precis hela tiden.

 • Therese

  MÅNGA tjejer sätter sin vänn som ”förhållande” status på FB
  Detta betyder INTE att dom är lesbiska…
  Så det är din EGEN tolkning, lilla vänn!!

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Jo, så kan det förstås vara, men det är väl en petitess eller hur?

   • tess79

     inte om du tolkar att hon är ”lesbisk” för att hon har satt en tjej som förhållande status på FB och att det skulle vara  provocerande och drar skam över familjen och ligger i riskzonen för att hedersmördas,
    Som du skrev…
    Men tänk om hon inte är lesbisk.. då är din tolkning fel..
    ta reda på äkta bevis och fakta innan du uttalar dig..
    det är därför jag läser dig sida, för jag vill ha fakta som inte säg på nyheterna..

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Tillsammans med både skäggbarn och riktigt barn för en gångs skull. Nån borde ta DNA på bruschan för att kolla om han verkligen är 16 år. Är väl inte så många som har så pass kraftig skäggväxt i den åldern.

  • schleintegnert

   Säkerligen det sk. ensamstående flyktingmannen-syndromet med en 16 årig 25 åring!!

  • schleintegnert

   Säkerligen det sk. ensamstående flyktingmannen-syndromet med en 16 årig 25 åring!!

 • kirre

  Ytterligare en person är gripen för mordet. En kvinna född 1973. Kan det vara modern?

  • Islamofobbloggen

   Jah har hört via bekanta i Landskrona och det ryktas om att nu flera av familjemedlemmarna suttit i långa polisförhör. Grip dom alla och avpolletera dom till närmsta öken!!

  • Islamofobbloggen

   Jah har hört via bekanta i Landskrona och det ryktas om att nu flera av familjemedlemmarna suttit i långa polisförhör. Grip dom alla och avpolletera dom till närmsta öken!!

 • Lasselito

  Den här sidan är fantastisk när det kommer till bevakandet av grov brottslighet. Det bästa är att varje artikel följs upp och uppdateras kontinuerligt. Nu är det slut med oändliga flashback-trådar som mest innehåller skräp. 

  Några små önskemål om sidan:
  - Den röda texten Updated är mycket bra men det bör vara formulerat på svenska
  - Tidsmarkeringen i texten för uppdateringar kan var mer framträdande, ex med annan färg
  - Texten i editeringsfältet för kommentarer är för liten och har trist typsnitt
  - Storlek på löptexten i artiklar och kommentarer kan minskas något

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Noterat, vi har riktiga jobb också och ska fixa några av dina önskemål.

   De två översta i alla fall, typsnittet kommer inte ändras, tyvärr så har vi inte allt för många möjligheter att ändra hur DISQUS fungerar om vi inte betalar $199 i månaden.

   Då får det allt komma in mer donationer.

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Rupert Schweinsteiger

  Alltså nu får det ju vara nog! Vad tror dessa kretiner? Att dom kan hålla på med sina sharialiknande dåraktigheter och vi ska sitta och stilla se på medans dom nu förvandlar vårt Sverige till en soptipp??
  Det är rån, misshandel, mord, tortyr, exorcism och fan vet vad? Inte ska vi ha det så här väl?
  Gör de styrande ingenting åt detta snart så får vi ta högafflarna och samla ihop dessa oanpassningsbara bakåtsträvare och handgripligen slänga ut dom i Öresund. Och jag ska ICKE se mig om ifall dom simmar eller sjunker!!!!!!

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Media-sverige och kulturmarxisterna är medskyldiga till detta dåd. Socialen och andra myndigheter är livrädda att stämplas som ”rasister” så fort de tar upp detta ämne. Tack för det EXPO, ni har blod på era händer.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Samtidigt åker Alex på föreläsningsturnéer som handlar om att bekämpa rasismen och tjänar 100 papp på varje ”gig”. Fy fan!!

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  OT
  Nya rekord i jihadistisk barbari, OBS varning för starka bilder!

  http://vattentemperatur.blogspot.se/2012/04/mork-barbari-i-syrien.html 

  • wisdom60

   Jag förslår att alla tar och lägger upp denna film på You Tube och andra ställen.. SPRID FILMEN !! detta är ju bara för mycket………. Helt osannolikt att det finns människor som gör sådant och så skall vi tycka synd om de som ”kämpar” i Syrien…… Tack Anna

   • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

    Dessa män får komma till Sverige utan pass eller id och söka asyl :(

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  OT
  Nya rekord i jihadistisk barbari, OBS varning för starka bilder!

  http://vattentemperatur.blogspot.se/2012/04/mork-barbari-i-syrien.html 

 • Pingback: En eftertanke gällande det senaste hedersmordet i Landskrona | Dackebloggen 2012

 • Pingback: Maria Baros styvpappa dömd för misshandel | blogghelvetet

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Bara ut med skiten! Fängelse är inte så viktigt. Att bli av med soporna är viktigare. Om nån av dem så får 15 år så vet vi inte vad vi har för regering då. Kanske en som tycker som slöddret och låter skiten stanna.

 • http://demokratbloggen.blogspot.com/ Demokratbloggen

  Vad är det för skillnad på Sverige av idag och till exempel Libanon, eller något annat muhammedanland?

  Ser ni någon skillnad alls? Jag ser ingen. Hur troligt är det då att detta muhammedanland kommer att bli civilicerat igen när man spelar med på landsförrädarnas villkor?

 • Spelevinken

  Vad finns det för anledning att publicera namnet på systerns ev flickvän? Det verkar inte heller vara fastställt att så är fallet. Ta genast bort hennes namn då det kan sätta griller i huvudet på de som läser detta. Hon är ju helt oskyldig och borde skyddas. Det räcker att ni nämner ett ev förhållande, något som inte heller verkar vara verifierat.

 • tess79

  varför tar ni bort min kommentar?
  är det inte fritt att yttra sig här inne????

 • Orregyllensnorre

  De hycklande feministerna lyser som vanligt med sin frånvaro !

  Det är bättre att engagera sig i ”yppiga”-frugårman skyltar.

  Att de har mage att vara tysta i fall som detta får mig att vilja spy på dem !
  Men som vanligt, att inte ge ”vänsterkrafterna” vatten på sin kvarn eller söta sig med mångkulturen är viktigare än att ta utsatta kvinnors parti.

  Ni svenska feminister är en skock vidriga hycklande krä*k !

 • En som vet

  Ta bort marias systers status omedelbart! Som therese skriver nedan är detta ett vänskaps förhållande och inte ett lesbiskt förhållande. Detta är även nu borttaget från Facebook. Skulle faktiskt vara intressant hur du fått tag på denna facebooksida, den är inte öppen för annat än nära vänner.
  Mvh en som verkligen vet

  • Chameleons

    Tja det kan inte ha varit så svårt för SweCon
   Det tog mig 3 minuter att hitta dit

  • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

   Det var väldigt vad alla hakar upp sig på detta, en tjej är knivmördad och ett ”facebook-förhållande” får så mycket uppmärksamhet.

 • Orregyllensnorre

  Enligt en av Ullenhags heliga påbud (nummer sju har jag för mig) så är hedersvåld en MYT.

  Läs själva på regeringens hemsida…

 • Orregyllensnorre

  ”högerkrafter” ska det givetvis vara.
   
  (gick ej att redigera…)

 • Shamoon633206

  woooh der kah da tapoos loreay….


  http://www.centplay.com/affiliate/id_1485/ 

 • Ziggy24

  Deportera & Tvångsrepatriera patrasket!

 • gäst

  Myndigheterna i sverige är en skam!!!! Fega jävla kräk som inte tycks ha någonting i huvudet. HAr ni inte rååååd att hjälpa människor i NÖD….lägg då ner hela mynighetsskiten och låt människor i nöd skaffa vapen för att själva kunna försvara sig. Fy fan man blir så förbannad igen på myndigheterna som återigen inte gör sitt jobb. Bullshit!!!!!!!!!!!!!!!!! att ni inte visste om faran. Är myndigheterna utan intelligens eller kompetens eller är ni bara dumma i huvudet????

 • gäst

  Man kan ju bara hoppas att dem skyldiga åtminssonne blir utvisade på livstid oavsett ålder och ursäkter. Är så trött på detta lama samhälle!!!!!
  HAr själv levt i en våldsrelaterad relation med en kvinnikränkande kultur och där det gång på gång lagts ner polisärenden. Byt ut hela åklagarmyndigheten och skaffa riktigt kompetenta åklagare som kan förstå verkligheten de utsatta lever i.

 • gäst

  vad jag tycker är att allt det som händer i sverige  är myndigheternas fel . folk tycker att det är bra ide att göra allt dumma saker i detta landet därför att man får allt i fängelset bland stöd, all got mat, tv på sitt, rum, och med mindre straff!!!!!

  hade något av dessa förändra och några personer hade straffat 10 _15 år fängelse då hade det blivit än mindre händelser och kaos 

  jag är kurd i från irak och jag vet hur våra folk är . Nu vet man varför Saddam var så hård åt irakiska folket, våra folk tror att dimocraty är att döda och göra allt du vill, det hjälper inte att vara mjukt med våran folk då blir dem än och hårdare mot reglarna.

 • gäst

  nej det här du fel i . kommer du ihåg när en lastbilchaufer våldtog en 12årig tjej och mördade henne ? har man rätt att kalla alla svenska män för djur ?

 • Pingback: Mordmisstänkte brodern fortfarande i häktet « Sweden Confidential

 • Pingback: Lillebror omhäktad för hedersmordet på Maria Baro « Sweden Confidential

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Man ser ju på bilderna av flickan att något är fel. Hon ser inte riktigt glad ut på någon bild.