Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata fick 14 års fängelse


KRIMINELLA POLITIKER Den 29-årige före detta miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata som 2010 ställde upp för partiet i riksdagsvalet dömdes på torsdagen till fjorton års fängelse, och hans 28-åriga flickvän Rut Patrickson fick tolv års fängelse. De har tillsammans ett barn, fött i juli 2011. De hade den 9 och 10 oktober 2011, när de besökte föräldrarna till Rut, drogat ner dem med 20 krossade Sobriltabletter (oxazepam), utblandat i Fantadricka som de bjöd på. 

Alata har även försökt blåsa och pressa andra på pengar. Hade Alata varit SD:are hade media publicerat både namn och bild med krigsrubriker, men nu skriver DN inte ens namnet. Daniel Jesus Alata har chilenskt ursprung. Patrickson är inte ett svenskt efternamn, det är irländskt. Ruts gammelfarfar var irländare och hette William Patrickson och kom till Chile med sina föräldrar när han var fyra år gammal.

När sedan Eny och Albert Patrickson hade somnat, försökte de att elda upp dem genom att sätta eld på sju olika platser i lägenheten. Alata och flickvännen stal, innan de gick, kontanter, portmonnä, kamera, nycklar till lägenheten och bankpapper, vilket allt tillhör paret Patrickson.

Båda nekade till det mesta, men dum som miljöpartister är, så finns ett vittne som har hört hur Daniel Alata sagt att han planerade att döda de två föräldrarna efter att ha sövt dem med tabletter. Tingsrätten menar också att kvinnan var med i lägenheten när bränderna anlades, trots att hon nekade till detta och beskyllde Alata för detta.

Rut Patrickson / Foto: drdracula141

Rut Patrickson dömdes också för att ha pekat ut två personer för att ha våldtagit henne, något som tingsrätten skriver är en påhittad historia. Av rättens slutsatser framgår också att hon vid en rad tillfällen anmält personer för våldtäkt och att Daniel Jesus Arrospide Alata hoppats att detta skulle ge stora summor i skadestånd. Hon har gått hos en psykolog, som hon själv valde att sluta besöka.

Daniel Jesus Arrospide Alata på Matrix spelhall vid Hötorget satte sig mitt under pågående brottsutredning, och spelade dataspel. Enligt uppgifter från Miljöpartiet har den nu dömde mannen lämnat partiet sedan ett år tillbaka. Han har heller inga förtroendeuppdrag.

I januari åtalades miljöpartisten och utrikes födde Marcel Wisselqvist 46, för våldtäkt på en handikappad kvinna, som vi då skrev en artikel om här. Man förstår nu varför Miljöpartiet vill avskaffa fängelstraffet.

Daniel Jesus Arrospide Alata på Matrix spelhall / Foto: drdracula141

Solna tingsrätt dömde:

 • Daniel Jesus Arrospide Alata, 830424-1212, till 14 års fängelse för försök till mord, grov mordbrand, grovt rån, stämpling till mened samt falsk tillvitelse.
 • Susana Rut Patrickson, 840104-0384, till 12 års fängelse för försök till mord, grov mordbrand, samt falsk tillvitelse.
 • Rut Patrickson ska solidariskt med Daniel Arrospide Alata utge skadestånd till de båda falskt anklagade för våldtäkt med 12 500 kr var, jämte ränta på beloppet. De ska även solidariskt utge skadestånd till paret Patrickson med 109 421 respektive 111 336 kronor, jämte ränta på beloppet.
 • Advokatkostnaderna uppgick till 713 730 som läggs på staten, dvs skattebetalarna.
 • Mål nr. B 8372-11 Domen kan läsas här.

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Rupert Schweinsteiger

  Bra att han fick 14 år som väl får anses relativt strängt straff!!

  • http://demokratbloggen.blogspot.com/ Demokratbloggen

   Inget straff är för strängt för muhammedaner. De betraktade hennes föräldrar som dhimmis som man kan behandla hur illa som helst. Straffet borde istället vara döden genom hängning på torget.

   • http://dacke2012.wordpress.com/ Rupert Schweinsteiger

    Får nog ändå ta och hålla med. Sen att 14 år nog ändå just med svensk rättspraxis för ickeetniska individer ändå tyvärr då är att se som ”strängt straff”. Finns ju exempel som får en att skämmas att men tillhör den humanoida rasen!!

 • Pingback: Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata fick 14 års fängelse. Bra, in med drägget!! | Dackebloggen 2012

 • ledsenfarmor

  Bara 14 år? Livstidsstraff utan möjlighet till frigivning passar  mycket bra, tycker jag.

  • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

    Varför inte också livstids utvisning efter avtjänad ”semester” ((straff,ironi )?

 • subway

  Den som drar nitlotten i detta är deras barn.
  Stackars, stackars liten….

 • 2blueyes

  Vilket jäv.a patrask, dessutom miljöpartister.
  Kanske är det bättre för deras barn att få nya föräldrar som är rättförs än dessa kriminella stollar. Tragiskt är ordet

 • http://dacke2012.wordpress.com/ Rupert Schweinsteiger

  Allt vad Mogens Glistrup varnade för med dessa muhammedaner blev till sanning och han smutskastades och till och med kastades in i fängelse! Vad blir resultatet av att låta allt bero ytterligare 25-30 år? Jag fingrar nervöst på kanonerna likt kaparn i den berömda visan!! Jag är redo. Radikalare synsätt på problemen är nu ett måste annars heter våra barnbarn Yasmina och Ali baba!

 • Pingback: Fd Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata dömd i Hovrätten « Sweden Confidential

 • http://dalkullansrevir.wordpress.com/ Karin

  Blir så äcklad av den här invandringsdyngan. MP är en dynga utan dess like tydligen.