Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

67 procent av restaurangerna fuskar med maten


MATBLUFF I mångkulturella Södertälje så serveras det exotisk surprisemeny på restauranger och caféerna. Om det är språkförbristningar, ren okunskap av invandrarna att inte veta att hästkött ej är detsamma som nötbiff, eller om det fuskas för att tjäna en slant ska vi låta vara osagt. Men 67 procent av restaurangerna och caféerna i Södertälje serverar inte den mat som står i menyn.

Rödspättan var en stillahavsskädda på sex ställen av 25 som kontrollerades, och på en restaurang var biffen en så kallad hästentrécôte. Fetaosten var i de flesta restauranger en billig sort från Tyskland eller Polen och gjord på komjölk istället för fårmjölk.

Ingen hade Parmaskinka – alla köpte billig kopia

– ”Ingen restaurang hade äkta parmaskinka och det är väldigt anmärkningsvärt. De hade köpt billigare produkter”, säger Mattias Blomqvist miljöinspektör i Södertälje.

89 restauranger och caféer i Södertälje fick sig besök av miljökontoret i Södertälje, och skrämmande nog var det i  67 procent av fallen som menyn inte stämde med det som stod på menyn.

Mattias Blomqvist på miljökontoret säger att restaurangerna i Södertälje inte alltid har koll på vilka produkter de köper in, men i många fall handlar det också om rent fusk.

SR
Kl 09.30