Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kvinnor i Rabat demonstrerade mot våldtäktslagen mot barn


KVINNOKAMP Kvinnorättsaktivister i Marocko demonstrerade på lördagen utanför parlamentsbyggnaden i Rabat, där dom krävde en förändring i lagen om våldtäkt på minderåriga. Detta till följd av den 16-åriga Amina Filalis självmord, som tvingades till äktenskap med mannen som hon anklagade för våldtäkt på henne. Demonstranten Fatiha Benmahjoub tillade: ”Detta är inte bara för marockanska kvinnor, utan alla som våldtas”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=k2WwoLWZW1M&w=560&h=315]

Amina Filalis mor sa att flickan såg sig själv i relationsmissbruk efter att tvingats in i äktenskapet efter en anpassad inskrivning i lagen. Amina Al Filali 16, drack råttgift förra veckan hemma i Larache, en stad nära Tanger efter att ofta ha blivit misshandlad under tvångsäktenskapet med hennes våldtäktsman.

Våldtäktsmannen såg en chans att komma undan fängelse för våldtäkt när han läste om paragraf 475 i strafflagen som säger att om han gifter sig med sitt offer så slipper han sitt straff.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=z4_gOaPean8&w=560&h=315]

Fouzia Assouli från ”Marockos Demokratiska förbund för Mänskliga Rättigheter” sa: ”Vad vi bevittnat är skandalöst. Vi har fått nog. Vi måste ändra denna lag. Vi måste ändra denna brottsbalk.

Demonstranten Fatiha Benmahjoub tillade: ”Detta är inte bara för marockanska kvinnor. Det är för kvinnor som våldtas, misshandlas och dödas i hela världen”. Paragraf 475 i strafflagen har sina rötter i Gamla Testamentets tid. Den säger att en angripare eller våldtäktsman inte kan åtalas om han gifter sig med sitt offer. Marocko hyllades för uppdateringen av familjeparagrafen 2004, men aktivister menar det fler förbättringar behövs.

Euronews, aljazeera

Relaterat
16-åring begick självmord

Kapten_Krok ☺ -Kl 22.00-