Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muslim gick bärsärk med träpåk i moské – en död


ISLAM Är det inte en marockansk mordbrännare i Belgien eller en marockansk macheteman i Sverige, så är den en marockansk muslim i Frankrike med en hemmagjord träpåk, som i en moské brutalt slår ner andra. En moskébesökare avled, och en annan kämpar för sitt liv på sjukhus. Islamdyrkaren Seddik, en 32-årig marockan hade tydligen, enligt polis, psykiska problem – han också. Ett problem efter 1 400 års inavel är enligt forskning just grava fel i hjärnan.

Det var på fredagseftermiddagen, i staden Arras  i norra Frankrike, efter bönen som den 32-årige marockanen Seddik klampade in i den lilla Ennour-moskén och vevade vilt omkring sig med sitt egengjorda tunga slagträ på moskébesökarna. En muslimsk äldre man avled av skadorna och en annan äldre muslim ligger allvarligt skadad på sjukhus. Ytterligare två personer skadades lätt, sade en poliskälla.

Marockanen Seddik beskrivs av poliskällor ha en historia av psykiska problem. Denis Robin, Pas-de-Calais åklagare, sade att Seddik var medlem av det muslimska samfundet i Arras, och alla kände honom. Mördaren var en vanlig muslimsk troende i moskén men som var psyksjuk, sade imamen Abdelkader Aoussedj, som är ledaren för norra Frankrikes stora moské i Paris.

– ”Hela det muslimska samhället här – och alla andra – är chockade vad som hände i Arras”, sade Aoussedj.

Flertalet troende kastade sig över angriparen och höll fast honom tills polisen kom, och sitter nu i arresten. Marockanen finns sedan tidigare i polisens register för våldsamheter.

TheStar
AlJazeera

Kapten_Krok ☺ -Kl 03.55-

 • SM811

  ”– ”Hela det muslimska samhället här – och alla andra – är chockade vad som hände i Arras”, sade Aoussedj.”

  Jag är inte ett dugg förvånad. Det som en gång fanns har försvunnit lite då och då för varje kusingifte.

 • Jimmy

  Förlåt att jag skriver följande:

  Bättre att de dödar varandra än oss.

 • Hasse Eriksson

  Tja medeltids människor…..giftemål mellan kusiner / inavel / fanatiker/ en Iq på ca 60. Vad förväntar ni er av muslimer….