Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Endast 40 procent av alla asylsökare genomgår hälsoundersökning


DET SJUKA SVERIGE Fler asylsökande ska erbjudas hälsoundersökning, skriver Västra Götalandsregionen. Som vi skrivit om tidigare vill endast 40 procent av alla nyanlända genomgå en hälsokontroll. Det förstår man när de bär på alla dessa underbara exotiska nya och nygamla sjukdomar, som de drar med sig hit. Att det inte är lagstadgat att 100 procent SKA undersökas är en gåta. Nio av tio som har TBC är födda utomlands, ett bevis bara där hur illa det redan är i Sverige. 

Myndigheterna bryr sig alltså inte om ifall svenskar insjuknar och dör i farliga sjukdomar. Det anses kränkande att tvinga invandrare att testas. Men nu ska de ansvariga satsa ordentligt på att försöka se till att minst sex av tio nyanlända undersöks. Vansinnet vet inga gränser i detta land.

Bara 40 procent av alla asylsökande som kommer till Sverige går igenom en hälsoundersökning. Nu vill landstingen/regionerna och Migrationsverket, som är ansvariga för att alla nyanlända ska få en hälsoundersökning, se till att minst 60 procent får ett erbjudande.

Det är Smittskyddsinstitutet som leder det två och ett halvt år långa projektet i samarbete med landstingen/regionerna och Migrationsverket. Men inte ens på  detta viktiga område har de ansvariga någon exakt koll på hur många som hälsokontrolleras.

- ”Andelen genomförda hälsoundersökningar bland asylsökande vuxna och barn är antagligen lägre än 40 procent eftersom en del gör samma undersökning flera gånger. Ingen vet den exakta siffran”, säger Pär Vikström, som är biträdande projektledare på Smittskyddsinstitutet i Solna, norr om Stockholm.

Förutom att få veta hur många som går igenom en hälsoundersökning ska projektet leda till att rutinerna för samarbetet mellan Migrationsverket och landstingen/regionerna förbättras. Det långsiktiga målet är att 90 procent av de asylsökande ska gå igenom en hälsoundersökning. Hur långsiktigt detta är får vi heller inte reda på. Lagstadga att alla MÅSTE genomgå kontroll, eller skicka tillbaka dem, är det enda rätta.

- ”Hur stor andel asylsökande som får en hälsoundersökning skiljer sig mycket mellan regionerna i dag”, säger Pär Vikström.

Projektet finansieras huvudsakligen av Europeiska flyktingfonden med 30 miljoner kronor. Ytterligare 10 miljoner kommer från Migrationsverket och landstingen/regionerna. Återigen vräks det bara ut miljoner efter miljoner på dessa lämmeltåg hit. Låt de betala det själva av sitt bidrag är SweCons ordination.

Rapporterade fall av tuberkulos i Sverige 2011 per ursprung. (Grafik: Smittskyddsinstitutet)

TBC ansågs som utrotad sjukdom i Sverige på 1970-talet. Vi tackar mångfaldsexperimentet för att få tillbaka dessa sjukdomar.

VästraGötaland

Relaterat
Ullenhag svamlar i ST

Kapten_Krok ☺ -Kl 17.40-

 • Fredrik Quisling alias Reinfeldt

  AIDS där nere. TBC på vägen upp och Hjärnbrist längst upp, nya pensionsförvaltarna

  • https://twitter.com/Lotassen Sunngifu

   Du glömde hepatit B och C mellan HIV och TBC.

 • Hakan78

  Hade önskat att ingen kommit hit, så jävla less på eländet.

 • elfyma+

  På 50-talet fick alla finländare som invandrade till Sverige genomgå obligatorisk hälsokontroll. Risken för smittsamma sjukdomar var då mindre än vad den är nu med invandringen från avlägsna länder.

  • Kapten_Krok

   Men nu är det kränkande för blattarna att tvingas genomgå kontroll, snyftsnyft, så synd om dom är det, snyft. ALLT är kränkande mot den nya högadeln som skinnar oss på alla pengar och bostäder.

 • Drgron

  I mitt jobb har jag vid flera tillfällen fått skriva intyg om att patienters lungröntgenbilder inte visar fynd som talar för exempelvis tuberkulos. Detta gäller alltså även infödda svenskar som ska jobba perioder i t.ex Australien.
  Då är ju ändå tuberkulos en mkt ovanlig sjukdom bland ”vanliga” svenskar (än så länge får man väl tyvärr lägga till).
  I Sverige däremot släpper vi in Somalier i drivor utan att kolla upp dom…

  -Sverige är fantastiskt….

 • https://twitter.com/Lotassen Sunngifu

  Inför obligatorisk hälsokontroll. Vill dom inte så sätt dem i karantän.
  Vill de komma in i landet så ska det ske på våra villkor, finner de sig inte i det så är det bara att ta flyget tillbaka.

 • http://www.facebook.com/roffe.hasaefter JustDet

  Nu har man hittat 2 fall av Hepatit A / Gulsot på en förskola i Malmö !
  Ofta är Malaria en vanlig sjukdom bland invandrare. Vi har i Sverige tre arter av mygg som kan bära smittan men är ännu så länge beskonade.
  Aids/Hiv är mycket utbrett i bla Afrika. Undrar hur man tänker när man inte lagstadgar om riktig hälsoundersökning , Ett DNA test borde med vara standard …