Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tidningen Bamse upprör vuxen läsare


SERIEVÄRLDEN Alla vet vi att allt kan hända i en tecknad värld, som är till för barn. Som till exempel att man kan åka skidor med benen isär och grensla ett träd utan att krocka osv. I senaste numret av serietidningen Bamse blir Mickelina uppsagd från sitt jobb på en städfirma. När hon gråter över detta beslutar sig Skalman för att hjälpa henne, genom att ge henne en städ­robot. Mickelina startar egen verksamhet som konkurrerar ut den gamla firman.

Historien slutar med att Mickelina får tillbaka sitt städjobb och städroboten åker bort i en garderob, och Skalman konstaterar att städroboten var ”en uppfinning som inte ska göras” och som ”tog jobbet från fem städare”.

I senaste numret av Ny Teknik skriver en VUXEN upprörd läsare följande:

”Sensmoral: Vi ska inte uppfinna nya innovationer som automatiserar uppgifter till förmån för nya mer stimulerande arbeten. Ekonomisk tillväxt göre sig icke besvär”.

Den upprörda vuxna läsaren meddelar även att han överväger att redigera om slutet på denna historia för att kunna läsa den för sina barn i fortsättningen. Man kan undra vem som är barnet i detta fallet.

AB

Kapten_Krok ☺ -Kl 12.55-

 • Västanfläkt

  Jag håller med teknikern. Vad är det för en kommunist som har skrivit det Bamseavsnittet? När grävmaskinen uppfanns så tog den drivor med arbetsplatser. Är det därför vi har 25% ungdomsarbetslöshet idag. Bamse, förmodligen finansierad av samma tråddragare som står bakom Expo och Vilse i pannkaka, bidrar till att indoktrinera barn i tidig ålder. Det här är oacceptabelt. TinTin i Kongo var nyligen uppe i Haagtribunalen. Tack och lov blev han frikänd. När ska Skalman ställas inför Núrnbergskranket? Någon rättvisa måse vi ha.

 • Johan

  Bamse ÄR kommunist!
  På 70-talet hade man hyllningssidor till Mao tse dung . Googla själva!

  • Kapten_Krok

   Det är inte själva Bamse som är grejen. Det är att svenska idioter inte har nåt annat att göra än att leta saker att hänga upp sig på och anmäla och gnälla på.

   Sexistisk reklam, rasism hit och dit, grannens träd, grannens färg på huset, Tintin, Pippi och miljoner petitesser, men inte att islam får ta över, våldet, kriminaliteten på gatorna, rasismen mot svenskarna etc etc… Då håller de käft.