Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muslimska imamer varnar för att fira Alla hjärtans dag


ISLAMSJUKAN Som ett brev på posten så varnar nu muslimska imamer sitt folk för att fira ”Alla hjärtans dag”. Eftersom det ändå inte finns något uns kärlek i islam så förstår man mycket väl att det är en ”förbjuden” dag för musselmaner. Det är ”haram” och emot islams sharialagar att titta på när andra religioner firar Alla hjärtans dag, anser Feisal Ali.

Det är en sak att avråda det på religiösa grunder, men denna skrivelsen kommer från Aceh, där införandet av sharialagar bara har blivit intensivare, och moralpolisen är redan väl insatta. Det är en helt annan sak när ett sådant förbud blir grund för trakasserier och ingripande från brottsbekämpande i en eller annan form, vilket också ofta är fallet i Saudiarabien.

Indonesien/Islam: Aceh Ulema varnar muslimer att övervaka Alla hjärtans dag,” från International Islamic News Agency, februari 6:

Banda Aceh, Indonesien, 14 Rabi al-Awwal – 6 Feb – Ulema i Aceh har varnat muslimer, den yngre generationen i synnerhet, för att fira ”Alla hjärtans dag” , då det inte är tillåtet i islam, och strider mot sharialagarna som är i kraft över alla i Aceh-provinsen.
– ”Det är haram för muslimer att följa Alla hjärtans dag, eftersom det inte överensstämmer med islamiska sharia” sa, Feisal Ali, generalsekreterare för Aceh Ulema Association (Huda) på måndagen.

I Islam, sa han, borde kärlek inte uttryckas eller visas på en viss dag bara, utan varje dag. ”Därför bör islams yngre generation inte delta i firandet av en utländsk fest”, sade han.
Feisal Ali som också är ordförande i Aceh grenen av Nahdlatul Ulama uppmanade muslimska föräldrar, särskilt i Aceh, för att instruera och övervaka sina barn i ärendet.

”Vi måste förhindra den yngre muslimska generationen i Aceh från att förgiftas av en kultur som strider mot våra muslimska värderingar. Därför ska alla, föräldrar i synnerhet, ge våra ungdomar rätt vägledning, ”sade han.

”There is no humor in Islam. There is no fun in Islam. There can be no fun and joy in whatever is serious”.

 -Ayatollah Khomeini -

Jihadwatch
ABNA.co

Kapten_Krok ☺ -Kl 22.50-

 • Asdic

  Allah hjärtans dag?

 • http://boonkaan.wordpress.com boonkaan

  Ja, mer och mer visar ju hur sjuka dessa människor är i huvuvdet. Stackars jävel som är fodd till mussla….

 • http://www.facebook.com/svhartvig Sven Olsen

  Nu får det snart vara nog.

  Lösningen är enkel:

  Islam = haram

  och fattar de inte, så är vi många som gärna assisterar dem i att förstå!

 • http://novisan.wordpress.com novisan

  ”Vi måste förhindra den yngre muslimska generationen i Aceh från att förgiftas av en kultur som strider mot våra muslimska värderingar.” – sa Feisal Ali

  Hur vore det om politikerna också tog och stod upp för, våra högtider och traditioner såsom lucia, julavslutning i kyrkan m.m, som också håller på att förgiftas av en kultur som strider mot våra svenska värderingar – istället för att försöka sudda ut dem?

 • http://rogerbhermanson.wordpress.com Roger B Hermanson

  Det vore väl bra om dom kunde visa kärlek varje dag i stället för bara en. Men gör dom det?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000632878378 Gaith Zouid

  jag är en muslim och det är inte haram att fira alla hjärtans dag och jag måste säga att han som har sagt att det är haram är en idiot och vet ingenting alls.