Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

19-årigt somaliskt flyktingbarn med PUT blev 28-årig tanzanier utan PUTRÖVARHISTORIA Det somaliska flyktingbarnet Farhan Abdi, 19 år gjorde som de flesta gör – ljuger om allt. ”Farhan Abdi” mutade t o m en språkexpert som skulle intyga att han var från Somalia men denna gången gick det dock inte vägen tack vare ett vaket Migrationsverk som upptäckte bluffen. Aftonbladet kör i samma spår med en lögnaktig tårdrypare och förstår inte hur MV kan dumpa ”Farhan” i Tanzania.

Den lilla oskyldig Farhan Abdi på 19 år från Somalia var i själva verket 28 år och kom från en fattig bondfamilj i södra Tanzania. Den 28-årige asylsökaren hade ljugit precis som de flesta andra gör, för ingenting stämde i hans rövarhistoria när sanningen kröp fram. Men det krävdes 3,5 timmes förhör i Tanzania med den tanzaniska immigrationen innan han erkände. Utan att MV fick vara med och lyssna på förhöret.

28-åringen hade t o m mutat en språkexpert som intygade falskt att han var från Somalia och 28-åringen som var då 19 år i Migrationeverkets ögon delade ut ett permanent uppehållstillstånd till honom. Men när det kom fram att experten hade tagit mutor så återkallade MV lögntrutens PUT och utvisade honom. Aftonbladet är i upplösningstillstånd, och anser att MV ”kastar” ut mannen och ljuger om historien. Aftonbladet skriver i artikeln :

”Totalt godtycke drabbade Farhan Abdi, 19, när han dumpades av Migrationsverket i Tanzania. De tanzaniska myndigheterna hittade av allt att döma på en ny identitet åt Farhan, medan Migrationsverkets utsända teg.”

Trots att allt var tydligt och klart, och att AB även själva visste alla fakta när artikeln skrevs så slår de på stora trumman och påstår att det är en lögn från Migrationsverket och att immigrationsmyndigheten i Tanzania diktade upp en ny identitet för mannen bara för att få behålla honom. Det finns inte ett uns anledning till att låta denna lögnare stanna då han inte uppbär ett enda asylskäl. Aftonbladet snyftar vidare med:

►”Utvisad till fel land – fast i Tanzania. Skulle få stanna i Sverige men beslutet revs upp” ►”Farhan, 19, utvisas till Kenya – eller Tanzania. Migrationsverket vet inte i vilket land de ska släppa av Farhan, 19″ ►”Löftet rivs upp – Farhan slängs ut. Nittonåringen fick permanent uppehållstillstånd, men nu rivs beslutet upp”

28-åringen ljög till och med om att han var muslim för MV, men i realiteten var han en kristen bonde. Alltså inte ett enda ord sanning på ett enda plan, och han är inte den enda som ljuger som alla vid det här laget nu vet om. I slutet på oktober sattes alltså 28-åringen, som kallade sig ”Farhan Abdi” i Sverige, på ett plan till Tanzania tillsammans med två handläggare från MV:s återvändandeenhet.

När sällskapet var på plats överlämnades mannen till kollegorna på immigrationsmyndigheten i Tanzania som tog in honom i ett rum och pressade honom på swahili i 3,5 timme innan han uppgav att han kom från en fattig bondfamilj i södra Tanzania, hans egentliga namn och att han var född 1984. Representanterna från Tanzanias invandrings- myndighet behöll därefter 28-åringen i säkert förfar.

– ”Den tanzaniska immigrationen intervjuade honom. Detta är tränade tjänstemän, de pratade swahili med honom och under intervjun med honom fick de fram den rätta identiteten”, säger Migrationsverkets handläggare Gert Forje som var med på resan. När Aftonbladet börjar bråka tillägger han: – ”Vi är utomlands. När vi kommer till Tanzania är det deras regler som gäller”.

Märkligt att inte Aftonbladet gör en snyftare om alla stackars kvinnor som blir utsatta för alla dessa ideliga våldtäkter som utförs av afrikaner och araber. Det är till att prioritera ”nyheterna” för att inte sanningen ska komma fram. Migrationsverket ska i detta fallet ha en eloge där man gjorde sitt jobb till punkt och pricka. I vissa lägen är det viktigt att visa upp etniciteten, men inte när det gäller det kriminella.

- Aftonbladets vänsterlögner i ännu en snyftartikel -

Kapten_Krok ☺ -Kl 01.15-

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000714115152 Sven Olsen

  Precis samma problem som alltid med Aftonbladets totala verklighetsfrånvaro och brist på de mest elementära journalistiska kvaliteter.
  Denna tidning borde, och hade i t ex ett civiliserat land som England belagts med publiceringsförbud och den ansvariga redaktören satts bakom galler för lögner och förtal.

  Jag rekommenderar varmt alla eventuella nuvarande prenummeranter att omedelbart säga upp all samröra med denna skamfläck på en iövrigt ganska smutsig medieruta.

 • http://novisan.wordpress.com novisan

  Alla dessa lögnare, man kräks. både på dom och tidningarnas dravel och snyftisar!!
  Upplyftande att höra om migrationsverkets agerande, som gjorde en strålande insats och för en gång skull sitt jobb – bra, bara att fortsätta så!

 • Pingback: En sån där myt. | blogghelvetet

 • http://shamsinaeimai.wordpress.com shamsinaeimai

  Jag tycker att MV gurde sin plikt på en smart sätt.

 • Mari

  Hade ni varit i Tanzania hade ni förstått varför han försökte komma därifrån och fått ett bättre liv. Det är svårt att sätta sig in i situationen av hur man skulle bete sig när man lever ett väldigt privilegierat liv själv.