Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

25-årig arab stal pengar från sängliggande 77-åringGÄVLE Den hemtjänstanställde irakiern Ali Tourabi på 25 år kunde inte hålla sina tjuvaktiga fingrar borta från den svenska gamla mannens plånbok. När Ali tidigare i år gjorde ett av sina hemtjänstbesök hos den 77-årige gamle Gävlemannen som då vid ett tillfälle behövde göra ett av sina nödvändiga toalettbesök,  frågade Ali var mannens plånbok låg och passade på att norpa 1 320 kronor ur hans plånbok. När mannen upptäckte att kontanterna saknades ringde han upp sonen som anmälde (o)gärningen.

Tre dagar efter att sonen hade anmält händelsen till hemtjänsten så ramlade det ner ett litet kuvert hemma hos 77-åringen innehållande just 1 320 kronor. Upprinnelsen till det var att irakiern hade fått sig ett allvarsamt samtal av sin överordnade som hade frågat om han hade stulit pengarna från mannen, vilket han givetvis nekade till.

Den tjuvaktiga Ali(baba) förnekade all inblandning av stölden men erkänner att det var han som lämnade tillbaka kuvertet med pengarna. Anledningen till överlämnandet av kuvertet med pengarna som var exakt samma summa som blev stulet var enligt Ali själv att han fick reda på att han var misstänkt för brottet och ville absolut inte bli av med sin anställning och ville gör allt för att undvika en polisanmälan.

Ali Tourabi skulle då enligt hans egna uppgifter ha tagit ut pengar från sitt eget bankkonto och lämnat pengarna i kuvertet. Men när intelligensen tryter av nån inavlad eller annan anledning så tänkte inte Ali på att kontoutdragen inte visade några uttag. Och givetvis kontrollerade åklagaren upp detta och fann att det inte fanns ett enda överensstämmande uttag från arabens konto som han hade uppgivit.

77-åringen uppgav även i sitt vittnesmål att när han skulle göra toalettbesöket så frågade 25-årige Ali var mannens plånbok låg och senare samma kväll upptäckte mannen att kontanterna var borta. Tingsrätten trodde mycket riktigt inte heller på hans uppdiktade Alibaba-historia att han inte skulle vara en rövare utan dömde Ali Tourabi för grov stöld att betala 5 000 kronor i dagsböter och skyddstillsyn.

Rätten tog därmed hänsyn till att Ali blev avskedad från sitt arbete och dömer således inte irakiern till fängelse. Återigen daltas det med dessa kriminella berikare. Kan Annie Lööf förklara hur dessa fantastiska entreprenörer till nybyggare ska kunna bli våra pensionstryggare när de inte ens kan behålla jobbet de har med anledning av de gör ideligen brott? Arbetarbladet skriver också att tidigare i höstas åtalades även en kvinnlig anställd inom hemtjänsten för att ha stulit från två äldre personer som hon jobbat hos.

Ali verkar vara en hejare på att stjäla och ljuga, men i fotboll går det alls inte lika bra som synes. Inte en enda match har tjuven fått spela för lilla IK Sätra.

Ali Tourabis enastående resultat i IK Sätra

Kapten_Krok ☺ -Kl 05.45-